Delamax 67mm Close Up Lens Set +1 +2 +4 +10
Delamax 67mm Close Up Lens Set +1 +2 +4 +10
39,95

Delamax 67mm Close Up Lens Set +1 +2 +4 +10

39,95

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Delamax 67mm Close Up Lens Set +1 +2 +4 +10

Close-up lenzen: veel macro voor weinig

Heb je zin in macrofotografie, maar ben je nog niet klaar voor de aanschaf van een macro-objectief? Met close-up lenzen schiet je macro voor een klein prijsje.

Close-up lenzen (ook wel close-up filters genoemd) worden voorop een objectief geschroefd. Ze zorgen ervoor dat je dichter bij je onderwerp kunt komen dan normaal mogelijk is. Zo breng je heel makkelijk foto’s kleine onderwerpen groot in beeld.

Verschillenden sterktes

Close-up lenzen zijn er in verschillende sterkten. De sterkte wordt uitgedrukt in dioptrieën, net als brillenglazen en contactlenzen. Als je close-up lenzen combineert mag je de sterktes bij elkaar optellen. Een voorzetlens +1 op een voorzetlens +2 geeft een combinatie van +3.

In deze set zitten: +1, +2, +4 en +10.


Kwaliteit?

Je kunt op een goede kwaliteit rekenen als je het diafragmagetal minimaal twee stops hoger instelt dan de laagste waarde. Vaak echter kies je nog hogere waarden, omdat je bij macro vaak zoveel mogelijk scherptediepte wilt. Kwaliteitsverlies is er wel, maar dat zit vooral in de randen en hoeken van het beeld. En daar zit meestal niet zo erg.

De +10 lens gebruik als je softe, dromerige, overstraalde beelden wilt hebben.


Geen lichtverlies!

Een groot pluspunt van close-up lenzen is dat ze geen lichtverlies veroorzaken. Bij tussenringen is dat wel het geval.

Ideaal in combinatie met een telezoom

Close-up lenzen werken ideaal in combinatie met een telezoom, zoals bijvoorbeeld een 70-300 mm. Heb je een universele zoom (denk aan 18-135mm, 18-200mm, 18-270mm, 18-300 mm) dan is zo’n close-up set ook een interessante uitbreiding. Als de filtermaat klopt, kun je je close-up lenzen ook op een macro-objectief gebruiken. Dan kom je éxtra dichtbij.


Gebruiksvoorbeeld

Stel: Je gaat macrofoto’s maken met je 75-300 mm objectief, dat stelt scherp vanaf 1,5 meter. Schroef je close-up lens 1 erop, dan kom je tot 60 cm, met nummer 2 tot 38 cm, met nummer 4 tot 21 cm. Opgegeven afstanden zijn gemeten vanaf de beeldsensor. Die zit vlak voor de achterkant van de camera.

Specificaties
Merk Delamax
Soort filter Close-up filter
Filtertype Close-Up
Filtermaat (mm) 67
Set Ja
Sterkte dpt 1, 2, 4, 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Delamax 67mm Close Up Lens Set +1 +2 +4 +10 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice