Introductie Fujifilm X-T30

Launchparty
De Fujifilm X-T30 Launch party vindt plaats op woensdag 20 maart van 19:30 tot 21:30. Deelname is gratis, we hebben diverse mooie aanbiedingen en je kan als allereerste in Europa de camera aanschaffen. Schrijf je dus snel in!

De kleine reus: topkwaliteit in zakformaat!

De X-T30 is Fujifilms nieuwste systeemcamera. De camera heeft een flink aantal verbeteringen en veranderingen ten opzichte van de populaire X-T20 . De ultrasnelle nieuwe processor en sensor van de X-T3 zit nu ook in de X-T30. Autofocus, gezichtsherkenning en Eye Autofocus zijn nu flink verbeterd en zijn zowel voor fotografie als voor video beschikbaar! Daarnaast heeft de camera tot 425 fasedetectiepunten die 99% van de sensor afdekken.

Heb je een Fujifilm X-T20 of X-T10 of andere apparatuur die je graag wilt inruilen voor de nieuwe X-T30?Ben je op zoek naar een kleine systeemcamera met veel mogelijkheden en een meer dan uitstekende beeldkwaliteit? Bekijk dan vooral de Fujifilm X-T30, een systeemcamera met veel van de professionele kenmerken van de X-T3. De X-T30 is een systeemcamera met een APS-C X-Trans CMOS 4 sensor met 26 miljoen pixels en een krachtige X-Processor 4 Quad Core cpu waardoor de camera ultrasnel werkt en een perfecte beeldkwaliteit levert.

Compact en licht

Je zou de Fujifilm X-T30 als het kleine broertje van de X-T3 kunnen zien. Wat betreft afmetingen en gewicht klopt dat ook wel, de X-T30 is lekker licht en compact zodat hij in een klein tasje past. Wat betreft kenmerken en prestaties lijkt de X-T30 echter heel veel op de hoger gepositioneerde X-T3. Dat begint al bij de 26 megapixel X-Trans CMOS 4 sensor en de X-Processor 4 met vier kernen die beide camera's delen, waardoor de hoge werksnelheid en dito beeldkwaliteit overeenkomt.

Metalen behuizing

De X-T30 is een echte Fujifilm X-camera met een degelijke metalen behuizing, een retro-achtig ontwerp en knoppen en instelwielen voor de belangrijkste functies. Op de bovenkant vind je instelwielen voor de sluitertijden, de lichtmeetcorrectie en zaken als transport en bracketing. Je ziet meteen de instelling en kunt hem aanpassen zonder in het menu te hoeven zoeken.

Superieure autofocus

Naast de sensor en processor zijn er meer hoogwaardige features die de X-T30 van de X-T3 heeft geleend. Wat te denken van het autofocussysteem met maximaal 425 fasedetectiepunten die maar liefst 99% van de beeldsensor afdekken? De autofocus werkt razendsnel en weinig licht (tot -3EV) is geen probleem. Je kunt de AF op heel veel manieren instellen; zo beschik je zowel bij foto als video over de verbeterde Face en Eye tracking, ideaal voor portretfotografie. In de AF-C Custom Settings kun je onder meer het karakter en de reactiesnelheid op je onderwerp aanpassen. Het scherpstelpunt verplaats je snel en handig met het joystickje.

30 beelden per seconde

De X-T30 is niet alleen snel bij het scherpstellen. In de seriemodus is er een maximale snelheid van niet minder dan 20 en zelfs 30 fps (geen zoeker black-out, crop van 1,25x, 16 mp) bij gebruik van de elektronische sluiter. Kies je voor de mechanische sluiter (bijvoorbeeld als je wilt flitsen) dan is de maximale seriesnelheid 8 fps. Bij al deze burstsnelheden blijft de automatische belichting en scherpstelling werken bij elke aparte opname. De buffer biedt ruimte aan 18 RAW- of 90 JPEG-opnamen.

Zoeker en scherm

Je kunt bij elke opname kiezen of je de elektronische zoeker of het scherm wilt gebruiken. Bij de zoeker druk je de camera tegen je (voor)hoofd waardoor je stabieler werkt. De OLED-zoeker biedt een scherp beeld door toepassing van 2.36 miljoen beeldpunten. Ten opzichte van de voorganger is de helderheid verhoogd. Het 3 inch scherm met 1.04 miljoen beeldpunten is uit te klappen en omhoog of omlaag te bewegen waardoor je gemakkelijk vanuit bijzondere opnamestandpunten (vogel- of kikvorsperspectief) kunt schieten. Het is een touchscreen waardoor je de camera met je vingertoppen kunt bedienen. De gevoeligheid is verbeterd ten opzichte van de X-T20.

Filmfunctie

De camera biedt een veelzijdige filmfunctie met een maximale kwaliteit van 4K/30p met eventueel uitvoer in 4:2:2 10-bit via HDMI. Verdere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld internal F-Log, ETERNA filmsimulatiemodus, DR-functie voor een groter dynamisch bereik, zebra-functie, 4K interframe ruisonderdrukking en digitale geluidsopname (24-bit 480Khz). De camera biedt verder een slow motion functie met een frame rate van 120 fps (Full HD, 200Mbps, 1.29x crop) voor mooie vertraagde beelden. De maximale opnametijd bedraagt 10 minuten in 4K en 15 minuten in Full HD.

Upgrade naar de Fujfifilm X-T30

Fotografeer jij met een Fujifilm X-serie systeemcamera en denk je eraan jouw camera te upgraden naar de nieuwe X-T30? Dan is dit hét moment. Wij bieden je nu een scherpe inruilpremie bovenop onze al uitstekende inruilprijzen. Hoe werkt deze actie? Voor een online offerte vul je eenvoudig een aanvraagformulier in, vermeld hierbij dat het gaat om een Fujifilm Upgrade. Een van onze medewerkers zal vervolgens contact opnemen om je vrijblijvend een voorstel te doen. Heb je liever direct contact met een van onze medewerkers? Dan kun je altijd langskomen in onze winkel.

Heb je een Fujifilm X-T20 of X-T10 of andere apparatuur die je graag wilt inruilen voor de nieuwe X-T30?Cameraland is een van de twee officiële Fujifilm Experience Centers in Nederland. Dit betekent dat je bij ons terecht kunt voor professionele hulp en ondersteuning voor jouw Fujifilm foto-apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan gratis Firmware Upgrade. Hierbij controleren wij jouw apparatuur op de laatst geïnstalleerde firmware en, indien noodzakelijk, wordt deze direct geüpgrade naar de nieuwste versie. Onze Fujifilm experts Eric Pennekamp en Jordi Mol staan op afspraak klaar om jou zo goed mogelijk te ondersteunen met al jouw vragen over Fujifilm apparatuur.

Specificaties
Merk Fujifilm
Model naam X-T30
Breedte 118 mm
Diepte 46 mm
Hoogte 82 mm
Gewicht 383 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Fuji Systeemcamera (X)
Processor X-Processor 4
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 16:9, 1:1, 3:2, 4:3
Geschikt voor vloggen Nee
Weersbestendig Stofdicht
Type sensor APS-C
Cropfactor (x) 1.5
Technologie X-Trans CMOS 4
Resolutie (megapixels) 26.1
Formaat sensor (mm) 23.5 x 15.6
Maximale fotoresolutie (pixels) 6240 x 4160
Opties Afstandsmeter, Beeldstabilisatie, Eye AF, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 425
Autofocus type Contrast, Eye AF, Fase detectie
Maximale ISO 12800
Minimale ISO 160
Beelden per seconde 30
Multishot / Pixelshift Nee
Langste sluitertijd (sec) 60
Kortste sluitertijd 1/32000
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.0
Type display Display aanwezig, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.39
Flitsopties Accessoireschoen, Interne flitser
Type accessoireschoen Hotshoe
Videofunctie Ja
Video resolutie 4K, Full HD, HD
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Framerate 29.97
Video compressie AVC, H.264
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Maximale chroma subsampling 4:2:2 via externe recorder
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-I
Aantal geheugenslots 1
Type HDMI-aansluiting HDMI D (micro)
Model Accu NP-W126S
Laadwijze Externe lader

Fujifilm X-T30 Gallery