Nikon Z6 II Body
Nikon Z6 II Body
2.349,00
2.349,00

Levertijd 4 dagen (alleen online verkrijgbaar)

Of 783,00 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 52,27 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z6 II Body

Breng je ideeën in beeld. Volg je intuïtie. Wat je volgende project ook van je vraagt, de veelzijdige full-frame Z 6II-systeemcamera biedt je de beeldkracht om sneller, scherper en vloeiendere opnamen te creëren. Grijp je kans op uitmuntendheid, of je jezelf nu het beste in foto's of in video uitdrukt.

Verbeteringen t.o.v. Z6:

  • Dual EXPEED – Met twee processors heeft deze camera bijvoorbeeld een supersnelle AF en betere beeldverwerking.
  • 2x cardslots voor backup– CFexpress/XQD & UHS-II SD/SDXC
  • Vernieuwde AF and tracking mogelijkheden – 14 BPS , Eye/Animal AF in foto én bovendien ook in video
  • Hogere frame rates – inclusief flits ondersteuning bij snelle CH+ opnames
  • Grotere buffer – haal meer uit je burst
  • USB-C hot charging tijdens fotograferen – nooit meer een lege accu
  • Verbeterde accu - energiezuinig voor nog meer opnamen
  • 4K/60P* video (*beschikbaar vanaf nieuwe firmware februari 2021)
  • Optionele battery grip met verticale bediening– pro-level handling met lange lenzen

’S WERELDS GROOTSTE VATTING: DE Z-MOUNT VATTING

Een grotere vatting betekent nog meer licht en meer licht betekent nog hogere kwaliteit beelden. De grote Z-vatting en de grote full-frame sensor van 24,5 MP maken heldere, gedetailleerde beelden over het ultragrote ISO-bereik mogelijk. Profiteer van een groter dynamisch bereik en stel scherp met absolute trefzekerheid zelfs wanneer je fotografeert bij extreem weinig licht. Je zult versteld staan van de cinematische scherptediepte die je kunt bereiken met het brede assortiment snel scherpstellende, compacte NIKKOR Z-objectieven.

DUAL EXPEED, TWEEMAAL ZO KRACHTIG

Met twee processors is deze camera supersnel. De kracht van deze camera is verdubbeld of je het nu hebt over autofocus (AF), beeldverwerking of de buffercapaciteit. Dankzij de snellere krachtige buffer kun je tot 200 JPEG-bestanden of 124 12-bits ongecomprimeerde RAW-beelden in één serieopname maken. Door de hoge verversingsfrequentie van elektronische zoeker hoef je geen moment te missen. De twee EXPEED-engines zorgen voor bliksemsnelle schrijfsnelheden.

ZOVEEL SNELLER

Het ultrabrede hybride AF-systeem met 273 scherpstelpunten biedt een nauwkeurige scherpstelling op het onderwerp. Je kunt met maximaal 14 bps fotograferen bij volledige resolutie en met volledige autofocus en automatische belichting. Mis geen moment. Stel scherp met absolute standvastigheid. Oogdetectie AF volgt de ogen van mensen. Dierdetectie AF doet hetzelfde voor katten en honden. Stel betrouwbaar scherp op de ogen van je onderwerp, ongeacht of je foto's maakt of video opneemt. De camera keert terug naar het geselecteerde scherpstelpunt wanneer deze vanuit stand-by weer wordt geactiveerd. Zelfs kleine onderwerpen kunnen nauwkeurig worden gevolgd. Je kunt de AF-tracking in- en uitschakelen via de ontspanknop of de functie toewijzen aan een Fn-knop op de camera of objectief.

TWEE KAARTSLEUVEN, BACK-UP EN EEN VLOEIENDE WORKFLOW

Met twee kaartsleuven kun je UHS-II SD-kaarten in de ene sleuf en ultrasnelle CFexpress-kaarten of XQD-kaarten in de andere sleuf gebruiken. Je kunt het sleufgebruik aanpassen aan elke workflow. Configureer jouw camera zo dat je de tweede kaart gebruikt voor overloop, voor back-up, om RAW-bestanden te scheiden van je JPEG-bestanden en om foto's te scheiden van je video bestanden. Zo hoef je nooit meer bang te zijn om bestanden te verliezen.

INGEBOUWDE VR-BEELDSTABILISATIE

De krachtige ingebouwde VR-beeldstabilisatie over 5 assen wordt toegepast op alle NIKKOR Z-objectieven. Hierdoor is een beeldstabilisatie tot vijf stops in maximaal vijf richtingen mogelijk.

EEN MULTIMEDIAKRACHTPATSER

Als je videograaf bent, is dit je ideale Nikon-camera. De full-frame sensor van de camera en de volledige pixeluitlezing zorgen voor een groter dynamisch bereik en scherpere video-opnamen. De AF-snelheid en de gevoeligheid van de AF-tracking kunnen tijdens de opname worden ingesteld en je kunt tijdens video-opname oogdetectie AF en animal AF gebruiken. Flexibele framerates (tot 4K 60P nieuwe firmware beschikbaar vanaf februari 2021) bieden ongekende mogelijkheden en je kunt video-opnamen uitvoeren zoals je wilt.

RAW via HDMI
Maximale controle tijdens nabewerking. Snellere gegevensoverdracht. Je kunt de Z 6 II aansluiten op een compatibele externe ATOMOS-recorder om video als 12-bits ProRes RAW® (optioneel tegen betaling) bestanden te exporteren, waardoor alle gegevens van de full-frame sensor van de camera behouden blijven in kleinere bestanden.

10-bits HDMI-uitvoer
Meer flexibiliteit bij kleurverbetering. Met de Z 6II kun je 10-bits uitvoer via HDMI rechtstreeks op een externe recorder opnemen.

Hybrid Log Gamma (HLG)
Tijdrovende kleurverbetering is niet meer nodig en je kunt video-opnamen maken die direct kunnen worden weergegeven op HDR-beeldschermen. De HLG-opname-indeling van de camera behoudt meer details, een groter dynamisch bereik en meer contrast: er is geen nabewerking vereist.


BLIJF SCHIETEN

Je kunt je Nikon Z 6II via USB opladen (camera uit), of tijdens het gebruik blijven voorzien van stroom. In combinatie met bijvoorbeeld een powerbank sta je nooit meer zonder lege accu. Dat is handig als je gedurende langere perioden buitenshuis wilt fotograferen of bijvoorbeeld bij het opnemen time-lapse-video.

ROBUUST EN LICHT

Met een body van een supersterke, lichtgewicht magnesiumlegering is deze camera gemakkelijk mee te nemen en robuust genoeg om bestand te zijn tegen elke locatie en omstandigheden. De geavanceerde weerbestendige afdichting is ontleend aan professionele D-SLR's van Nikon en is volledig afgedicht tegen stof, vuil en vocht.

NIKON Z-ERGONOMIE EN GEBRUIKSVRIENDELIJKE MENUSTRUCTUUR

De camera voelt direct als een echte Nikon. De diepe grip op de camera's uit de Z-serie is ontworpen met oog op een comfortabele, stevige greep, zelfs gedurende lange perioden. Alle knoppen zijn optimaal geplaatst, zodat je je handen niet hoeft te verplaatsen tijdens het fotograferen en minder snel moe wordt. Knoppen en instelschijven, waaronder een secundaire instelschijf, ISO-knop, knop voor belichtingscorrectie en AF-ON-knop, zijn comfortabel geplaatst, zodat ze snel en eenvoudig toegankelijk zijn tijdens het fotograferen. De menustructuur is gebruiksvriendelijk en zeer herkenbaar vanuit de Nikon DSLR camera’s.

COMPATABILITEIT / NAADLOZE INTEGRATIE

Compatibel met het huidige Nikon Z en Nikon D-SLR-systeem: Speedlight-flitsers, afstandsbedieningen, draadloze zenders, externe microfoons en meer. De FTZ-vattingadapter zorgt voor compatibiliteit met alle bestaande F-MOUNT lenzen. Je kunt dus je bestaande lenzen blijven gebruiken zonder direct te hoeven investeren in nieuwe lenzen.

SNAPBRIDGE

Met de Nikon SnapBridge-app kun je nu ook firmware-updates bij je camera uitvoeren via je smart device. Je kunt de app ook als afstandsbediening gebruiken voor foto en video. Of je kunt JPEG- of RAW-bestanden filteren en je beelden direct delen met een smartdevice of computer. Voeg vanuit de app zelfs direct hashtags en copyrightgegevens toe.

Specificaties
Merk Nikon
Breedte 134 mm
Diepte 69.5 mm
Hoogte 100.5 mm
Gewicht 705 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Nikon Z
Processor Dual Expeed 6
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 5:4, 16:9
Geschikt voor vloggen Ja
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 25
Formaat sensor (mm) 35.9 x 23.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 6048 x 4024
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Zelfontspanner
Autofocuspunten 273
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 51200
Beelden per seconde 14
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -3 tot +3 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2100000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.8
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Slowmotion video Ja
Max Slowmotion FPS 120
Video compressie H.264, MPEG-4
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon, Ingebouwde speakers
Geheugenkaart CFexpress Type-B, SDHC Card, SDXC Card, XQD Card
UHS type UHS-II
Aantal geheugenslots 2
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, USB-C
Model Accu EN-EL15, EN-EL15A, EN-EL15B, EN-EL15C
Eyecup type DK-29
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z6 II Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice

Blogs over Nikon Z6 II Body

Door Nando Harmsen op 20 januari 2021

In 2018 kwamen zowel Canon als Nikon (eindelijk) met een full frame mirrorless camera op de markt. Nikon verraste de wereld met maar liefst twee prachtige camera’s: de Z 6 en de Z 7. Het waren camera’s met een goed doordacht ergonomisch ontwerp. ...

Lees meer