Carl Zeiss 62mm CPL polarisatie filter
Carl Zeiss 62mm CPL polarisatie filter
110,00

Carl Zeiss 62mm CPL polarisatie filter

110,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Carl Zeiss 62mm CPL polarisatie filter

Topkwaliteit Zeiss Polarisatie filter


Zoek je een polarisatiefilter maar wil je geen concessies doen qua beeldkwaliteit? Dit Carl Zeiss circulair polarisatiefilter is een van de beste filters verkrijgbaar. De filters zijn voorzien van de speciale Zeiss T* coating die reflecties voorkomt en zorgt voor een optimale lichtdoorlatendheid. Het filter is zeer dun, hiermee wordt vignettering voorkomen. Ondanks de geringe dikte van het filter is het voorzien van een extern schroefdraad op de voorkant, je kunt dus filters stacken als je dat wilt.

Wat doet een polarisatiefilter?

Polarisatiefilters hebben een aantal effecten die goed van pas komen voor een fotograaf. Het meest merkbare effect is het effect op kleuren. Met een polarisatiefilter wordt groen groener, springen felle kleuren van bloemen er nog meer uit en wordt het contrast tussen de lucht en de wolken vergroot. Polarisatiefilters zijn dan ook sterk aan te raden op wanneer je overdag de zee of een meer wilt fotograferen, maar het licht eigenlijk te fel is om mooi contrast te krijgen. Door een polarisatiefilter verminder je de schittering op het water, wordt de lucht blauwer en de wolken witter. Ideaal dus!

Hoe werkt een polarisatiefilter?

Polarisatiefilters hebben een unieke eigenschap dat het slechts het licht doorlaat met een specifieke richting. Welke richting het filter licht doorlaat, is afhankelijk hoe het filter op het objectief is gedraaid. Het filter kun je met de achterste schroefrand op het objectief vast draaien, maar heeft dan net daarvoor nog een draaischijf waarmee je het filter kunt ronddraaien. De ideale stand van het filter bepaal je door door je lens te kijken en het filter rond te draaien, zodat het verschil duidelijk wordt.

Specificaties
Merk Carl Zeiss
Soort filter Opschroeffilter
Filtertype Polarisatie
Filtermaat (mm) 62
Set Nee
Productbeoordelingen
1 reviews
“Ideaal om te hebben, dit verbeterd mijn foto's echt duidelijk”
Beoordeling door Peter Martijn (geplaatst op 13-09-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Ideaal om te hebben, dit verbeterd mijn foto's echt duidelijk. Het is echt super om te zien dat de kleuren echt mooier worden.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Carl Zeiss 62mm CPL polarisatie filter of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice