Canon Legria GX10
Canon Legria GX10
2.239,17
2.239,17

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon Legria GX10

Canon GX10 - Een unieke 4K camcorder

De Canon Legria GX10 is een videocamera met professionele kenmerken, zoals een 5-assige beeldstabilisatie, een grote 1 inch sensor en een geweldige 4K-kwaliteit. Door toepassing van Canon's Dual Pixel CMOS AF stelt de camera onnavolgbaar snel scherp.

Compact en intuïtief

De Legria GX10 is een compacte camcorder met een intuïtieve bediening waardoor hij geschikt is voor vele toepassingen, of het nu gaat om professionele opdrachten of het vastleggen van familiegebeurtenissen. De camera beschikt over een elektronische zoeker en een uitklap- en draaibaar 3.5 inch lcd-scherm met aanraakfunctionaliteit. Zowel de zoeker als het scherm beschikken over anderhalf miljoen beeldpunten. Tot zover de standaardspecificaties, want de GX10 heeft een aantal opvallende kenmerken.

Grote beeldsensor

De Legria GX10 is uitgerust met een grote beeldsensor met 1 inch afmetingen. Hierdoor is de beeldkwaliteit - zelfs als je vergelijkt met 4K-camcorders met een conventionele sensor - van een opvallend hoog niveau. De scherptediepte is klein bij gebruik van een grote lensopening zodat je eenvoudig mooie filmische effecten met een onscherpe achtergrond kunt bereiken.

Een tweede scherptefactor is de 4k-resolutie van 3840 x 2160 pixels, viermaal hoger dan bij Full HD! Bij afspelen op een 4K-televisie geniet je van haarscherpe, gedetailleerde beelden. De Wide DR Gamma-techniek levert een verbeterde doortekening van donkere en lichte beelddelen. 4K wordt met een framerate van maximaal 50fps opgeslagen in een hoge kwaliteit van 150Mbps, waardoor het beeld strak wordt weergegeven.

Dual Pixel CMOS AF

Het beeld wordt vastgelegd via een hoogwaardige, vast aangebouwde 8.3-124.5/2.8 zoomlens met een hoge beeldscherpte en een vijftienvoudig zoombereik van omgerekend 25.5 groothoek tot 382,5mm tele. Hierdoor kun je echt alles filmen, of het nu een interieur of schuwe vogels betreft. Door de extreem effectieve optische beeldstabilisatie kun je bijna altijd uit de hand filmen. Canon heeft haar bekroonde Dual Pixel CMOS AF-techniek met miljoenen (!) AF-punten op de sensor ook hier toegepast. Het resultaat is een ultrasnelle, nauwkeurige en nagenoeg geruisloze scherpstelling.

Extra mogelijkheden

De GX10 kan de opnamen op verschillende manieren vastleggen: op een van de twee SD-kaartjes, of op alle twee tegelijk (voor een back-up) of via de HDMI 2.0 poort op een externe recorder. Je kunt gebruik maken van slow- en fast-motion tot 120 fps om gemakkelijk bijzondere effecten te creëren. De camcorder biedt draadloze functies voor live streaming, FTP bestandsoverdracht en om de camera vanaf een smartphone te kunnen bedienen.

Specificaties
Merk Canon
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 97 mm
Diepte 267 mm
Hoogte 150 mm
Gewicht 1335 gram
Opties Beeldstabilisatie
Schoudersteun aanwezig Nee
Type accessoireschoen Coldshoe
ND filters ingebouwd Ja
Type ingebouwde ND filter(s) 1/4, 1/16, 1/64
Handmatig in te stellen Belichting, Focus, Witbalans
Processor Dual DIGIC DV6
Video resolutie Full HD, 4K
Video compressie H.264, MPEG-4 AVC
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 150
Maximaal ingangssignaal (bit) 8
Maximale fotoresolutie (pixels) 3840 x 2160
Resolutie (megapixels) 13.4
Type sensor 1 Inch
Kleurtemperatuur max (K) 15000
Kleurtemperatuur min (K) 2000
Langste sluitertijd (sec) 0.5
Kortste sluitertijd 1/2000 sec
Bestandsformaat JPG
Lens verwijderbaar Nee
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 11
Autofocus Ja
Optische zoom 15
Digitale zoom 300
Maximale brandpuntsafstand (mm) 124.5
Minimale brandpuntsafstand (mm) 8.3
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 382.5
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 25.5
Filtermaat (mm) 58
Minimale scherpstelafstand (cm) 1
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Type display Draaibaar display, Touchscreen
Formaat display (inch) 3.5
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon
Aantal audio ingangen 1
Model Accu BP-828
UHS type UHS-I
Aantal geheugenslots 2
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon Legria GX10 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice