MACROFOTOGRAFIE INSPIRATIEDAG

Macrofotografie Inspiratiedag - 4 oktober

Wat zijn de nieuwste producten en trends op het gebied van macrofotografie? Tijdens de Cameraland Macrofotografie Inspiratiedag op vrijdag 4 oktober kun je van alles zien en beleven wat met macrofotografie te maken heeft. We hebben onze winkel in Alkmaar volledig ingericht voor productdemonstraties, fotopresentaties en mini-seminars van merkambassadeurs. Touch & try verschillende macro oplossingen en profiteer van diverse acties en aanbiedingen.


Mini-seminars

In korte tijd de meest essentiële info, dat is het idee achter de mini-seminars. De seminars vinden plaats in de studio in onze winkel. Je kunt de volgende mini-seminars bezoeken:

11.00-11.50 uur Arend Spaans Spectaculaire macro's met Olympus
Om verschillende redenen is Olympus een excellent merk voor macrofotografie. Arend Spaans gaat dat haarfijn uitleggen en natuurlijk laten zien! Insecten in de vlucht fotograferen en dan ook nog eens haarscherp? Arend legt uit hoe hij dat doet. Maar ook voor rustiger vormen van macro en focus stacking geeft hij uitstekende tips. Arend is de hele dag aanwezig voor tekst en uitleg en geeft een mini-seminar om 11 uur.

12.00-12.50 uur Iris Depasse Abstracte Macrofotografie
Macrofotografie kan verder gaan dan flora en fauna groot in beeld. Laat je meenemen door Iris Depasse en ga je verdiepen in de wereld van de abstracte fotografie. Speel met kleuren, vormen, structuren, orde en wanorde. Letterlijk: er gaat een wereld voor je open. Kijk hoe je van iets gewoons iets heel bijzonders maakt. Iris is oprichter van de Akademie voor Abstracte Fotografie, ze geeft ook informatie over haar Online Cursus Abstracte Fotografie. Iris is de hele dag aanwezig en geeft een mini-seminar om 12 uur.

13.00-13.50 uur Judith Borremans Creatieve Macrofografie
Je kunt macro beoefenen als close-up natuurfotografie, maar ook al een creatief spel van sfeer, licht, kleur en scherp/onscherp. Judith Borremans doet beide en inspireert je tot het maken van sfeervolle, kunstzinnige macrofotografie. Ze werkt onder meer met de bijzondere Laowa macro-objectieven en de macro-accessoires van Sunwayphoto en Benro. Judith is de gehele dag aanwezig en geeft een mini-seminar om 13 uur.

14.00-14.50 uur Gustav Kiburg Macrofotografie met Sony systeem- en bridgecamera’s
Natuurfotograaf Gustav Kiburg maakt prachtige foto’s van vlinders, insecten en andere macro-objecten. Daarbij geeft hij heel veel handige tips en je leert meteen nuttige dingen over het Sony systeem. Gustav geeft een mini-seminar om 14 uur, maar is de gehele dag aanwezig voor adviezen en uitleg.

15.00-15.50 uur Ferry Knijn Macromogelijkheden met Fuji X en GFX
Waarin excelleren de Fujifilm camera’s voor macro-gebruikers? Wat zijn slimme gebruikstips als je macrofoto’s maakt met je Fujiflm camera? In zijn mini-seminar laat Ferry Knijn onder meer zien hoe je met focus bracketing en focus stacking verbluffende macroshots schiet. Ferry is de hele dag aanwezig voor tekst en uitleg en geeft een seminar om 15 uur.

16.00-16.50 uur Alco van Ingen Druppelfotografie met Nikon
Alco’s foto’s van opspattende druppels zijn feitelijk een slimme combinatie van macrofotografie, actiefotografie en flitsfotografie. Van alledrie is hij uitstekend op de hoogte, dus je kunt heel veel van hem leren. Alco is de gehele dag aanwezig en geeft een mini-seminar om 16 uur.

Aanwezige merken

Er zijn tijdens de Macrofotografie Inspiratiedag diverse ambassadeurs en vertegenwoordigers van merken aanwezig om je uitleg te geven over allerlei soorten producten voor macrofotografie. Van gespecialiseerde macro-objectieven tot handige accessoires zoals macroflitsers, tussenringen en instelsledes; vrijwel alles voor macrofotografie is aanwezig en wordt gedemonstreerd.

Olympus

Meer en meer onderscheidt Olympus zich als macromerk. Klein en licht, hoge kwaliteit, relatief veel scherptediepte. Plus ideale mogelijkheden voor focus stacking, een techniek die de camera hier moeiteloos voor je uitvoert, terwijl er anders veel moeizaam handwerk voor nodig is. Olympus ambassadeur Arend Spaans maakt spectaculaire macro-opnamen en laat graag zien hoe hij focus stacking toepast. Kom kijken en luister naar zijn verhalen! Koop je op 4 oktober een Olympus OM-D E-M III met 14-42mm EZ objectief, dan krijg je er de Olympus macroconverter MCON-P02 gratis bij! Zo kun je met je standaardaard-zoom lens schitterende dichtbijfoto’s maken van bloemen, insecten en meer. Heb je iets anders van Olympus nodig? Vraag naar onze aanbieding, dat heeft altijd zin!

Fujifilm

Fujifilm heeft de 60mm en 90mm macro-objectieven, maar het natuurfoto-objectief 100-400mm wordt ook veel ingezet voor macro. Fuji-ambassadeur Ferry Knijn gaat je alle opties laten zien. Plus nog iets heel bijzonders: middenformaat-macro! Macro dus met de extreme scherpte en detaillering van de GFX camera’s, waarbij onder meer focus stacking wordt gebruikt. Ook demonstreert Ferry de combinatie van Capture One Software en focus stacking, een functie die in studio-opstellingen heel goed van past komt. Ferry Knijn geeft tevens een lezing! Alle Fujifilm klanten gaan wij op 4 oktober extra in de watten leggen met extra voordeel, informeer naar de aanbiedingen! De 100 euro inruilkorting op de X-T3 en X-T30, eigenlijk afgelopen, geldt op 4 oktober ook nog!

Sony

Sony ambassadeur Gustav Kuburg demonstreert de uitgebreide mogelijkheden van een het Sony Fullframe systeem in combinatie diverse objectieven, waaronder de bijzonder hoogwaardige FE 90mm f/2.8 macro. Sony heeft met de RX10 serie bridgecamera's ook een heel mooi all-in-one alternatief voor haar systeemcamera's, die zeer geschikt zijn voor macrofotografie. Gustav zal ook een lezing geven over de macro mogelijkheden van Sony. De Sony acties van september gelden ook nog op 4 oktober! Dat betekent extra kassakorting op de A7 III body, RX10 IV, A7R II body en de A7 II + 24-240mm! Heb je iets op macrogebied nodig voor je Sony camera? Vraag naar onze aanbieding!

Laowa

Laowa biedt een aantal bijzondere macro-objectieven. Neem nu de 15mm f/4.0, supergroothoek met macro. Moet je zien, hier maak je totaal andere macrofoto’s mee!

Sunwayfoto en Benro

Macrofofotografie heeft alles te maken met precisie, en dat is waar het bij het merk Sunwayfoto om draait. Hun macrorail is een belangrijk accessoire voor macrofotografie, net als de L-brackets en het balhoofd. Ook de slimme, compacte led-lights zijn handige hulpjes voor de moderne macrofotograaf. Het Benro macrostatief TMS07A weegt slechts 760 gram en kan heel klein worden meegenomen. Toch kan het 4 kilo belasting hebben. Judith Borremans werkt met beide merken, geeft uitleg en laat indrukwekkende foto’s zien.

Sigma

Het 105mm macro-objectief van Sigma is terecht zeer populair vanwege de uitstekende specificaties en prestaties. Het is leverbaar voor diverse reflexcameramerken. Nieuw is de compacte 70mm F2.8 DG Macro Art, leverbaar voor Canon EF reflexcamera’s en Sony systeemcamera’s. Ook andere Sigma objectieven lenen zich overigens voor macro-toepassingen. Denk aan de 100-400mm in combinatie met voortzetlenzen of tussenringen.

Judith Borremans

Natuurfotograaf Judith Borremans is ambassadeur voor Laowa, gespecialiseerd in macrofotografie op locatie en maakt schitterende foto’s. Tijdens de Macrofotografie Inspiratiedag geeft ze een prachtige fotoshow met toelichting.

Tamron

Door toepassing van de nieuwste optische technieken, coatings en glassoorten is de scherpte van het nieuwe Tamron SP 90mm F/2.8 Macro VC objectief zeer hoog, terwijl de onscherpte juist mooi zacht is. De snelle scherpstelling en de ingebouwde stabilisatie maken dit weerbestendige objectief tot een topper in macroland. Kom hem gerust even proberen. Ook andere Tamron objectieven zijn goed geschikt voor het groot fotograferen van kleine objecten.

Lensbaby

Lensbaby biedt serieuze en interessante macromogelijkheden. Creatievelingen kijken naar de twee Velvet objectieven, waarmee je sfeer en onscherpte perfect kunt doseren. Uitstekende portret-objectieven, maar ze gaan ook nog eens tot macro 1:2. Je kunt gaan voor maximale scherpte, maar ook voor een dromerig effect.

Canon

Canon heeft veel keuze aan macro-objectieven.De spectaulaire en specialistische 65mm MP-E begint waar andere macro-objectieven ophouden: het bereik loopt van ware grootte tot 5x ware grootte! Aan de andere kant van het spectrum vind je de 35mm macro met ingebouwde verlichting. Ook de andere macro’s kun je komen beproeven: de 100 mm USM en en de 100 mm L IS USM. De drie TSE tilt-shift macro-objectieven bieden unieke mogelijkheden extra scherpte te creëren, zonder stacking!

Nikon

Nikon-specialist Alco van Ingen laat zien welke macro-objectieven en -accessoires Nikon te bieden heeft. Hij geeft zelf cursussen macrofotografie en kan je veel praktische tips geven. Bovendien gaat hij laten zien hoe je met flitsers en macro-objectieven prachtige druppelfoto’s kunt maken. Alco geeft een inspirerende demonstratie en laat prachtige resultaten zien.

Foto's van Alco van Ingen

Leofoto

Leofoto heeft in het brede statievenprogramma een paar erg interessante macrostatiefjes zitten. Kleine, sterk, slim, prachtig gemaakt! Hun macrorail komt helemaal tegoed aan de eisen van serieuze macrofotografen en is goed te gebruiken voor focus stacking. Leofoto maakt ook uitstekende L-plates.

Lumecube

Bij macrotografie is omvangrijke apparatuur vaak erg onhandig. Daarom bieden de Lumecube led-lampjes uitkomst. Klein, sterk en onverwoestbaar, regelbaar via een app op je smartphone. Handig voor bewegende onderwerpen: er is een uitvoering die als slave flitser kan werken, of als flitser voor je smartphone!

Nissin

Goedkope led-ringlights geven meestal te wenig licht, echte macroflitsers zijn prijzig. De uitstekenden Nissin MF-18 is betaalbaar, van hoge kwaliteit en erg makkelijk in het gebruik. Hij is leverbaar voor Canon en Nikon en wordt gedemonstreerd.

Olloclip

Smartphones zijn prima geschikt voor macrofotografie. De scherpstelling is niet al te kritisch, dus het lukt relatief makkelijk om scherpe foto’s te maken. Olloclip levert uitstekende voorzetlenzen voor smartphones, waaronder macrolenzen. Kom ze gerust even proberen!

Speciale Aanbiedingen

Wij zorgen voor een een serie aantrekkelijke aanbiedingen. Zo hebben we setjes voorzetlenzen voor een kleine prijsje: je gebruikt ze om van je telelens voor macrofoto’s te gebruiken. Voor hetzelfde doel hebben we achromatische voorzetlenzen van Raynox en Marume, als het om hoge kwaliteit gaat.

Cameraland Macrofotografie Inspiratiedag

 
Adres

Van Ostadelaan 290-292
1816 JH Alkmaar

 
Datum en tijd

Vrijdag 4 oktober
Van 10:00 tot 18:00