Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm
Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm
11,21

Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm

11,21

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm

Een macro koppelring (Male Macro Reverse Coupler Adapter Ring) is de ideale - en supergoedkope oplossing voor het maken van goede macro foto's met een grote afbeeldingsmaatstaf. Je plaatst eenvoudig een andere lens achterstevoren op je eigen objectief en je hebt macro. Klinkt simpel en dat is het ook......en supergoedkoop!

Hoe werkt het:

Je plaatst een lens op je camera en plaatst daar, door middel van de koppelring, een andere lens achterste voren op. Je schroeft deze koppelring gewoon in het filterschroefdraad van beide objectieven. Je autofocus vervalt hiermee, maar dat is bij macro toch niet zo erg, en je kan van zeer dichtbij fotograferen. De resultaten zullen je verbazen.


Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm

Iedere lens kun je gebruiken:

Het leuke is dat iedere lens bruikbaar is, ook die oude van je opa die nog in de kast ligt. De kwaliteit is natuurlijk uiteindelijk afhankelijk van de lenskwaliteit van beide objetieven. Als je ook nog wilt diafragmeren met de voorste lens dan is het handig dat deze dat kan (meestal niet het geval bij moderne objectieven).


Een goedkope tweede lens kun je vrijwel altijd vinden bij onze afdeling

Autofocus of niet:

Bij macro is autofocus eigenlijk helemaal niet handig, maar in het geval van koppelringen al helemaal niet. De scherpstelling is zeer beperkt tot een heel klein gebied en ook de afstand tot je onderwerp is klein. Handmatig scherpstellen dus!

Welke ring moet ik hebben: De maten van de ring zijn afhankelijk van de filterschroefdraad van de lenzen die je wilt gebruiken. Heel groot op heel klein of heel klein op heel groot kan een beetje vignettering geven.

Specificaties
Merk Caruba
Filtermaat (mm) 72, 77
Filtermaat naar (mm) 77
Productbeoordelingen
1 reviews
“Na het lezen van een artikel over microfotografie deze koppelring aangeschaft”
Beoordeling door Simon Benne (geplaatst op 30-07-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Na het lezen van een artikel over microfotografie deze koppelring aangeschaft. Met een Sony A77V mijn 16-50mm/2.8 en 70-200mm/2.8 gekoppeld. Op de camera de 16-50 op 50mm en de 70-200 op 200mm. Uiteraard op Sirui TY350. Test opnamen gemaakt van takspruit ontwikkeling van een druivenboom. Afstand voorzijde lens tov onderwerp ± 4â5cm. Interessante foto's gemaakt. Moet toch nog veel oefenen om nog mooiere resultaten te krijgen. Een aandachtspunt is de koppelring niet te vast te draaien omdat het dan erg lastig kan worden om deze weer te verwijderen. Deze ring is zeker een aanbeveling waard als je iets anders wilt doen met je bestaande lenzen. Simon Benne
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Caruba macro koppelring 72mm naar 77mm of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice