Hasselblad XCD 45mm f/3.5
Hasselblad XCD 45mm f/3.5
2.749,00

Hasselblad XCD 45mm f/3.5

2.749,00

Op bestelling

Of 916,33 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 61,17 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Hasselblad XCD 45mm f/3.5

Hasselblad 45mm F/3.5 XCD

De Hasselblad 45mm f/3.5 XCD is een hoogwaardige groothoeklens voor de Hasselblad X1D systeemcamera. Het autofocusobjectief beschikt over een extreem hoge beeldkwaliteit, een centraalsluiter met een groot sluitertijdenbereik en hij is net zoals de X1D bestand tegen vocht en stof. Door de veelzijdige brandpuntsafstand van omgerekend 35mm werkt deze lens als een gematigde groothoek, uitermate geschikt dus voor reis- en reportagefotografie.

De 45mm f/3.5 XCD is net zoals de X1D compact, licht en professioneel. De beeldkwaliteit is helemaal zoals we die van Hasselblad gewend zijn. Door het geavanceerde ontwerp is de scherpte zelfs aan de randen en in de hoeken fenomenaal hoog. De effectieve coating minimaliseert de kans op overstraling en nevenbeelden. De 45mm F3,5 heeft een kleinste instelafstand van 40 cm, waardoor je dicht bij je onderwerp kunt komen. Je kunt de automatische scherpstelling indien nodig snel met de brede scherpstelring corrigeren.

Superieure sluiter

De ingebouwde centraalsluiter is een duidelijk voorbeeld van het technisch kunnen van Hasselblad. De ontwerpers hebben de voordelen van de spleetsluiter met die van de centraalsluiter weten te combineren. De elektronisch gestuurde centraalsluiter van de 45mm is met een snelste tijd van 1/2000s net zo snel als een spleetsluiter én je kunt bij elke sluitertijd – dus zelfs bij 1/2000s – flitsen. Ideaal voor onder meer portret- en bruidsfotografie in zonlicht; je kunt schaduwen ophelderen en toch een grote lensopening gebruiken. Bij het werken met langere sluitertijden is het een geruststelling dat het gebruik van een centraalsluiter minder trillingen oplevert.

Spatwaterdicht

Een professionele fotograaf kan meestal niet stoppen met fotograferen als het gaat regenen en hij of zij moet ook wel eens op plaatsen met stof of zand werken. Hasselblad heeft de 45mm F/3.5 XCD daarom net zoals de X1D voorzien van een effectieve weather sealing, waardoor de lens beschermd is tegen spatwater, zand en stof. Hierdoor kun jij nog fotograferen op momenten waarop andere fotografen hun apparatuur al moesten opbergen.

Extra's

De ingebouwde sluiter is getest tot 1.000.000 opnamen, een bewijs van de kwaliteit en degelijkheid van dit bijzondere ontwerp. Door de interne scherpstelling verandert de lengte van de lens niet tijdens het scherpstellen en het voorste lenselement draait ook niet mee. Handig tijdens het gebruik van bijvoorbeeld een polarisatie- of gradatiefilter.

Specificaties
Merk Hasselblad
Lensmount Hasselblad Systeemcamera (X)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Diameter/doorsnede 77 mm
Lengte 75 mm
Gewicht 475 gram
Type lens Standaard
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 45
Maximale brandpuntsafstand (mm) 45
Lenselementen 9
Lensgroepen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 3.5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 3.5
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.16
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 40
Geschikt voor type sensor Middenformaat
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Hasselblad XCD 45mm f/3.5 of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice