Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR
Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR
2.349,00

Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR

2.349,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 783,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 52,27 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 1.199,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR

De AF-S NIKKOR 24-70MM F/2.8E ED VR - Nóg sneller, nóg sterker, nóg stabieler

De 24-70mm f/2.8 is al jaren één van de meest populaire objectieven onder beroepsfotografen. Het brandpuntsafstand van 24-70mm is ideaal voor de meest voorkomende situaties en met een lichtsterkte van 2.8 over het hele bereik kun je met elke lichtsituatie uit de voeten. Met de toevoeging van Nikon's indrukwekkende vibratiereductie (VR), een gloednieuwe optische constructie en een robuuster ontwerp heeft Nikon dit gerenommeerde objectief nieuw leven ingeblazen.


Verbetering van een legende

Hoewel de huidige 24-70mm (die in 2007 werd geïntroduceerd met de Nikon D3) nog steeds alom wordt geprezen, tilt deze nieuwere versie van dit objectief de prestaties naar nieuwe hoogten. Dit is het eerste NIKKOR-objectief waarbij het optische ontwerp een asferisch lenselement van ED-glas bevat. Dit nieuwe element is ontwikkeld om chromatische aberraties en coma tegen te gaan, vermindert de lichtafname en biedt scherpte tot aan de randen. Het nieuwe VR-systeem beperkt de effecten van cameratrilling en maakt het mogelijk om scherpe foto's te maken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn. De AF is ook aanzienlijk verbeterd dankzij Nikon's nieuwste Silent Wave Motor (SWM), die tot anderhalf maal sneller is dan de SWM van de 24-70/2.8 G. Dankzij het gebruik van een elektromagnetisch diafragma is een gelijkmatige, nauwkeurigere belichting tijdens snelle serieopnamen en er treedt minder slijtage op mechanische delen.

Werkpaard

De Nikon 24-70/2.8 E ED VR heeft een robuust ontwerp dat jarenlang dagelijks professioneel gebruik probleemloos doorstaat. Ondanks het complexe optische ontwerp, met 20 elementen in 16 groepen en voorzien van Nano Crystal Coat, heeft Nikon de constructie van dit objectief nog verder versterkt. De meegeleverde zonnekap is kleiner en de ontgrendeling is in een uitsparing geplaatst, zodat deze niet per ongeluk kan worden verwijderd bij het losdraaien van het objectief. Uiteraard is het objectief volledig weerbestendig en afgedicht tegen vocht en stof. Een fluorcoat die is aangebracht op de voorste en achterste lenselementen stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit en zorgt dat het glas makkelijk kan worden gereinigd zonder het oppervlak te beschadigen.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, zegt over de 24-70/2.8:
"De nieuwe 24-70mm is een onmisbaar objectief voor elke professionele fotograaf. In reactie op feedback van professionele fotografen die ermee werken, heeft Nikon letterlijk elk aspect (beeldkwaliteit, robuustheid van de constructie en snelheid) verbeterd en meer stabiliteit toegevoegd met VR. Als waardige opvolger van de nu al legendarische 24-70mm f/2.8G komt de nieuwe AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8E ED VR tegemoet aan de vereisten van de hedendaagse professionele fotograaf."


Kenmerken

Professioneel f/2.8-standaardzoomobjectief: Brandpuntsafstand van 24-70 mm (equivalent in DX-formaat: 36-105 mm). Profiteer van groothoek tot gemiddelde telezoom, wat u ook fotografeert.

Lichtsterk diafragma van f/2.8: biedt uitzonderlijke prestaties bij weinig licht en een consistente belichting over het hele zoombereik.

Vibratiereductie (VR): beperkt cameratrilling tot het minimum, zodat je opnamen kunt maken met sluitertijden die tot vier stops langer zijn.

Uitstekende prestaties: dit objectief produceert een uitmuntende helderheid en contrast over het hele beeld. Het optische ontwerp gaat kleurranden en chromatische aberratie effectief tegen en corrigeert vertekening over het hele zoombereik.

Geavanceerde optische constructie: bevat een nieuw ontwikkeld asferisch element van ED-glas (extra lage dispersie) met daarnaast drie asferische lenselementen, twee elementen van ED-glas en een HRI-element (hoge brekingsindex).

Nano Crystal Coat: vermindert beeldschaduwen en lichtvlekken voor een helderder beeld.

Elektromagnetisch diafragma: zorgt voor een consistente, nauwkeuriger belichting tijdens snelle serieopnamen.

Silent Wave Motor (SWM): zeer snelle, zeer stille autofocus met de mogelijkheid tot directe handmatige scherpstelling.

Robuust en betrouwbaar: stevige en betrouwbare constructie die is ontwikkeld met het oog op intensief en veeleisend professioneel gebruik.

Fluorcoat: stoot water, stof en vuil actief af zonder dat dit ten koste gaat van de beeldkwaliteit. De coating is aangebracht op het beschermende glas van het voorste en achterste element van het objectief, waardoor je het glas ook gemakkelijker kunt reinigen zonder het oppervlak te beschadigen.

Meegeleverd: afneembare zonnekap met vergrendeling en zachte tas.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 82
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 88 mm
Lengte 155 mm
Gewicht 1070 gram
Type lens Lichtsterk, Standaard
Zoom/Prime Zoom
Minimale brandpuntsafstand (mm) 24
Maximale brandpuntsafstand (mm) 70
Lenselementen 20
Lensgroepen 16
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 2.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 2.8
Minimaal diafragma (f/) 22
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.27
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 38
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-74
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een briljant objectief”
Beoordeling door Martin (geplaatst op 29-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een briljant objectief. Het heeft een mooi bereik en is in vrijwel iedere situatie ideaal. Zeker in combinatie met een fullframe.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 24-70mm f/2.8E ED VR of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice