Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX
Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX
822,00

Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX

822,00

Tijdelijk niet leverbaar.

Of 274,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 18,29 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
Tip: Ook beschikbaar als tweedehands voor € 599,00
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX

Met een dynamisch ultragroothoek-perspectief en een groot maximaal diafragma van f/1.8 is dit FX-formaat objectief met vaste brandpuntsafstand ideaal wanneer je het perspectief wilt overdrijven, de ruimte wilt vergroten en veelomvattende beelden wilt vastleggen. Het grote diafragma produceert een kleine scherptediepte met een vloeiende bokeh en zorgt ervoor dat dit objectief uitblinkt bij weinig licht. De hoogwaardige optiek produceert een scherpte van rand tot rand met een minimale vertekening en dankzij het compacte, lichte ontwerp is dit objectief zeer handzaam.

Overrompelend perspectief
De NIKKOR 20mm f/1.8 levert superieure prestaties in uiteenlopende situaties. Dit compacte en veelzijdige objectief is uitstekend geschikt voor binnenopnamen, straatreportages, uitgestrekte landschappen en zelfs onderwaterfotografie en het vormt een uitstekende keuze voor het filmen van meeslepende filmscènes. Fotografen die de kijker het beeld in willen trekken of die de flexibiliteit willen om te fotograferen in kleine ruimten, profiteren optimaal van de brandpuntsafstand van 20 mm en de extreem grote beeldhoek om zo boeiende beelden te creëren. Dankzij het grote maximale diafragma van f/1.8 valt er zeer veel licht in dit objectief waardoor het onderwerp en de achtergrond duidelijk van elkaar worden gescheiden en een prachtige vloeiende bokeh ontstaat. Je hebt de flexibiliteit om te fotograferen met kortere sluitertijden en krijgt heldere opnamen bij weinig licht, terwijl je ook profiteert van een helder zoekerbeeld. De autofocus is vloeiend, stil en snel dankzij Nikon's Silent Wave Motor (SWM). En de korte scherpstelafstand van 0.2 m, zorgt ervoor dat je gemakkelijk dichtbij kunt komen om onderwerpen beeldvullend vast te leggen.

Hoge resolutie beelden
De NIKKOR 20mm f/1.8 is ontwikkeld om te voldoen aan de vereisten van de moderne sensoren met een hoge resolutie en produceert daardoor prachtige foto's en HD-video's. Het moderne optische ontwerp bestaat uit 13 elementen in 11 groepen, inclusief twee elementen van ED-glas en twee asferische lenselementen. Nikon’s ED-glas staat garant voor scherpte en contrast, zelfs bij een groter diafragma, terwijl de AS-elementen ervoor zorgen dat vertekening zeer goed wordt tegengegaan voor zo'n brede groothoek. Nano Crystal Coat beperkt beeldschaduwen en lichtvlekken tot het minimum.

Zorgeloze handzaamheid
Dit objectief is licht, compact en snel en is daarmee ideaal voor fotografen die dichtbij willen komen en dynamische beelden willen maken van allerlei locaties. Aangezien het objectief slechts 355 gram weegt, is het uitermate handzaam en zeer comfortabel voor opnamen uit de hand. De AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED is geoptimaliseerd voor FX-formaat sensoren en biedt een grote beeldhoek van 30 mm bij gebruik op een DX-formaat D-SLR.

  • 13 elementen in 11 groepen
  • kortste scherpstelafstand 20 cm
  • 7 diafragmalamellen
  • filtermaat: 77 mm
  • Gewicht: Circa 355 gram
  • Afmetingen: Circa 82,5 x 80,5 mm

De AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED wordt geleverd met de CL-1015 flexibele objectieftas en de HB-72 zonnekap.

Specificaties
Merk Nikon
Lensmount Nikon Reflex (F)
Schroefdraad aanwezig Ja
Filtermaat (mm) 77
Diameter/doorsnede 83 mm
Lengte 81 mm
Gewicht 355 gram
Type lens Groothoek, Lichtsterk
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 20
Maximale brandpuntsafstand (mm) 20
Lenselementen 13
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 7
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 1.8
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 1.8
Minimaal diafragma (f/) 16
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.23
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 20
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Zonnekap type HB-72
Productbeoordelingen
1 reviews
“Het is een lekker scherpe objectief”
Beoordeling door M. Kees (geplaatst op 14-12-2016)
Design
Kwaliteit
Prestatie
Het is een lekker scherpe objectief. Het is mooier dan de meest groothoekzoom lenzen. Het is lekker dat je kan fotograferen met weinig licht.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon AF-S 20mm f/1.8G ED FX of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice