Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10 duizend producten!

Panasonic DMC-FZ200 Zwart Nederlands

(Prijs incl. BTW) EUR312,19
Momenteel niet voorradig - Levertijd: onbekend
:
Gratis
Prijs incl. btw
:
312,19
webshopkeurmerk
Alternatieven voor Panasonic DMC-FZ200 Zwart Nederlands
 • Lumix DMC-TZ57 - Zwart
  197,71
 • Lumix DMC-TZ70 - zilver
  256,64
 • Lumix DMC-TZ80 - Zilver
  319,00
 • Lumix TZ90 - Zilver
  399,00

Dit is de allereerste keer dat een digitale compactcamera beschikt over een lens met een ongelooflijk heldere lichtsterkte van F2.8 bij 600 mm (vergelijkbaar met 25-600 mm op een 35mm-camera). Dit betekent dat bewegende onderwerpen duidelijk kunnen worden vastgelegd bij een korte sluitertijd, ook als het onderwerp ver weg is.


De populaire LUMIX FZ serie is uitgerust met een krachtige optische zoom en bijzonder veel bedieningsopties, zoals de mogelijkheid om de camera handmatig in te stellen bij het maken van zowel foto’s als Full HD-video's. De krachtige 24x optische zoom kan worden verhoogd tot 48x met de functie Intelligent Zoom.


Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Intelligent Resolution-technologie die zorgt dat de beeldkwaliteit behouden blijft. De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) corrigeert nu nog nauwkeuriger, zodat onscherpte wordt geminimaliseerd, ook als de krachtige zoom wordt gebruikt. En bij het maken van video-opnames wordt trillingsonscherpte effectief onderdrukt door de Active Mode. De Black Box Nano Surface Coating technologie van Panasonic minimaliseert lichtreflectie die ghosting (dubbelbeelden) en flare (lichtvlekken) veroorzaakt.


De DMC-FZ200 is echt een camera voor het vastleggen van onverwachte momenten. De nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor en de verbeterde beeldprocessor Venus Engine bieden een supersnelle respons en uitstekende beeldkwaliteit, zelfs als er opnames worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid. Hierdoor kunnen supersnelle burstopnames worden gemaakt in volledige resolutie bij 12 fps en kon de camera worden uitgerust met Light Speed AF. In combinatie met de snelle opstarttijd van ongeveer 0,95 seconden kunnen daardoor de meest spontane fotomomenten worden vastgelegd. De nieuwe 0,2 inch EVF (elektronische zoeker) heeft een resolutie van 1.312.000 pixels, een beeldveld van 100% en een beeld dat nagenoeg nooit bevriest. Met zijn Light Speed AF en snelle opstarttijd voldoet de DMC-FZ200 aan de wensen van veeleisende gebruikers die een snelle camera willen om de meest onverwachte momenten te kunnen vastleggen.


De DMC-FZ200 legt Full HD-video’s vast in 1920 x 1080 50p in AVCHD progressive/MP4 formaat en met hoogwaardig stereogeluid. Ook bij het maken van video-opnames kan gebruik worden gemaakt van de krachtige 24x optische zoom en kan de camera handmatig worden bediend, zodat opnames nog mooier worden.


Behalve dat de camera volledig handmatig kan worden ingesteld, worden er een groot aantal verschillende opnamemogelijkheden geboden. Zo biedt de DMC-FZ200 onder andere Creative Control en Photo Style, zodat de gebruiker foto’s en video’s kan maken die nog meer voldoen aan zijn artistieke wensen.


De DMC-FZ200 levert fantastische optische prestaties waaraan geen andere digitale compactcamera kan tippen. Met zijn heldere, hoogwaardige foto’s en video’s voldoet deze camera daarom zelfs ook aan de wensen van ervaren fotografen.


* Per 18 juli 2012


** 25p bij opnames in MP4-formaat.


1. LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens met Nano Surface Coating, krachtige 24x optische zoom en een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik


De DMC-FZ200 is uitgerust met een hoogwaardige LEICA DC VARIO-ELMARIT 25mm-ultragroothoeklens met 24x optische zoom (vergelijkbaar met 25-600 mm op een 35mm-camera) en een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik. Dit is de eerste keer dat een digitale compactcamera beschikt over een lens met een ongelooflijk heldere lichtsterkte van F2.8 bij 600 mm (per 18 juli 2012). Dit maakt het mogelijk om bewegende onderwerpen duidelijk vast te leggen bij een korte sluitertijd, ook als het onderwerp ver weg is.


De geavanceerde lenseenheid, die bestaat uit 14 elementen in 11 groepen (waaronder 1 UHR-lens, 3 ED-lenzen en 5 asferische lenzen met 9 asferische oppervlakken), is opmerkelijk compact en levert uitzonderlijke optische prestaties, zonder vervorming aan de groothoekkant of kleurvermenging aan de telelenskant. Om een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik mogelijk te maken bij een geringe scherptediepte, moet vertekening zeer nauwkeurig worden gecorrigeerd. Panasonic heeft de DMC-FZ200 daarom voorzien van 5 asferische lenzen en 3 ED-lenzen om te voldoen aan de strenge normen van LEICA. Zo mag een asferische lens maar een afwijking vertonen van maximaal 0,1 um. De Panasonic fabriek in Yamagata is in staat dit te bereiken omdat men daar beschikt over een ongeëvenaarde lenstechnologie.


Daarnaast is de lens voorzien van een Nano Surface Coating. Deze coating met nano-structuur en een extra lage brekingsindex zorgt ervoor dat reflectie wordt geminimaliseerd voor het totale zichtbare lichtbereik (380-780 nm). Het beeld wordt hierdoor bijzonder scherp en ghosting en flare worden sterk verminderd. Dankzij de Intelligent Resolution-technologie kan de Intelligent Zoom van de DMC-FZ200 het zoombereik uitbreiden tot het equivalent van 48x terwijl toch de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. De 25mm-ultragroothoeklens brengt met deze krachtige zoom niet alleen onderwerpen die zich veraf bevinden dichterbij, maar biedt ook een ongeveer 196% breder beeldveld dan een standaard 35mm-camera. Dit komt goed van pas bij het maken van dynamische landschapsfoto's en groepsportretten binnenshuis. De POWER O.I.S., die trillingsonscherpte effectief onderdrukt, corrigeert nu nog nauwkeuriger.


2. Nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor en Venus Engine voor ultrasnelle respons en uitstekende beeldkwaliteit


De DMC-FZ200 is uitgerust met een nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor. Samen met de hoogwaardige beeldprocessor LSI Venus Engine zorgt dit voor een verbeterde respons, gevoeligheid en beeldkwaliteit. Door de snelle digitaal signaaloutputtechnologie kunnen met de DMC-FZ200 opnames worden gemaakt bij 12 fps in volledige resolutie met mechanische sluiter en 5,5 fps met continue AF. De MOS-sensor maakt ook de Light Speed AF mogelijk. In combinatie met de snelle opstarttijd van ongeveer 0,95 seconden mist de DMC-FZ200 geen enkel spontaan fotomoment. Met High Speed Video kunnen snelbewegende onderwerpen worden vastgelegd bij 100 fps (HD)* of 200 fps (VGA)*. Naast de standaard SD/SDHC/SDXC-geheugenkaarten is de DMC-FZ200 ook compatibel met UHS-I (Ultra High Speed-I) SDHC/SDXC-geheugenkaarten, zodat gegevens sneller kunnen worden weggeschreven wat vooral effect heeft bij snelle burstopnames.


De nieuwe, zeer gevoelige MOS-sensor heeft een uitstekende S/R-verhouding. Dit levert bijzonder heldere beelden op met minder ruis, zelfs als er opnames worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid.


* Het opnameformaat is 25p.


3. 1920 x 1080 50p Full HD-video's in AVCHD Progressive en MP4-formaat


De LUMIX DMC-FZ200 is een geavanceerd toestel waarmee niet alleen prachtige foto’s kunnen worden gemaakt, maar ook fantastische Full HD-video’s. Met een speciale, afzonderlijke knop aan de bovenzijde kan de gebruiker onmiddellijk beginnen met het maken van video-opnames tijdens het fotograferen, zonder de instellingen aan te passen. De DMC-FZ200 kan hoge resolutie 1920 x 1080/50p Full HD-video’s in AVCHD Progressive-formaat (MPEG-4/H.264) vastleggen. Het AVCHD Progressive-formaat is in hoge mate compatibel met AV-apparatuur zoals HD TV's en Blu-ray Disc spelers. Daarnaast kunnen video’s worden afgespeeld door simpelweg de SDXC/SDHC/SD-geheugenkaart in het apparaat te plaatsen of door een mini HDMI-kabel aan te sluiten. De gebruiker heeft ook de optie video’s op te nemen in MP4-formaat bij 25p, een formaat dat beter compatibel is met pc's.


De krachtige 24x optische zoom met 2-stapszoomfunctie en POWER O.I.S. kan ook worden gebruikt tijdens het maken van video's. Video-opnames worden voorzien van het hoogwaardige stereogeluid van de Dolby® Digital Stereo Creator, zodat het geluid bij de videobeelden zeer realistisch is. De stereozoommicrofoon beschikt over een systeem dat het zoomgeluid onderdrukt en de Auto Wind Cut-functie zorgt ervoor dat het geluid van de wind op de achtergrond grotendeels wordt tegengegaan. Daarnaast is de DMC-FZ200 voorzien van Active Mode waarmee bijvoorbeeld onder het lopen video's kunnen worden gemaakt in de groothoekstand zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. De populaire iA (Intelligent Auto) modus kan ook worden gebruikt bij het maken van video’s.


De DMC-FZ200 doet meer dan alleen HD-video’s opnemen. Naast de video-opnamemogelijkheden die standaard digitale compactcamera’s bieden, is de DMC-FZ200 ook uitgerust met een Creative Video-modus. In deze modus kan de gebruiker de sluitertijd en het diafragma handmatig instellen en zo nog meer indrukwekkende video-opnames maken. Door de sluitertijd te veranderen, krijgen video's speciale effecten, wat vooral geschikt is bij het maken van opnames van snelbewegende onderwerpen. De mogelijkheid om het diafragma aan te passen is handig wanneer men onderwerpen op verschillende afstanden allemaal wil laten opvallen.


De DMC-FZ200 geeft de gebruiker altijd de keuze hoe zijn dierbare en onverwachte momenten het best vastgelegd kunnen worden: als hoogwaardige foto’s of video’s. Videobeelden kunnen doorlopend tot 29 min. en 59 sec. worden opgenomen. Doorlopend opgenomen videobeelden in [MP4] nemen tot 4 GB aan geheugen in beslag.


4. 'Snapshot' camera met intuïtieve, handmatige bediening en creatieve mogelijkheden


De DMC-FZ200 is uitgerust met een nieuwe 0,2-inch EVF (elektronische zoeker) met een hoge resolutie van 1.312.000 pixels en een beeldveld van 100%. Het scherm bevriest nagenoeg nooit, omdat de beeldsnelheid is verhoogd van 30 fps naar maximaal 60 fps. Hierdoor kunnen met deze camera ook snelbewegende onderwerpen bij fel zonlicht worden vastgelegd.


De ervaren gebruiker heeft de mogelijkheid de DMC-FZ200 volledig handmatig te bedienen, wat hem meer creatieve vrijheid geeft. Met behulp van de P/A/S/M modi kan hij zijn creatieve ideeën verwezenlijken bij het maken van zowel foto's als video's.


De populaire Creative Control-modus is uitgebreid met 8 nieuwe opties tot in totaal 14 filters. Naast de standaardfilters Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic en Miniature Effect kan men nu ook kiezen uit Soft Focus, Dynamic Monochrome, Impressive Art, One Point Color, Cross Process, Low Key, Toy Effect en Star Filter*. Voor elk filter kunnen verschillende parameters worden ingesteld. Met Photo Style kan de gebruiker extra nuances aanbrengen met de voorkeuze-instellingen Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scenery, Portrait of Custom.


Omdat de DMC-FZ200 een digitale compactcamera is die vooral is ontworpen om onverwachte momenten vast te leggen, is veel aandacht besteed aan de instellingsmogelijkheden. De vorm en de positie van de zoomschakelaar zijn aangepast, waardoor de gebruiker nog soepeler kan in- en uitzoomen, zodat hij zijn rechterhand vrij heeft om de sluiterknop te bedienen. Met deze schakelaar kan ook worden scherp gesteld, wat handig is bij het maken van video-opnames. Ook heeft de camera drie extra functieknoppen waaraan de gebruiker menu-instellingen kan toewijzen die hij vaak gebruikt.


Dankzij de krachtige batterij kunnen met de DMC-FZ200 ongeveer 540 foto’s worden gemaakt voordat de batterij moet worden opgeladen; genoeg om een hele dag buiten opnames te kunnen maken. Het 3,0 inch grote, kantelbare LCD-scherm met 460.000 pixels heeft een AR-coating en een brede beeldhoek. Hierdoor is het scherm onder allerlei omstandigheden en in lastige posities altijd goed zichtbaar.


Voor nog meer creatieve vrijheid is de DMC-FZ200 uitgerust met een accessoireschoen waarop verschillende accessoires kunnen worden bevestigd, zoals een optionele stereomicrofoon (DMW-MS1) of een optionele externe flitser (DMW-FL220/FL360/FL500). De DMC-FZ200 is ook compatibel met een optionele afstandsontspanner (DMW-RSL1), zodat de gebruiker nog meer mogelijkheden heeft om zijn creativiteit tot uitdrukking te brengen.


De DMC-FZ200 biedt geavanceerde functies die ervaren fotografen zullen waarderen, maar de iA (Intelligent Auto) Plus-modus maakt het ook voor fotografen die voor het eerst een camera met verwisselbare lens gebruiken heel eenvoudig om foto’s en video’s te maken. Naast de populaire iA-functies (POWER O.I.S. met Active Mode, AF Tracking, Intelligent D-range Control, Intelligent Scene Selector, Face Recognition, Intelligent ISO Control, Intelligent Handheld Night Shot, Intelligent HDR en Motion Deblur) kan de gebruiker met de iA Plus-modus de onscherpte in de achtergrond, de belichting en de witbalans aanpassen, en heeft zo dus meer flexibiliteit.


5. Overige functies

 • Gegevens kunnen worden opgeslagen in RAW en RAW+JPEG
 • HDR (High Dynamic Range) modus
 • Panorama Shot-modus
 • 3D-fotomodus
 • Optionele accessoires (teleconversielens, close-up lens, lensadapter, ND-filter, PL-filter, MC-beschermer, stereomicrofoon, externe flitser, afstandsontspanner, batterij, beschermtas, cameratas etc.)
Uitgebreide omschrijving

Algemene informatie over de DMC-FZ200 Zwart Nederlands

Dit is de allereerste keer dat een digitale compactcamera beschikt over een lens met een ongelooflijk heldere lichtsterkte van F2.8 bij 600 mm (vergelijkbaar met 25-600 mm op een 35mm-camera). Dit betekent dat bewegende onderwerpen duidelijk kunnen worden vastgelegd bij een korte sluitertijd, ook als het onderwerp ver weg is.


De populaire LUMIX FZ serie is uitgerust met een krachtige optische zoom en bijzonder veel bedieningsopties, zoals de mogelijkheid om de camera handmatig in te stellen bij het maken van zowel foto’s als Full HD-video's. De krachtige 24x optische zoom kan worden verhoogd tot 48x met de functie Intelligent Zoom.


Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Intelligent Resolution-technologie die zorgt dat de beeldkwaliteit behouden blijft. De POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator) corrigeert nu nog nauwkeuriger, zodat onscherpte wordt geminimaliseerd, ook als de krachtige zoom wordt gebruikt. En bij het maken van video-opnames wordt trillingsonscherpte effectief onderdrukt door de Active Mode. De Black Box Nano Surface Coating technologie van Panasonic minimaliseert lichtreflectie die ghosting (dubbelbeelden) en flare (lichtvlekken) veroorzaakt.


De DMC-FZ200 is echt een camera voor het vastleggen van onverwachte momenten. De nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor en de verbeterde beeldprocessor Venus Engine bieden een supersnelle respons en uitstekende beeldkwaliteit, zelfs als er opnames worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid. Hierdoor kunnen supersnelle burstopnames worden gemaakt in volledige resolutie bij 12 fps en kon de camera worden uitgerust met Light Speed AF. In combinatie met de snelle opstarttijd van ongeveer 0,95 seconden kunnen daardoor de meest spontane fotomomenten worden vastgelegd. De nieuwe 0,2 inch EVF (elektronische zoeker) heeft een resolutie van 1.312.000 pixels, een beeldveld van 100% en een beeld dat nagenoeg nooit bevriest. Met zijn Light Speed AF en snelle opstarttijd voldoet de DMC-FZ200 aan de wensen van veeleisende gebruikers die een snelle camera willen om de meest onverwachte momenten te kunnen vastleggen.


De DMC-FZ200 legt Full HD-video’s vast in 1920 x 1080 50p in AVCHD progressive/MP4 formaat en met hoogwaardig stereogeluid. Ook bij het maken van video-opnames kan gebruik worden gemaakt van de krachtige 24x optische zoom en kan de camera handmatig worden bediend, zodat opnames nog mooier worden.


Behalve dat de camera volledig handmatig kan worden ingesteld, worden er een groot aantal verschillende opnamemogelijkheden geboden. Zo biedt de DMC-FZ200 onder andere Creative Control en Photo Style, zodat de gebruiker foto’s en video’s kan maken die nog meer voldoen aan zijn artistieke wensen.


De DMC-FZ200 levert fantastische optische prestaties waaraan geen andere digitale compactcamera kan tippen. Met zijn heldere, hoogwaardige foto’s en video’s voldoet deze camera daarom zelfs ook aan de wensen van ervaren fotografen.


* Per 18 juli 2012


** 25p bij opnames in MP4-formaat.


1. LEICA DC VARIO-ELMARIT-lens met Nano Surface Coating, krachtige 24x optische zoom en een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik


De DMC-FZ200 is uitgerust met een hoogwaardige LEICA DC VARIO-ELMARIT 25mm-ultragroothoeklens met 24x optische zoom (vergelijkbaar met 25-600 mm op een 35mm-camera) en een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik. Dit is de eerste keer dat een digitale compactcamera beschikt over een lens met een ongelooflijk heldere lichtsterkte van F2.8 bij 600 mm (per 18 juli 2012). Dit maakt het mogelijk om bewegende onderwerpen duidelijk vast te leggen bij een korte sluitertijd, ook als het onderwerp ver weg is.


De geavanceerde lenseenheid, die bestaat uit 14 elementen in 11 groepen (waaronder 1 UHR-lens, 3 ED-lenzen en 5 asferische lenzen met 9 asferische oppervlakken), is opmerkelijk compact en levert uitzonderlijke optische prestaties, zonder vervorming aan de groothoekkant of kleurvermenging aan de telelenskant. Om een lichtsterkte van F2.8 over het volledige zoombereik mogelijk te maken bij een geringe scherptediepte, moet vertekening zeer nauwkeurig worden gecorrigeerd. Panasonic heeft de DMC-FZ200 daarom voorzien van 5 asferische lenzen en 3 ED-lenzen om te voldoen aan de strenge normen van LEICA. Zo mag een asferische lens maar een afwijking vertonen van maximaal 0,1 um. De Panasonic fabriek in Yamagata is in staat dit te bereiken omdat men daar beschikt over een ongeëvenaarde lenstechnologie.


Daarnaast is de lens voorzien van een Nano Surface Coating. Deze coating met nano-structuur en een extra lage brekingsindex zorgt ervoor dat reflectie wordt geminimaliseerd voor het totale zichtbare lichtbereik (380-780 nm). Het beeld wordt hierdoor bijzonder scherp en ghosting en flare worden sterk verminderd. Dankzij de Intelligent Resolution-technologie kan de Intelligent Zoom van de DMC-FZ200 het zoombereik uitbreiden tot het equivalent van 48x terwijl toch de beeldkwaliteit wordt behouden, zelfs bij het gebruik van de digitale zoom. De 25mm-ultragroothoeklens brengt met deze krachtige zoom niet alleen onderwerpen die zich veraf bevinden dichterbij, maar biedt ook een ongeveer 196% breder beeldveld dan een standaard 35mm-camera. Dit komt goed van pas bij het maken van dynamische landschapsfoto's en groepsportretten binnenshuis. De POWER O.I.S., die trillingsonscherpte effectief onderdrukt, corrigeert nu nog nauwkeuriger.


2. Nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor en Venus Engine voor ultrasnelle respons en uitstekende beeldkwaliteit


De DMC-FZ200 is uitgerust met een nieuwe, zeer gevoelige 12,1-megapixel MOS-sensor. Samen met de hoogwaardige beeldprocessor LSI Venus Engine zorgt dit voor een verbeterde respons, gevoeligheid en beeldkwaliteit. Door de snelle digitaal signaaloutputtechnologie kunnen met de DMC-FZ200 opnames worden gemaakt bij 12 fps in volledige resolutie met mechanische sluiter en 5,5 fps met continue AF. De MOS-sensor maakt ook de Light Speed AF mogelijk. In combinatie met de snelle opstarttijd van ongeveer 0,95 seconden mist de DMC-FZ200 geen enkel spontaan fotomoment. Met High Speed Video kunnen snelbewegende onderwerpen worden vastgelegd bij 100 fps (HD)* of 200 fps (VGA)*. Naast de standaard SD/SDHC/SDXC-geheugenkaarten is de DMC-FZ200 ook compatibel met UHS-I (Ultra High Speed-I) SDHC/SDXC-geheugenkaarten, zodat gegevens sneller kunnen worden weggeschreven wat vooral effect heeft bij snelle burstopnames.


De nieuwe, zeer gevoelige MOS-sensor heeft een uitstekende S/R-verhouding. Dit levert bijzonder heldere beelden op met minder ruis, zelfs als er opnames worden gemaakt bij een hoge gevoeligheid.


* Het opnameformaat is 25p.


3. 1920 x 1080 50p Full HD-video's in AVCHD Progressive en MP4-formaat


De LUMIX DMC-FZ200 is een geavanceerd toestel waarmee niet alleen prachtige foto’s kunnen worden gemaakt, maar ook fantastische Full HD-video’s. Met een speciale, afzonderlijke knop aan de bovenzijde kan de gebruiker onmiddellijk beginnen met het maken van video-opnames tijdens het fotograferen, zonder de instellingen aan te passen. De DMC-FZ200 kan hoge resolutie 1920 x 1080/50p Full HD-video’s in AVCHD Progressive-formaat (MPEG-4/H.264) vastleggen. Het AVCHD Progressive-formaat is in hoge mate compatibel met AV-apparatuur zoals HD TV's en Blu-ray Disc spelers. Daarnaast kunnen video’s worden afgespeeld door simpelweg de SDXC/SDHC/SD-geheugenkaart in het apparaat te plaatsen of door een mini HDMI-kabel aan te sluiten. De gebruiker heeft ook de optie video’s op te nemen in MP4-formaat bij 25p, een formaat dat beter compatibel is met pc's.


De krachtige 24x optische zoom met 2-stapszoomfunctie en POWER O.I.S. kan ook worden gebruikt tijdens het maken van video's. Video-opnames worden voorzien van het hoogwaardige stereogeluid van de Dolby® Digital Stereo Creator, zodat het geluid bij de videobeelden zeer realistisch is. De stereozoommicrofoon beschikt over een systeem dat het zoomgeluid onderdrukt en de Auto Wind Cut-functie zorgt ervoor dat het geluid van de wind op de achtergrond grotendeels wordt tegengegaan. Daarnaast is de DMC-FZ200 voorzien van Active Mode waarmee bijvoorbeeld onder het lopen video's kunnen worden gemaakt in de groothoekstand zonder dat de beeldkwaliteit afneemt. De populaire iA (Intelligent Auto) modus kan ook worden gebruikt bij het maken van video’s.


De DMC-FZ200 doet meer dan alleen HD-video’s opnemen. Naast de video-opnamemogelijkheden die standaard digitale compactcamera’s bieden, is de DMC-FZ200 ook uitgerust met een Creative Video-modus. In deze modus kan de gebruiker de sluitertijd en het diafragma handmatig instellen en zo nog meer indrukwekkende video-opnames maken. Door de sluitertijd te veranderen, krijgen video's speciale effecten, wat vooral geschikt is bij het maken van opnames van snelbewegende onderwerpen. De mogelijkheid om het diafragma aan te passen is handig wanneer men onderwerpen op verschillende afstanden allemaal wil laten opvallen.


De DMC-FZ200 geeft de gebruiker altijd de keuze hoe zijn dierbare en onverwachte momenten het best vastgelegd kunnen worden: als hoogwaardige foto’s of video’s. Videobeelden kunnen doorlopend tot 29 min. en 59 sec. worden opgenomen. Doorlopend opgenomen videobeelden in [MP4] nemen tot 4 GB aan geheugen in beslag.


4. 'Snapshot' camera met intuïtieve, handmatige bediening en creatieve mogelijkheden


De DMC-FZ200 is uitgerust met een nieuwe 0,2-inch EVF (elektronische zoeker) met een hoge resolutie van 1.312.000 pixels en een beeldveld van 100%. Het scherm bevriest nagenoeg nooit, omdat de beeldsnelheid is verhoogd van 30 fps naar maximaal 60 fps. Hierdoor kunnen met deze camera ook snelbewegende onderwerpen bij fel zonlicht worden vastgelegd.


De ervaren gebruiker heeft de mogelijkheid de DMC-FZ200 volledig handmatig te bedienen, wat hem meer creatieve vrijheid geeft. Met behulp van de P/A/S/M modi kan hij zijn creatieve ideeën verwezenlijken bij het maken van zowel foto's als video's.


De populaire Creative Control-modus is uitgebreid met 8 nieuwe opties tot in totaal 14 filters. Naast de standaardfilters Expressive, Retro, High Key, Sepia, High Dynamic en Miniature Effect kan men nu ook kiezen uit Soft Focus, Dynamic Monochrome, Impressive Art, One Point Color, Cross Process, Low Key, Toy Effect en Star Filter*. Voor elk filter kunnen verschillende parameters worden ingesteld. Met Photo Style kan de gebruiker extra nuances aanbrengen met de voorkeuze-instellingen Standard, Vivid, Natural, Monochrome, Scenery, Portrait of Custom.


Omdat de DMC-FZ200 een digitale compactcamera is die vooral is ontworpen om onverwachte momenten vast te leggen, is veel aandacht besteed aan de instellingsmogelijkheden. De vorm en de positie van de zoomschakelaar zijn aangepast, waardoor de gebruiker nog soepeler kan in- en uitzoomen, zodat hij zijn rechterhand vrij heeft om de sluiterknop te bedienen. Met deze schakelaar kan ook worden scherp gesteld, wat handig is bij het maken van video-opnames. Ook heeft de camera drie extra functieknoppen waaraan de gebruiker menu-instellingen kan toewijzen die hij vaak gebruikt.


Dankzij de krachtige batterij kunnen met de DMC-FZ200 ongeveer 540 foto’s worden gemaakt voordat de batterij moet worden opgeladen; genoeg om een hele dag buiten opnames te kunnen maken. Het 3,0 inch grote, kantelbare LCD-scherm met 460.000 pixels heeft een AR-coating en een brede beeldhoek. Hierdoor is het scherm onder allerlei omstandigheden en in lastige posities altijd goed zichtbaar.


Voor nog meer creatieve vrijheid is de DMC-FZ200 uitgerust met een accessoireschoen waarop verschillende accessoires kunnen worden bevestigd, zoals een optionele stereomicrofoon (DMW-MS1) of een optionele externe flitser (DMW-FL220/FL360/FL500). De DMC-FZ200 is ook compatibel met een optionele afstandsontspanner (DMW-RSL1), zodat de gebruiker nog meer mogelijkheden heeft om zijn creativiteit tot uitdrukking te brengen.


De DMC-FZ200 biedt geavanceerde functies die ervaren fotografen zullen waarderen, maar de iA (Intelligent Auto) Plus-modus maakt het ook voor fotografen die voor het eerst een camera met verwisselbare lens gebruiken heel eenvoudig om foto’s en video’s te maken. Naast de populaire iA-functies (POWER O.I.S. met Active Mode, AF Tracking, Intelligent D-range Control, Intelligent Scene Selector, Face Recognition, Intelligent ISO Control, Intelligent Handheld Night Shot, Intelligent HDR en Motion Deblur) kan de gebruiker met de iA Plus-modus de onscherpte in de achtergrond, de belichting en de witbalans aanpassen, en heeft zo dus meer flexibiliteit.


5. Overige functies

 • Gegevens kunnen worden opgeslagen in RAW en RAW+JPEG
 • HDR (High Dynamic Range) modus
 • Panorama Shot-modus
 • 3D-fotomodus
 • Optionele accessoires (teleconversielens, close-up lens, lensadapter, ND-filter, PL-filter, MC-beschermer, stereomicrofoon, externe flitser, afstandsontspanner, batterij, beschermtas, cameratas etc.)

Product specificaties DMC-FZ200 Zwart Nederlands

Specificaties Omschrijving
ervaring Starter. Gevorderde.
verzekering Ja
kleur Zwart
opties Kantelbaar scherm. HDMI aansluiting. Zoeker. RAW opname. Beeldstabilisatie. Aansluiting voor flitser. HD Video.
zoombereik 25-25-600-600
megapixels 12.1

Wat zeggen andere gebruikers over de DMC-FZ200 Zwart Nederlands

Jorrit van Es

goede camera voor een leuke prijs

momenteel heb ik deze camera 3 maanden in mijn bezit, het enige minpunt is dat zo nu en dan de witbalans instelling vast komt te staan in incandescent stand, wat in daglicht leidt tot kille foto's. Door de camera te resetten is dit snel op te lossen, voor de rest is de camera erg goed, vooral de lens en de kwaliteit van de foto's in het RAW formaat zijn erg hoog. De bij de camera geleverde software heb ik overigens niet gebruikt, omdat ze niet voor Linux systemen zijn bedoelt. Gelukkig zijn er op internet legio gratis open source alternatieven te vinden (vaak ook geschikt voor windows), waardoor de volledige functionaliteit van de camera benut kan worden. Al met al is het een goede camera, met een goede beeldkwaliteit, een goede (optische) zoom en een relatief lage prijs, uitstekende prijs/kwaliteits verhouding.
Marja Vlaar

DMC-FZ200 Panasonic

Ik ben nu drie maanden in het bezit van de camara. Speciaal gekocht voor de zoom mogelijkheden voor mijn vakantie naar Zuid-Afrika. Ik ben heel tevreden. Perfect scherpe foto's van vele dieren. Het leverde veel jaloerse reisgenoten op. Ik heb ook de filmmogelijkheden geprobeerd. Dit ziet er goed uit, nu nog zelf leren om met de vele mogelijkheden weten om te gaan. Enige min puntje die ik zie is het zomen, mag van mij gelijdelijker gaan. Schiet wel eens te snel door.
J.A.M. van Velthuijsen

Lumix TZ 200

Wat een verademing vergeleken bij mijn oude toestel! Eigenlijk op advies van het zwemmaatje van mijn vrouw tot aanschaf van deze camera overgegaan.Nog geen moment spijt gehad. Zulke haarscherpe foto's.Beslist een aanrader voor zowel de gevorderde als beginnende fotograaf.Ook alle lof voor de medewerker(s) van Cameraland die mij met advies terzijde hebben gestaan.Prima zaak daar in Alkmaar.
Wilfred18-03-2014

Panasonic FZ200

Heb de camera nu een maand in bezit en ben er erg tevreden over. Aanschafcriteria waren een goede lens, uitgebreide zoom, goede foto- maar zeker ook filmkwaliteiten. Voorlopig voldoet de camera in alle opzichten. Wat ik gemist heb is een goede gebruiksaanwijzing. De documentatie van Panasonic stelt erg teleur, veel te summier. Ook de meegeleverde software (Photo fun Studio) wilde niet installeren op mijn W7 systeem. Uiteindelijk gelukt door het programma in de Win XP mode te laten installeren. Het handboek van Graham Houghton samen met zijn uitgebreide Youtube tutorials zijn een absolute must voor een relatieve newbee op dit soort cameragebied. Zou ook aanraden het programma photomatix eens te proberen om HDR foto's te combineren en te bewerken.
Michel07-03-2014

Lumix FZ200

Deze camera nu driekwart jaar geleden gekocht bij Cameraland en tot op heden zeer tevreden. Op YouTube veel filmpjes gezien over de functionaliteit. Mooie camera voor wie een DSLR (met lenzen) net even te veel van de portemonnee vergt maar wel alles goed wil kunnen instellen om toch creatieve foto's te maken. Prima Leica lens.
Wllem06-08-2013

nieuwe panasonic FZ200

Hiervoor had ik een 150 maar deze is op film gebied wel veel mooier en vooral de lichtsterke lens over het hele zoombereik. Een hel goede upgrade
Mireille06-08-2013

DMC FZ200

Gekocht voor de zoom met foto's maar wat is deze camera fijn met filmen, wat een kwaliteit. Alleen krijg ik nog te veel geluid van opzij. Ik ga binnenkort wel een aparte microfoon kopen bij Cameraland want dat maakt het wel wel super compleet.Men heeft al het merk Róde aangestipt dus daar laat ik me maar over inlichten. Jullie zien me gauw weer terug
Hannes de Vries06-08-2013

Panasonic 200

Ik heb deze camera al enige tijd en wilde toch laten weten dat ik er heel tevreden over ben. Eigenlijk ben ik meer tevreden over de manier waarop de verkoop tot stand kwam. De verkoper vertelde na een uitvoerige vergelijking, dat als ik niet tevreden zou zijn over de camera ik deze binnen 2 weken terug mocht brengen om naar een andere te kijken. Hij wist zeker al dat dit de camera voor mij zou zijn Hij had gelijk, een aanrader, een top camera ook bij minder mooi weer. Groet Hannes
Harry06-08-2013

FZ200

Ik zocht een goede kwaliteit superzoom camera. Door de verkoper van Cameraland diverse modellen de revue laten passeren en deze was op mijn lijf geschreven. Ik maak graag foto's met sfeerlicht, en onder wat moeilijkere omstandigheden. Wat een ontzettend fijne camera. snel. mooi met weinig licht, te gek I'm happy all the way ;-) Topklasse lens en het houd goed vast. Zelfs mijn vrouw maakt nu goede foto's (Niet door vertellen, dat ze dat eerder niet deed ;-D ) Aanrader
Meer reviews (6)...
loadingLoading...
To Top