Carl Zeiss Loxia 85mm f/2.4 Sony E
Carl Zeiss Loxia 85mm f/2.4 Sony E
1.399,00

Carl Zeiss Loxia 85mm f/2.4 Sony E

1.399,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 466,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 31,13 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss Loxia 85mm f/2.4 Sony E

Carl Zeiss Loxia 85/2.4

De Loxia 85/2.4 is een extreem hoogwaardige telelens van Zeiss voor Sony A7 camera's. Dit op het befaamde Sonnar-ontwerp gebaseerde objectief heeft een brandpuntsafstand die ideaal is voor portretopnamen. Door het ontwerp en de gebruikte glassoorten is de scherpte fenomenaal over het gehele beeldoppervlak en worden vertekeningen en kleurfouten zoals chromatische aberratie geminimaliseerd.

Zoals bij elke Zeiss lens heeft de beeld- en bouwkwaliteit de hoogste prioriteit. Het oorspronkelijke ontwerp van de Sonnar objectieven werd al in 1930 gemaakt. Zeiss heeft dit ontwerp aan de moderne, digitale fotografie aangepast door gebruik van bijzondere glassoorten. Drie zijn van het zogenaamde anomalous partial dispersion type, waardoor de beeldkwaliteit extreem hoog is en beeldfouten zoals lichtafval en chromatische aberratie geminimaliseerd wordt. Door toevoeging van de beroemde Zeiss T* coating worden ghosting en flare tegengegaan en het contrast verhoogd. De instelringen draaien zeer soepel en de degelijke metalen behuizing kan tegen een stootje.

Voor full-frame

De Carl Zeiss Loxia 85/2.4 is speciaal voor de full-frame A7 systeemcamera's ontworpen, maar hij kan ook gebruikt worden op de Alpha camera's met APS-C sensor. Door de crop factor werkt het objectief dan als een 127,5mm. Door de relatief hoge lichtsterkte van F2.4 kun je bij weinig licht fotograferen zonder gebruik te hoeven maken van flitslicht of een statief. Omdat dit hoogwaardige objectief zonder beperkingen gebruikt kan worden bij de grootste opening kun je een kleine scherptediepte toepassen voor creatieve effecten. Dit is vooral gewild bij het maken van filmopnamen.

Klikloos diafragma

De Loxia is ook heel geschikt voor het vastleggen van bewegende beelden omdat hij over een aanpasbaar diafragma beschikt. Met een meegeleverd sleuteltje kun je snel overschakelen naar een klikloos diafragma. Als je dan tijdens het maken van een filmopname het diafragma moet aanpassen (voor het aanpassen van de belichting of de scherptediepte) gebeurt dit zonder geluid. De handmatige scherpstelling heeft een instelslag van maar liefst 220° waardoor je de afstand heel precies in kunt stellen.

Extra's

Hoewel de Loxia 85/2.4 een manuele lens is, is er wel een elektronische interface ingebouwd waardoor alle EXIF informatie wordt overgebracht naar de camera. Je kunt de camera ook zo instellen dat het beeldcentrum vergroot wordt als je aan de scherpstelring draait. De Loxia 85/2.4 is niet weerbestendig, maar hij beschikt wel over een weerbestendige afdichting waardoor er geen stof, zand of vocht in de camera kan komen.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 63 mm
Lengte 95 mm
Gewicht 594 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 85
Maximale brandpuntsafstand (mm) 85
Lenselementen 7
Lensgroepen 7
Diafragmabladen 10
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.4
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.14
Scherpstel opties Alleen handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 80
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss Loxia 85mm f/2.4 Sony E of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice