Sony A7R IV + 16-35mm f/2.8 GM
Sony A7R IV + 16-35mm f/2.8 GM
6.199,00

Sony A7R IV + 16-35mm f/2.8 GM

1 x Sony A7R IV Body
1 x Sony FE 16-35mm f/2.8 GM

* Verplichte velden

6.199,00

Prijs zoals geconfigureerd: 6.199,00

Beschikbaarheid: Direct leverbaar

Op voorraad in onze winkel
€ 600,00 voordeel
Prijs na alle acties € 5.599,00
Of 137,93 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

€100
CASHBACK
€100 Lens Cashback

Ontvang nu tijdelijk €100 cashback op deze set met een Sony camera en lens. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
€500
KORTING
Ontvang €500 korting

Ontvang nu tijdelijk 500 euro korting op dit Sony artikel. De korting wordt automatisch verrekend, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Deze actie loopt t/m 31 maart 2024.

Meer informatie
Kies je voordeelbundel

Omschrijving Sony A7R IV + 16-35mm f/2.8 GM

Sony A7R IV - 61 megapixels

De Sony A7R IV is een opzienbarende full-frame systeemcamera met een extreem hoge resolutie van 61 megapixels, een dynamisch bereik van maar liefst 15 stops en een elektronische zoeker met 5,76 miljoen beeldpunten. En dat zijn nog maar enkele van de vele voordelen van deze volledig vernieuwde camera die een ultrahoge resolutie combineert met een snelle werking.

Verbeterd

Dat Sony nog steeds een vooraanstaande positie in neemt bij systeemcamera's met full-frame sensor wordt duidelijk bewezen door de A7R IV. De A7-modellen staan bekend als degelijke, compacte camera's met een hoge beeldkwaliteit, een snelle werking en veel mogelijkheden. Dat Sony niet op haar lauweren rust blijkt door de A7R IV, een camera die op veel punten is verbeterd.

Beeldkwaliteit

De A7R IV is uitgerust met een volledig nieuw ontwikkelde full-frame back-illuminated Exmor R CMOS beeldsensor met niet minder dan 61 miljoen pixels. Door de belichting vanaf de achterzijde en de bijzondere technologie voor ruisonderdrukking is de verhouding tussen signaal en ruis ongekend hoog waardoor de beelden zelfs bij hoge gevoeligheden weinig ruis vertonen. De camera heeft een dynamisch bereik van 15 stops bij lage gevoeligheden. Hierdoor zie je in vergelijking met een conventionele camera veel meer detail in schaduwen en hoge lichten, waardoor er een beeld ontstaat met een uitstekend contrast en natuurgetrouwe kleuren.

In-body stabilisatie

De ontwerpers zijn er in geslaagd om de al uitstekende in-body beeldstabilisatie nog te verbeteren. De stabilisatie is geoptimaliseerd voor de hoge resolutie en mede dankzij de nieuwe trillingvrije sluiterunit wordt een maximaal voordeel gehaald van 5.5 stops. Dat betekent dat je bij lange sluitertijden kunt fotograferen zonder gevaar op bewegingsonscherpte en dit werkt ook nog eens bij elke lens, zelfs als je die via een adapter hebt gemonteerd. Uiteraard gaat het hier om de trilling van de fotograaf, niet die van het onderwerp.

240 megapixel Pixel Shift Multi

Fotografeer je (geregeld) stationaire onderwerpen, zoals interieurs, producten of stillevens? De A7R IV biedt hiervoor de Pixel Shift Multi opnamemodus, waarbij de sensor exact een hele of halve pixel verschuift. Er worden zo 16 beelden opgenomen en gecombineerd tot bestanden met een ultrahoge resolutie van 240 megapixel (19.008 x 12.672) en een weergaloze detailscherpte.

Snelle werking

Met een hoge seriesnelheid van 10 bps en nauwkeurige AF/AE-tracking kun je bewegende onderwerpen probleemloos vastleggen. De maximale opnametijd bij deze seriesnelheid is 7 seconden bij full-frame met de maximale resolutie van 61 megapixel. Bij gebruik van de APS-C cropmodus waarbij 26.2 megapixel-opnamen worden opgeslagen is de snelheid ook 10 bps maar de opnametijd is driemaal langer oftewel 21 seconden.

De camera is ook snel (en precies) bij de automatische scherpstelling. Het verbeterde systeem heeft 567 fasedetectie scherpstelpunten die ca. 74 % van het beeld bedekken, en 425 contrast-AF punten. Deze hybride AF is geschikt voor elke situatie, ook bij weinig licht en/of bewegende onderwerpen. Het systeem heeft een verbeterde tracking-modus waarbij onderwerpsherkenning wordt gebruikt. Dat geldt ook voor Sony's geroemde Eye-AF waarbij de camera moeiteloos scherpstelt op de ogen van je onderwerp, wel zo handig bij portretfotografie. Deze modus werkt met Artificial Intelligence om ogen van mens en dier accuraat te herkennen.

4K filmmodus

De A7R IV kan filmen met een maximale resolutie van 4K (3840 x 2160) waarbij geen pixel-binning wordt toegepast. Hierdoor vertonen de opnamen een ongekende beeldkwaliteit. De scherpstelling wordt middels het hybride systeem snel en schokvrij ingesteld. Door gebruik van de Touch Tracking functie kun je scherpstellen op het onderwerp door het aanraken van het onderwerp in het scherm. In deze modus kan de de camera automatisch op de ogen van een bewegend persoon scherpstellen. De camera beschikt over verschillende professionele filmfuncties zoals S-Log 2, S-Log 3 en Hybrid Log-Gamma. Via de nieuwe Multi Interface Shoe kun je de ECM B1M richtmicrofoon en de XLR-K3M XLR-adapter aansluiten.

Body

De camera is nog steeds gemaakt van een degelijke maar lichte magnesiumlegering maar veel bedieningselementen zijn verbeterd. Zo zijn zowel de handgreep als de aan/uitknop groter uitgevoerd. Sony heeft ook de weer- en stofbestendige afwerking verbeterd, alle randen zijn effectief afgedicht en dat geldt ook voor de klepjes van de interfaces en van de accuruimte. Verdere verbeteringen betreffen onder meer een blokkering op de lichtmeetcompensatieknop en een nieuw ontworpen multitoets. Je kunt twee UHS II geheugenkaarten plaatsen.

Zoeker

Naast het opklapbare scherm beschikt de A7R IV over een elektronische OLED Tru-Finder zoeker met een groot zoekerbeeld en een ongeëvenaarde UXCA resolutie van 5.76 miljoen beeldpunten. Dit is 1.5x meer dan bij de A7 III. Het zoekerbeeld is daarmee ultrascherp en in te stellen op Standaard of Hoog, met een beeldverversing van respectievelijk 60 en 120 fps. Ondanks de toename van de opnameresolutie is het gelukt om de werkduur van de accu te vergroten tot maximaal 670 opnames per acculading. Je kunt ook de optioneel verkrijgbare VG-C4EM battery grip monteren, daar passen twee accu's in. Je kunt de accu ook opladen via de USB-poort.

Specificaties
Merk Sony
Breedte 126.9 mm
Diepte 73.7 mm
Hoogte 95.6 mm
Gewicht 574 gram
Inclusief lens Ja
Lensmount Sony Systeemcamera (E-mount)
Processor BIONZ X
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 4:3, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht, Waterbestendig
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie BSI-CMOS
Resolutie (megapixels) 61
Formaat sensor (mm) 35.9 x 24
Maximale fotoresolutie (pixels) 9504 x 6336
Opties Beeldstabilisatie, Eye AF, Gezichtsherkenning, Handmatige belichting, Multishot/Pixelshift, Zelfontspanner
Autofocuspunten 567
Autofocus type Contrast detectie, Eye AF, Fase detectie
Minimale ISO 100
Maximale ISO 32000
Beelden per seconde 10
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 of 1/2 EV stappen)
Formaat display (inch) 3
Aantal pixels display 1440000
Type display Kantelbaar display, Selfie stand, Touchscreen
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.78
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Multi interface shoe
X-syncsnelheid (sec) 1/250
Videofunctie Ja
Video resolutie HD, Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Video compressie AVCHD, MPEG-4
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Video display opties Focus peaking, Histogram, Zebra
Maximaal ingangssignaal (bit) 8
Maximale bitrate (Mbps) 100
Maximale chroma subsampling 4:2:2
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon, Aansluiting hoofdtelefoon, Ingebouwde microfoon
Geheugenkaart SDHC Card, SDXC Card
UHS type UHS-II
Type verbinding Bluetooth, NFC, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Micro HDMI, Micro USB, PC-Sync
Model Accu NP-FZ100
Eyecup type FDA-EP18
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Sony A7R IV + 16-35mm f/2.8 GM of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice