Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon
Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon
1.399,00

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon

1.399,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 466,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 31,13 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon

Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon - Superieure ultragroothoekzoom

De Sigma 14-24/2.8 DG HSM Art is een extreem hoogwaardige full-frame groothoekzoom met louter professionele eigenschappen. Naast een hoge lichtsterkte en onovertroffen beeldkwaliteit beschikt deze lens ook over een snelle AF en een stof- en spatwaterbestendige afwerking. De 14-24/2.8 DG HSM is ontwikkeld voor camera's met ultrahoge resoluties van bijvoorbeeld 50 miljoen pixels.

Vaste lichtsterkte

Sigma ontpopt zich steeds meer als een leverancier van high-end lenzen met bijzondere eigenschappen. Denk aan de zoomlenzen met de unieke hoge lichtsterkte van F1.8, zoals de 18-35/1.8 en de 50-100/1.8. Bijzonder is ook de 14-24/2.8 DG HSM die over een relatief hoge lichtsterkte van F2.8 over het gehele zoombereik beschikt. Hierdoor kun je langer bij bestaand licht fotograferen of filmen en beschik je altijd over een helder zoekerbeeld.

Superieure beeldkwaliteit

De 14-24 beschikt over een bijzonder optisch ontwerp met 17 lenzen waaronder drie FLD-, drie SLD- en drie asferische elementen plus een asferisch 'High Precision Molded' element met een grote diameter van 8cm. Samen met de Super Multi-Layer coating zorgt dit alles voor een superieure beeldkwaliteit met een perfecte scherpte en een minimalisering van fouten als vertekening (tot minder dan 1%!) en chromatische aberratie.

Professionele eigenschappen

Naast de superieure beeldkwaliteit beschikt de lens ook over een ultrasnelle HSM-scherpstelling, een diafragma met negen afgeronde lamellen (voor een mooie bokeh) en een water- en vingerafdrukken-afstotende coating op de frontlens. De lens is voorzien van een bloemvormige, vast aangebouwde zonnekap, maar Sigma kan die via de Front Mount Conversion Service desgewenst ombouwen naar een ronde zonnekap, en die is dan weer handiger bij het maken van VR-opnamen.

De 14-24/2.8 DG HSM Art is leverbaar voor spiegelreflexen van Canon, Nikon en Sigma. De lens is compatibel met de Lens Aberration Correction-functie van professionele Canon-camera's. De Nikon-versie is voorzien van een elektromagnetisch diafragma waardoor de lensopening ook exact wordt ingesteld bij snelle serieopnamen.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Diameter/doorsnede 96 mm
Lengte 135 mm
Gewicht 1150 gram
Type lens Groothoek
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 14
Maximale brandpuntsafstand (mm) 24
Lenselementen 17
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.18
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 24
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
1 reviews
“Top lens , kwalitatief stevig objectief”
Beoordeling door KP (geplaatst op 02-02-2020)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Bij aanschaf van deze lens prettig contact gehad met Eric , hij was het ook eens met mijn keuze voor dit objectief . Ga binnenkort binnen opnames maken met dit objectief.Persoonlijk vindt ik het gerechtvaardigd deze prijs .
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 14-24mm f/2.8 DG HSM Art Nikon of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice