Sony PXW-Z90
Sony PXW-Z90
3.099,00
3.099,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 1.033,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 68,95 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony PXW-Z90

Sony PXW-Z90 - Semiprofessionele 4K camcorder

De Sony PXW-Z90 is een semiprofessionele videocamera die bescheiden afmetingen combineert met een grote 1 inch beeldsensor, een snelle autofocus, een perfecte 4K-beeldkwaliteit en professionele kenmerken zoals een XLR-interface.

Grote 1 inch sensor

De PXW-Z90 beschikt over een 1 inch Exmor RS CMOS beeldsensor, beduidend groter dan de kleine sensor die in conventionele camcorders wordt gebruikt. Hierdoor heb je een veel betere beeldkwaliteit met veel detailscherpte, een lage ruiswaarde en minder kans op uitgebleekte hoge lichten. Een belangrijk voordeel is ook dat je het onderwerp bij grotere lensopeningen scherp kunt laten afsteken tegen een onscherpe achtergrond, ideaal voor onder meer bedrijfsreportages en interviews.

4K en HDR

De Z90V biedt verschillende opnameresoluties, zoals 3840 x 2160 (4K), 1920 x 1080 (Full HD) en 1280 x 720 (HD Ready). 4K levert de hoogste resolutie, ideaal voor het afspelen op een grote 4K-televisie of het projecteren met een 4K-beamer. De resolutie is viermaal hoger dan bij Full HD waardoor je een ongekende scherpte en detailrijkdom hebt. De camera gebruikt Hybrid-Log Gamma (HLG) technologie om HDR-opnamen te maken. Speel de opnamen af op een Sony televisie met HLG en je geniet van prachtige HDR-beelden met veel doortekening in lichte en vooral donkere partijen.

Superieure Zeiss T* lens

Bij een camcorder wordt de beeldscherpte - net zoals bij een fotocamera - voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de lens. De PXW-Z90 beschikt over een haarscherpe Zeiss Vario-Sonnar T* 9.3-111.6/2.8-4.5 lens met een zoombereik van omgerekend 29mm groothoek tot 348mm tele. Een veelzijdig bereik waarmee je elk onderwerp aan kunt, of het nu een interview of een natuuropname betreft. Door de effectieve beeldstabilisatie kun je meestal uit de hand filmen.

Fast Hybrid AF

De extreem snelle Fast Hybrid autofocus werkt met fasedetectie en maar liefst 273 scherpstelpunten op de sensor die een groot deel (84%) van het beeld beslaan. Door de focus tracking kan de camera ook prima op bewegende onderwerpen scherpstellen. De AF kan desgewenst gezichten herkennen en er op scherpstellen. De minimale instelafstand is 1 cm bij groothoek en 1 m bij de maximale telestand, waardoor je eenvoudig indrukwekkende close-ups kunt maken.

Extra's

De PXW-Z90 beschikt over een haarscherpe OLED Tru-finder zoeker met 2,4 miljoen beeldpunten, een hoog contrast en natuurgetrouwe kleuren. Het uitklapbare en draaibare 3,5 inch lcd-scherm met 1,5 miljoen beeldpunten biedt aanraakfunctionaliteit waardoor je het scherpstelpunt met je vinger kunt verplaatsen. De camera biedt twee slots voor SD- of Memory Stick Pro Duo-kaartjes waardoor je meteen een back-up kunt maken, of door kunt gaan op het tweede kaartje als het eerste vol is.

Andere professionele functies zijn onder meer de XAVC L en 10-bit 4:2:2 opnamemodi, de XLR-interface voor professionele microfoons, de SDI-output, de S-Gamut en S-Log modi en de time-lapse modus. De Sony PXW-Z90 is voorzien van draadloze functies via WiFi (2.4GHZ, 5GHz), waardoor je opnamen kunt streamen en de camera vanaf een smartphone of tablet kunt bedienen. Naast de 120 fps slow-motion biedt de camera ook Super Slow Motion met een framesnelheid van maar liefst 960 fps.

Specificaties
Merk Sony
Type videocamera (Semi) Pro videocamera
Breedte 287 mm
Diepte 130 mm
Hoogte 182 mm
Gewicht 1390 gram
Opties Beeldstabilisatie
Schoudersteun aanwezig Nee
Type accessoireschoen Hotshoe
Handmatig in te stellen Audio, Belichting, Focus, ISO, ND filters, Witbalans
Processor Exmor RS CMOS
Video resolutie Full HD, 4K
Video compressie H.264, MPEG-4 AVC
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale bitrate (Mbps) 100
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Resolutie (megapixels) 14.2
Type sensor 1 Inch
Kleurtemperatuur max (K) 15000
Kleurtemperatuur min (K) 2300
Langste sluitertijd (sec) 0.17
Kortste sluitertijd 1/10000 sec
Lens verwijderbaar Nee
Inclusief lens Nee
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4.5
Autofocus Ja
Optische zoom 12
Digitale zoom 48
Maximale brandpuntsafstand (mm) 111.6
Minimale brandpuntsafstand (mm) 9.3
Maximale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 348
Minimale brandpuntsafstand in 35mm (mm) 29
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Type display Draaibaar display, Touchscreen
Formaat display (inch) 3.5
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Phantoomvoeding
Aantal audio ingangen 3
Model Accu NP-FV70A
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Geheugenkaart Memory Stick Pro Duo/Pro-HG Duo, SDHC Card, SDXC Card
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony PXW-Z90 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice