Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM
413,99

Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

     
413,99

Binnenkort beschikbaar.

Of 138,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 13,73 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 279,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!

€40
Cashback
Ontvang €40,- studenten cashback!

Ontvang als student tot maar liefst €300,- cashback op verschillende Canon producten!
Klik hier voor meer informatie

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM

Canon EF-S 60mm f/2.8 macro USM.

De doelgroep voor dit objectief wordt gevormd door enthousiaste en creatieve D-SLR fotografen. Het objectief past op alle digitale EOS camera's met een APS-C formaat sensor en een EF-S objectieffitting. Bij een echte 1:1 macrovergroting heeft het objectief een brandpuntafstand die gelijk is aan 96mm bij 35mm film. Dit komt sterk overeen met de EF 100mm f/2.8 Macro USM, Canons populairste objectief met vast brandpuntafstand. Het objectief is uitgevoerd met Canons ring-type Ultra Sonic Motor (USM) voor snel en geruisloos automatisch scherpstellen.


Een nieuw AF algoritme voor een hogere autofocussnelheid, een kortste instelafstand van slechts 0,2 m plus een serie optische kenmerken voor een hoge beeldkwaliteit. APS-C formaat sensor van camera's met de EF-S fitting waar het objectief op is afgestemd, geeft deze camera's een effectieve vergrotingsfactor van 1,6x de aangegeven brandpuntafstand - ideaal voor een extra voordeel bij macrofotografie. De 'S' in de aanduiding EF-S verwijst naar 'short back focus'. Dit is de uitdrukking voor het systeem dat een kleinere beeldcirkel mogelijk maakt en dat het achterste lenselement dichter dan normaal bij de beeldsensor in de camera laat komen. Een witte markering zorgt voor onderscheid van andere EF objectieven, die hun traditionele rode markering behouden. Een rubberen afdichtring aan de achterzijde voorkomt beschadiging indien per ongeluk wordt geprobeerd het objectief op een niet-compatibele camera te bevestigen.

Precisie objectief

Het objectief heeft 12 elementen in een constructie die 8 groepen telt plus een uit drie groepen bestaand inwendig scherpstelsysteem dat zorgt voor haarscherpe, contrastrijke beelden die van hoek-tot-hoek alle details weergeven. Een intern scherpstelsysteem dat uit drie groepen bestaat, maakt het mogelijk de lengte van het objectief ongewijzigd te laten wanneer aan de scherpstelring wordt gedraaid. Dit maakt het objectief ideaal voor gebruik dichtbij het onderwerp en voor toepassing van de Canon MT-24EX en MR-14EX twin en ringflitsers die op het objectief worden bevestigd.

Snel automatisch scherpstellen

De ring-type USM motor van het objectief werkt met ultrasone frequenties om razendsnel scherp te stellen. Canons ring-type USM positioneert de lens met hoge precisie en nauwkeurigheid op het moment dat de lens de juiste brandpuntafstand heeft bereikt en zonder bij deze actie eerst het juiste het punt te passeren. Het objectief is uitgevoerd met verbeterde algoritmen om de nauwkeurigheid en snelheid van scherpstellen verhogen. Handbediening blijft onder alle omstandigheden mogelijk zonder kans op beschadiging van de USM.
Aantrekkelijk onscherpe achtergrond
Een EMD (ElectroMagnetic Diaphragm) lensopening helpt bij het verkrijgen van een gelijkmatige, creatief aantrekkelijke onscherpte van de achtergrond wanneer de fotograaf de scherptediepte beperkt om het onderwerp volledig te isoleren. Dit in combinatie met de 60mm brandpuntafstand maakt het objectief perfect voor portretfotografie.
Perfect voor digitale fotografie
Door de Super Spectra coatings op de lens te optimaliseren, zijn de ingenieurs van Canon er in geslaagd de reflecties en beeldschitteringen te vermijden die zich bij digitale camera's kunnen voordoen als gevolg van het spiegelende oppervlak van de beeldsensor. Door licht te absorberen, reduceren de coatings reflecties van het sensoroppervlak zodat heldere, onvervormde digitale foto's met een natuurlijke kleurbalans mogelijk zijn.
Flitsen met afstandsinformatie

Het objectief geeft afstandsinformatie door aan de body en is compatibel met de E-DDL II flitsbelichtingsmeting. Bij gebruik in combinatie met Canons serie EX Speedlite flitser zorgt dit voor een nauwkeuriger bepaling van de flitsbelichting.


Voor dit objectief is een optionele zonnekap verkrijgbaar. De EF-S 60mm f/2.8 Macro USM kan worden gebruikt met de Canon Tussen-tubussen EF 12 II en EF 25 II voor scherpstellen van een nog kortere afstand en voor foto's die het onderwerp meer dan levensgroot weergeven.

Oog voor het milieu
Geheel in lijn met Canons milieubeleid wordt voor de optische elementen uitsluitend loodvrij glas gebruikt.
Specificaties
 • Equivalente brandpuntsafstand bij 35mm-film: Ca. 96
 • Beeldhoek (horizontaal, verticaal, diagonaal) 20°40', 14°10', 24°30'
 • Objectiefconstructie (elementen/groepen) 12/8
 • Aantal diafragmalamellen 7
 • Minimaal diafragma 32
 • Kortste scherpstelafstand (m) 0.20
 • Maximale vergroting (x) 1.00
 • Afstandsinformatie Ja
 • Image Stabilizer Nee¹
 • AF actuator USM¹
 • Filterdiameter (mm) 52
 • Max. diameter x lengte (mm) 73 x 69,8
 • Gewicht (g) 335
 • Vergroting met tussentubus EF12 II 1,28 - 0,20¹
 • Vergroting met tussentubus EF25 II 1.61 - 0.44
 • Lensdop E-52U / E-52II
 • Zonnekap ET-67B
 • Zachte draagtas LP1016


Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 52
Diameter/doorsnede 73 mm
Lengte 70 mm
Gewicht 335 gram
Type lens Lichtsterk, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 60
Maximale brandpuntsafstand (mm) 60
Lenselementen 12
Lensgroepen 8
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor APS-C (1,5 / 1,6x crop)
Zonnekap type ET-67B
Productbeoordelingen
1 reviews
“Erg fijne lens, het werkt erg lekker voor macrofotografie”
Beoordeling door Peter (geplaatst op 19-01-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Erg fijne lens, het werkt erg lekker voor macrofotografie. Je moet hiermee wel redelijk dicht op het onderwerp zitten, maar dat gaat prima.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF-S 60mm f/2.8 Macro USM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice