Datacolor Spyder 5 Elite
Datacolor Spyder 5 Elite
€ 169,00

Datacolor Spyder 5 Elite

€ 169,00

Niet meer leverbaar

 • Gratis bezorging vanaf €50,-
 • Ma-do 23:59 besteld is morgen in huis
 • De mooiste fotozaak van Nederland
 • Echt advies van onze experts
 • Klanten geven Cameraland.nl een 9,4
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Datacolor Spyder 5 Elite

DataColor Spyder 5 Elite - Monitor kalibratie software voor elk type beeldscherm of projector


Super snelle, professionele kleurkallibratie voor alle type beeldschermen; LCD, LED, OLED, TFT, DLP, laptop, beamer en projector, PC CRT beeldscherm, iPhone of tablet! Tot 55% verbetering in de toonschaal t.o.v. de Spyder 4. Match monitoren onderling, zelfs bij varierend invallicht!

 • Supersnel: kalibratie in slechts 5 minuten
 • Maandelijkse herkalibratie in de helft van de tijd
 • Toon je video's en foto's met de juiste kleurweergave
 • Analyse van omgevingslicht
 • Ondersteuning voor diverse video standaarden
 • Kalibreren met handige Wizard of Expert Mode
 • Stem meerdere scherm onder verschillende lichtomstandigheden op elkaar af
 • Maak unieke kleurprofielen voor specifieke beeldschermen

Waarom kalibreren?

Kalibreer je monitor voor een constante en accurate kleurweergave. Lever je foto of video materiaal aan, dan is het wel zo handig en professioneel dat je kleuren en helderheid correct weergegeven worden. Maar je hoeft niet eens een professionele fotograaf te zijn om gebruik te kunnen maken van kalibratie software.

Eenvoudige kalibratie sofware, ook voor de amateur!

Als particulier je monitor kalibreren? Ja, ja, we leggen uit waarom. Het is wel zo leuk dat je vakantie foto's met de goede kleur afgedrukt worden of dat de video's van je kinderen op je LED scherm een beetje natuurlijk overkomen. Fletse kleuren met een rode waas eroverheen: waarom zou je het eigenlijk accepteren? Je investeert in een goede camera, en vervolgens accepteer je een slechte kleurweergave?
Kalibreer daarom je beeldscherm, zo vallen foutieve kleuren meteen door de mand en kun je het beeldmateriaal aanpassen met bewerkingssoftware.


Supersnel elke monitor, projector of beeldscherm kalibreren

Van laptopscherm tot beamer, de DataColor Spyder 5 Elite kalibreert je scherm in slechts 5 minuten. Vertrouw op de handige wizard of doorloop het hele kalibratie proces handmatig in de Expert Mode; ideaal voor de studiofotograaf, cinematograaf of DTP perfectionist. Een (aan te bevelen) maandelijkse herkalibratie kost je slechts de helft van de tijd.

Makkelijk je monitor kalibreren met de Datacolor Wizard

Hoe werkt het dan? Heel eenvoudig: installeer de software, sluit de Spyder aan via de USB poort, hang hem voor je beeldscherm en volg de wizard! De sensor meet de kleuren van je scherm en de software maakt vervolgens een profiel aan. Na het kalibratieproces kun je via een handig voorbeeld de kleuren vergelijken voor en na de kalibratie.


Consistente en kleurechte video footage

De DataColor Spyder 5 Elite software is er niet alleen voor de fotograaf, ook de videograaf kan hiermee prima uit de voeten. Het is wel zo handig dat je filmproductie met correcte kleurweergave vertoont wordt. Op onjuiste kleuren of fletse videobeelden zit niemand te wachten. De Spyder 5 Elite ondersteunt Video Formaten als: Cineon, NTSC, PAL en HDTV. Voor elk systeem kun je dus perfect beoordelen of je footage voldoet aan de strengste kleur eisen.
Kalibreer meerdere monitoren met de "StudioMatch Assistant", je kunt diverse beeldschermen op elkaar afstemmen, zelfs als je zit met een variërende lichtinval op diverse schermen. De "Intelligent Ambient Light Sensor" houdt rekening met omgevingslicht tijdens het kalibratie proces!

Betere toonschaal met de Spyder 5 Elite software

De volledig nieuw ontworpen, gepatenteerde optische sensor met 7 detectoren zorgt voor een verbetering tot maximaal 55% in toon gradatie t.o.v. de Spyder 4 software. Profiteer van meer details in schaduwpartijen en een zeer vloeiende toonschaal; het verloop van de tonal range is nauwkeurig, consistent en veel vloeiender dan voorheen!

Specificaties
 • Gammakeuze: variabel
 • Kleurtemperatuur: variabel
 • Voor scherm types: Laptop en Desktop monitoren, projectoren, iPhone en tablet
 • Diafragma: 27mm
 • Aansluiting: USB
 • Systeemvereisten: Windos 7 of hoger / Mac OS 10.7 of hoger
Specificaties
Merk Datacolor
Geschikt voor merk Universeel
Ondersteunde besturingssystemen Mac OS, Windows
Productbeoordelingen
1 reviews
“Voor pro fotografen is dit een absolute must! Hiermee werk je met de juiste kleuren, voor het geval je geen gekalibreerde scherm hebt”
Beoordeling door Frenk (geplaatst op 26-06-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Voor pro fotografen is dit een absolute must! Hiermee werk je met de juiste kleuren, voor het geval je geen gekalibreerde scherm hebt. mij is het belangrijk, dat ongeacht de aanwezige licht in mijn kamer, het geen invloed dient te hebben op de foto's die ik ga uitprinten. Heb je dit niet, dan werk je met andere kleuren en kan je jezelf afvragen of het goed zal zijn.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Datacolor Spyder 5 Elite of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice