Canon EF 100mm f/2.8L IS Macro USM
Canon EF 100mm f/2.8L IS Macro USM
1.299,00

Canon EF 100mm f/2.8L IS Macro USM

1.299,00

Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
Of 433,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 28,90 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Canon EF 100mm f/2.8L IS Macro USM

De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM is het eerste macro-objectief met beeldstabilisatie in het Canon assortiment EOS objectieven. Dit objectief stelt fotografen in staat om zonder statief fraaie macro opnamen maken.


Het hoge kwaliteit, mediumtele macro-objectief is speciaal ontwikkeld voor fotografen die het hoogste niveau aan optische kwaliteit eisen. Het nieuwe Hybrid IS systeem is uitgevoerd met een 4-stops correctie en compenseert de effecten van cameratrillingen tijdens normale opnameomstandigheden. Frictie-arme keramische kogels ondersteunen de bewegende elementen, die een verbazingwekkend vloeiende beweging mogelijk maken om cameratrillingen tijdens macrofotografie te compenseren. Hybrid IS corrigeert zowel lineaire bewegingen problematisch bij macro fotografie als rotatie. Dit biedt fotografen het voordeel van maximaal 2 stops bij een 1,0x vergroting.


De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM is uitgevoerd met UD (ultra low dispersion) lenzen die kleuraberratie corrigeren om contrastrijke beelden met een hoge resolutie te produceren. Daarnaast biedt de uitbreiding met Super Spectra coatings een effectieve onderdrukking van reflecties en overstraling. Het cirkelvormige diafragma met negen lamellen zorgt voor fraaie achtergrondonscherpte en benadrukt het onderwerp. De stille, hoge snelheid ringtype USM AF-motor stelt snel scherp op he onderwerp.


Het objectief beschikt tevens over een 3-traps scherpstelbegrenzer om het scherpstelbereik op het gewenste onderwerp af te stemmen.


Dit L-serie objectief is uitgevoerd met stof- en waterbestendige afdichtingen. De EF 100mm f/2.8L Macro IS USM - die binnen het assortiment voor de EF 100mm f/2.8 USM Macro komt - ondersteunt een compleet programma aan accessoires, waaronder: Statiefbevestiging D, Macro Lite adapter 67, Zonnekap ET-73 alsmede EF12 II en EF25 II Tussen-tubussen. De statiefbevestiging wordt zonder adapter op het objectief bevestigd, zodat er snel van portret- naar landschapfotografie kan worden omgeschakeld zonder de camera steeds opnieuw te moeten bevestigen. De Speedlites MR-14EX en MT-24EX kunnen worden bevestigd met behulp van de MacroLite adapter.


Specificaties
Merk Canon
Lensmount Canon Reflex (EOS)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 67
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 78 mm
Lengte 123 mm
Gewicht 625 gram
Type lens Lichtsterk, Macro
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 100
Maximale brandpuntsafstand (mm) 100
Lenselementen 15
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 1
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 30
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type ET-73
Productbeoordelingen
2 reviews
“Top,behandeling naar mij toe ,top,ga zo door”
Beoordeling door Hein Hooiveld (geplaatst op 22-05-2017)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Top,behandeling naar mij toe ,top,ga zo door. Personeel vriendelijke en behulpzaam helemaal top, Bedankt voor de info Met de vriendelijke groeten, Hein Hooiveld
“Prachtige lens voor prachtige (macro)foto's”
Beoordeling door Zaanfocus (geplaatst op 14-07-2015)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Prachtige lens voor prachtige (macro)foto's. Heb net op vakantie de lens goed kunnen testen: de Image Stabilisation werkt het effectiefst als je de lens niet als macrolens gebruikt. Toch heb ik het gebruik van de IS bij macro's ervaren als positief. De trilling van de hand wordt toch minder, waardoor je één tot twee stops kunt winnen t.o.v. de niet-IS uitvoering. Het enige waar ik aan moest wennen is het geluid dat de IS maakt. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde heb ik diverse reviews van deze lens gelezen en hierin kwam naar voren dat dat er gewoon bij hoort. Toch een geruststelling. Is het prijsverschil tussen IS-uitvoering en niet-IS uitvoering gerechtvaardigd? Daar moet een ieder maar zijn/haar afweging in maken. Belangrijkste is daarbij: waar ga ik de lens het meest voor gebruiken.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Canon EF 100mm f/2.8L IS Macro USM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice