OM System OM-1 Body
OM System OM-1 Body

Normale prijs: 1.998,00

Special Price 1.799,00

OM System OM-1 Body

Normale prijs: 1.998,00

Special Price 1.799,00

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Andere kitsamenstelling:
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving OM System OM-1 Body

Het vlaggenschip van de avonturier

Op het kruispunt van beeldkwaliteit, draagbaarheid, snelheid en betrouwbaarheid, is de OM-1 van OM SYSTEM een vlaggenschip systeemamera gebouwd voor avontuur. Gekenmerkt door zijn veelzijdige Micro Four Thirds-platform, combineert de OM-1 snelle fotoprestaties en 4K-video-opname met unieke tools en eigenschappen en een robuust, betrouwbaar fysiek ontwerp.

20 MP stacked sensor en TruePic X

De 20.4 megapixel Micro Four Thirds Live MOS-sensor heeft een stacked BSI-ontwerp dat verbeterde uitleessnelheden, geluidsniveaus en een groter dynamisch bereik biedt dan eerdere ontwerpen. Deze sensorstructuur verbetert de ruisprestaties met twee stops en het dynamisch bereik met één stop voor een verbeterde beeldkwaliteit, vooral bij hogere ISO's.

TruePic X-processor

Vergeleken met processors van de vorige generatie biedt de TruePic X 3x hogere verwerkingssnelheden, samen met een 120 fps sensoruitleessnelheid voor snellere, responsievere opnamen. De processor draagt ook bij aan een breed ISO-bereik en snelle continu-opnamesnelheden:

  • Native gevoeligheidsbereik van ISO 200-102400, uitbreidbaar tot ISO 80.
  • Continu fotograferen tot 10 fps met fulltime AF/AE en een buffer van 169 onbewerkte frames bij het werken met een mechanische sluiter.
  • Als je met een stille elektronische sluiter werkt, is fotograferen met 20 fps mogelijk met fulltime AF/AE en een buffer van 108 onbewerkte frames. SH1 en SH2 zijn high-speed opnamemodi zonder black-out, met snelheden tot 120 fps zonder AF/AE in SH1 en 50 fps met AF/AE in SH2.
  • De Pro Capture-modus begint met opnemen voordat je de sluiter loslaat; in staat om op te nemen met 120 fps met vaste focus of 50 fps met continue AF, begint deze modus met opnemen zodra de ontspanknop half wordt ingedrukt en stopt dan zodra de knop volledig is ingedrukt. Met deze modus kunnen maximaal 70 extra frames worden opgenomen, die dienen als beveiliging voor momenten waarop de actie plaatsvindt net voordat je op de ontspanknop drukt.

Cross Quad Pixel AF en AI-detectie

Met een uniek ontwerp maakt fasedetectie-AF op de sensor gebruik van een Cross Quad Pixel-systeem dat elke pixel effectief in vier subpixels splitst voor cross-sensorprestaties die beter zijn in het scherpstellen in lastige lichtomstandigheden. Het scherpstelsysteem heeft 1053 individuele punten, die de sensor volledig bedekken en presteren tot 120 fps voor vrijwel alle opnamemethoden.

Door gebruik te maken van de Cross Quad Pixel AF-structuur, kan kleur- en contrastinformatie van de sensor ook worden gebruikt om een gedetailleerde dieptekaart van het beeld te maken voor een meer verfijnde detectie van onderwerpen en nauwkeurigheid bij het volgen. Met behulp van AI kan dit scherpstelsysteem automatisch een reeks onderwerpen detecteren, zoals auto's, motorfietsen, vliegtuigen, helikopters, treinen, vogels, honden, katten en mensen, evenals gezichten en ogen. En, vergeleken met eerdere versies van dit scherpstelsysteem, zorgt de verbeterde verwerking ervoor dat de scherpstelprestaties nu 2x nauwkeuriger en 3x sneller zijn.

5-assige beeldstabilisatie en computationele fotografie

In-body 5-assige beeldstabilisatie compenseert tot 8 stops cameratrilling, waardoor aanzienlijk langere sluitertijden kunnen worden gebruikt bij het fotograferen uit de hand. Dit geavanceerde sensor-shift-systeem compenseert 7 stops cameratrilling met alleen de body, en een extra stop wordt geleverd wanneer bepaalde IS-compatibele lenzen zijn bevestigd.

Handheld Assist vertrouwt op deze stabilisatietechnologie voor een stabielere kadrering, wat vooral handig is bij het werken met lenzen met een langere brandpuntsafstand. Extra, in-body beeldstabilisatie draagt ook bij aan een verscheidenheid aan extra opnamemodi en camerafuncties, waaronder High Res Shot-modi, Handheld Live Composite en een geavanceerd stofreductiesysteem.

Creatieve opnamemodi

  • Hoge resolutie-opname: deze modus, die profiteert van het gestapelde sensorontwerp, de verwerkingskracht en het beeldstabilisatiesysteem, stelt een reeks van 12 opnamen samen in een enkel frame met een hogere resolutie in slechts 5 seconden. Statief High Res Shots-modus produceert een 80 MP onbewerkt bestand en Handheld High Res Shot-modus produceert een 50 MP onbewerkt bestand, en beide modi bieden tot 2 stops minder ruis en verbeterde kleurinformatie.
  • Live ND: deze unieke functie ondersteunt nu tot ND64 (6-stops) en simuleert digitaal de effecten van een optisch filter met neutrale dichtheid voor het produceren van effecten met een lange belichtingstijd/lange sluitertijd.
  • Live-composiet: deze unieke modus is perfect voor lange sluitertijden, nachtopnamen en lichte schildertoepassingen. De belichting wordt in de loop van de tijd geleidelijk opgebouwd zonder belangrijke elementen binnen het beeld te overbelichten. Deze modus werkt om in de loop van de tijd alleen nieuw gedetecteerde lichtbronnen op te nemen en maakt livebeeldbewaking mogelijk terwijl een beeld zich ontwikkelt. Er is ook een Handheld Live Composite-modus beschikbaar.
  • Focus Stacking: deze modus neemt automatisch 15 opeenvolgende frames op terwijl het focusvlak iets tussen elk frame wordt verschoven, en voegt deze belichtingen vervolgens samen tot één enkel beeld met een grotere scherptediepte.

Videoprestaties

  • DCI/UHD 4K video-opname wordt ondersteund tot 60p en 10-bit 4:2:0 sampling. Full HD-opnamen zijn mogelijk met hoge snelheden tot 240 fps voor slow motion-weergave.
  • 12-bits onbewerkte uitvoer wordt ondersteund via de micro-HDMI-poort bij het werken met een optionele compatibele externe recorder, zoals de Atomos Ninja V of Ninja V+.
  • De HLG-beeldmodus maakt HDR-opname in de camera mogelijk en een OM-Log-gamma zorgt voor een groter kleurgradatiebereik bij het aanpassen van het beeldmateriaal tijdens de postproductie.
  • In-camera time-lapse productie is mogelijk, tot UHD 4K met framesnelheden van 5 fps tot 30 fps.
  • Zowel 3,5 mm microfoon- als hoofdtelefoonpoorten dragen bij aan een betere controle en kwaliteit van de audio-opname.

Duurzame, weerbestendige constructie

  • Lichtgewicht, duurzaam ontwerp van de behuizing van magnesiumlegering is stof- en spatbestendig met een IP53-classificatie voor gegarandeerd gebruik in moeilijke weersomstandigheden.
  • Het robuuste ontwerp is ook vorstbestendig getest voor betrouwbaar gebruik bij temperaturen tot 14°F.
  • Duurzaam sluiterontwerp is geschikt voor 400.000 sluiterbedieningen.

Kenmerken van de OM SYSTEM OM-1

  • 20 megapixel Stacked BSI Live MOS Micro Four Thirds sensor
  • Razendsnelle TruePic X beeldprocessor
  • Filmen in 4K met tot 60fps
  • Tot 120 beelden per seconde in het RAW-formaat
  • Scherpstelsysteem met 1053 punten
  • IP-53 weerbestendig constructie
  • Altijd scherpe beelden met 8-stops in-body beeldstabilisatie
  • Compact en lichtgewicht ontwerp
Specificaties
Merk OM System
Breedte 138.8 mm
Diepte 72.7 mm
Hoogte 91.6 mm
Gewicht 511 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Micro Four Thirds (MFT)
Processor Truepic X
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Geschikt voor vloggen Ja
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor Micro Four Thirds
Cropfactor (x) 2
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 20.4
Formaat sensor (mm) 17.3 x 13
Maximale fotoresolutie (pixels) 5184 x 3888
Opties Beeldstabilisatie, Gezichtsherkenning
Autofocuspunten 1053
Autofocus type Contrast detectie, Fase detectie
Minimale ISO 80
Maximale ISO 102400
Beelden per seconde 10
Beelden per seconde(Lv-Electronische sluiter) 20
Langste sluitertijd (sec) 60
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1062000
Type display Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 1.65
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 4096 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 60
Maximale framerate 1920x1080 60
Slowmotion video Nee
Video compressie H.264, H.265, MPEG-4
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Maximale bitrate (Mbps) 202
Maximale chroma subsampling 4:2:0
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, PC-Sync, USB-C
Model Accu BLX-1
Eyecup type EP-18
Productbeoordelingen
1 reviews
“Geweldig gevoel en grip voor kleinere handen.”
Beoordeling door David (geplaatst op 26-10-2023)
Prestatie
Design
Kwaliteit
Stabieler dan ik had verwacht. Geweldig gevoel en grip voor kleinere handen.
Vraag en antwoord

Stel een vraag over OM System OM-1 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice