Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR
2.568,00

Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

2.568,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 856,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 57,14 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 999,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR

De AF-S 80–400mm f/4.5-5.6G ED VR is een telezoomobjectief met een verbeterde optische constructie die moeiteloos voldoet aan de vereisten van de hedendaagse D-SLR's.

Het objectief is uitstekend geschikt voor onderwerpen zoals wilde dieren, landschappen of sport, en heeft een dekking van gemiddelde tele tot supertele. Het objectief levert uitstekende optische prestaties in diverse omstandigheden en Nikon's vibratiereductiesysteem biedt een correctie van maximaal 4 stops over het hele zoombereik, zelfs bij 400 mm.

Zurab Kiknadze, productmanager voor objectieven, accessoires en software bij Nikon Europe zegt:

"Nikon's originele AF 80-400 mm-objectief was al revolutionair toen dit werd uitgebracht. Als eerste NIKKOR die een baanbrekende vibratiereductietechnologie combineerde met een veelzijdig telebereik en een relatief compact ontwerp, werd dit al snel een favoriet van veel fotografen. Dit objectief is nu aangepast voor de nieuwe generatie DSLR's en de AF-S-versie van dit objectief biedt een veel beter autofocusmechanisme, een betere VR-correctie en een verbeterde optische formule. We weten zeker dat deze waardige opvolger het succes van zijn voorganger voortzet."

Optische kracht

De nieuwe optische constructie is ontwikkeld met het oog op snelle D-SLR's met een hoge resolutie en beschikt over 20 elementen in 12 groepen. Het objectief is ontworpen om uitmuntende resultaten te produceren in uiteenlopende omstandigheden en is voorzien van Nikon's Nano Crystal Coat, vier elementen van ED-glas (extra lage dispersie) en één element van Super ED-glas. Nano Crystal Coat vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken, terwijl ED-glas het soort chromatische aberratie en optische kleurdefecten die met name bij langere brandpuntsafstanden kunnen voorkomen, helpt corrigeren.

Het voordeel van vier stops

Voor extra stabiliteit over het grote zoombereik biedt het VR-mechanisme (vibratiereductie) een correctie die equivalent is met een sluitertijd die circa vier stops langer is. In de normale en actieve VR-stand zijn stabiele opnamen mogelijk bij verschillende soorten camerabeweging, terwijl de automatische statiefdetectie trilling door het ontspannen van de sluiter vermindert wanneer de camera op een statief is bevestigd.

Betrouwbaar werkpaard

Dankzij de krachtige combinatie van een groot bereik van 80–400 mm en het goed draagbare ontwerp voldoet dit handige objectief aan de meeste vereisten op het gebied van teleopnamen. Met de scherpstelbeperkingsschakelaar, die twee instellingen biedt ('FULL' en 8-6m), kunt u de scherpsteltijd verminderen wanneer u binnen een bepaalde afstand fotografeert. De AF werkt zelfs als een 1,4x teleconverter op een f/8-compatibele camera is bevestigd.

Dit betrouwbare werkpaard heeft een hoogwaardige, ergonomische constructie met een metalen vatting en een rubberen weerbestendige afdichting die het objectief beschermt tegen de elementen. De geïntegreerde objectiefvergrendeling voorkomt dat het objectief door zijn eigen gewicht uitschuift wanneer het niet in gebruik is.

Dit objectief wordt geleverd met een objectiefdop (LC-77), een zonnekap (HB-65), een objectieftas (CL-M2) en een afneembare statiefbevestiging die de balans verbetert en zorgt dat u gemakkelijker kunt wisselen tussen de staande en liggende stand wanneer de camera op een statief is bevestigd.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 96 mm
Lengte 203 mm
Gewicht 1570 gram
Type lens Super tele, Tele
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 80
Maximale brandpuntsafstand (mm) 400
Lenselementen 20
Lensgroepen 12
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4.5
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 5.6
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Ja
Vergrotingsfactor (x) 0.2
Scherpstel opties Automatisch, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 175
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Statiefgondel inbegrepen, Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-65
Productbeoordelingen
2 reviews
“Eerst had ik de oude versie, 80-400 van Nikon Die was al erg goed, maar deze”
Beoordeling door Charissa (geplaatst op 31-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Eerst had ik de oude versie, 80-400 van Nikon Die was al erg goed, maar deze......... veel sneller, nog scherper, kan haast niet de snelheid is mij het prijsverschil waard
“Naar dit objectief heb ik heel lang uitgekeken, Nikon had al wel een objectief met dit bereik maar ben daar nooit echt gelukkig mee geweest”
Beoordeling door van Leijen (geplaatst op 06-08-2013)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Naar dit objectief heb ik heel lang uitgekeken, Nikon had al wel een objectief met dit bereik maar ben daar nooit echt gelukkig mee geweest. Dit objectief maakt voor mij het verschil... uiterst snelle autofocus en eindelijk een coating die de kwaliteit van mijn D800 eer aan doet. In de praktijk staat het geringe gewicht me aan en gemerkt dat de VR functie uitstekend werkt.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice