Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sport Nikon F
Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sport Nikon F

Normale prijs: 5.499,00

Special Price 4.499,00

Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sport Nikon F

Normale prijs: 5.499,00

Special Price 4.499,00

Levertijd 5 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 1.499,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 100,10 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€1000
KORTING
Ontvang €1000 korting

Ontvang nu tijdelijk 1000 euro korting op dit objectief van Sigma, de korting is reeds verwerkt in de verkoopprijs, je hoeft hier niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 30 april 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sport Nikon F

Zoek je een hoogwaardige lens voor het fotograferen van sport, vogels en wildlife? Bekijk dan zeker de 500mm f/4.0 DG OS HSM Sports van Sigma. Deze telelens koppelt een weergaloze beeldkwaliteit aan een relatief hoge lichtsterkte en een degelijke bouw.

Professioneel vlaggenschip

De Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sports is het (full-frame) vlaggenschip van de Sports lijn van Sigma. Het objectief is ontworpen voor de veeleisende professionele fotograaf. Bij een objectief begint het verhaal uiteraard met de beeldkwaliteit. Sigma heeft de 500mm f/4.0 voorzien van een bijzonder optisch ontwerp met diverse hoogwaardige glassoorten, zoals FLD en SLD. Hierdoor is de beeldkwaliteit van een zeer hoog niveau, al bij de grootste lensopeningen is de scherpte uitstekend en de chromatische en sferische aberratie is geminimaliseerd. Het diafragma heeft afgeronde lamellen waardoor een ronde opening en een mooie bokeh ontstaat.

Degelijke en lichte behuizing

Hoewel een objectief met deze brandpuntsafstand, lichtsterkte en kwaliteit niet echt compact en licht kan zijn, heeft Sigma er wel alles aan gedaan om het gewicht te beperken. Zo bestaat de behuizing uit een extreem lichte maar degelijke magnesium legering. De zonnekap is gemaakt van carbon, eveneens ultralicht en sterk. De lens is bestand tegen stof, zand en spatwater en de frontlens is voorzien van een coating die water en olie afstoot. Ook effectief tegen vingerafdrukken. Door deze maatregelen kun je onbezorgd blijven fotograferen op momenten dat de omstandigheden minder worden.

Beeldstabilisatie

Dit objectief beschikt over optische beeldstabilisatie. Sigma past hier een verbeterd en zeer effectief type stabilisatie toe. De Optical Stabilizer (OS) beschikt over een acceleratie sensor met een precieze werking en een voordeel van vier stops. Er zijn twee modi: een voor normale fotografie en eentje voor situaties waarbij je moet pannen, zoals bij motorsport.

Extra mogelijkheden

De HSM (Hyper Sonic Motor) autofocus werkt stil en heel snel, en dat geldt zelfs bij gebruik van extenders, zoals de TC 401 en TC 2001. Er zijn twee AF instellingen; een algemene instelling en een speciale instelling voor pannen en tilten. Je schakelt snel tussen deze instellingen met een speciale knop. Je kunt op elk moment ingrijpen op de autofocus, zonder eerst naar manual over te hoeven schakelen.

Drop-in filterslot

Achterin het objectief zit een gleuf voor 46mm drop-in filters. Bij aankoop zit daar het meegeleverde WR protector filter. Optioneel verkrijgbaar is het RCP-11, een polarisatiefilter dat gedraaid kan worden terwijl het zich in de filterhouder bevindt. De statiefhouder heeft klikstops om 90 graden te draaien, zodat je snel van een horizontale opnamestand naar verticaal, of andersom, kunt switchen.

Specificaties
Merk Sigma
Lensmount Nikon Reflex (F)
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Schroefdraad aanwezig Nee
Opties Beeldstabilisatie
Diameter/doorsnede 145 mm
Lengte 380 mm
Gewicht 3310 gram
Type lens Super tele
Zoom/Prime Prime
Minimale brandpuntsafstand (mm) 500
Maximale brandpuntsafstand (mm) 500
Lenselementen 16
Lensgroepen 11
Diafragmabladen 9
Maximaal diafragma uitgezoomd (f/) 4
Maximaal diafragma ingezoomd (f/) 4
Minimaal diafragma (f/) 32
Diafragmaring aanwezig Nee
Vergrotingsfactor (x) 0.15
Scherpstel opties Automatisch, Full time manual, Handmatig
Minimale scherpstelafstand (cm) 350
Geschikt voor type sensor Full Frame & APS-C
Lensopties Zonnekap inbegrepen
Statiefgondel type Vast(Draaibaar)
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sigma 500mm f/4.0 DG OS HSM Sport Nikon F of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice