Nikon Z7 Body
Nikon Z7 Body
2.597,87
2.597,87

Niet meer leverbaar

* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
5 jaar garantie

Bij Cameraland profiteer je van 5 jaar garantie op dit artikel. Op alle nieuwe producten krijg je standaard minimaal twee jaar wettelijke garantie, met deze actie krijg je 3 jaar extra garantie!
Ben je benieuwd welke producten bij ons 5 jaar garantie krijgen, kijk dan hier

Kies je voordeelbundel

Omschrijving Nikon Z7 Body

Nikon Z7 - Krachtige systeemcamera

De Nikon Z7 is een krachtige systeemcamera met een geweldige beeldkwaliteit en professionele eigenschappen zoals een full-frame sensor met een resolutie van maar liefst 45,7 miljoen pixels, 493 scherpstelpunten en een seriesnelheid van 9 beelden per seconde. De camera is gebouwd rond de nieuwe Z-lensvatting met een grote diameter waardoor ook ultralichtsterke lenzen gebruikt kunnen worden.

Full-frame beeldkwaliteit

De full-frame BSI CMOS-sensor met 45,7 megapixels biedt in combinatie met de krachtige EXPEED 6 processor een geweldige beeldkwaliteit met een hoge scherpte, natuurgetrouwe kleuren en een uitstekend contrast. Door de hoge resolutie en de full-frame beeldsensor is de detailscherpte fenomenaal waardoor grote afdrukformaten mogelijk zijn. De gevoeligheid van ISO 64-25.600 (uitbreidbaar tot 32-102.400) biedt de mogelijkheid om bij heel weinig licht te werken, waarbij de resultaten opvallend weinig ruis vertonen.

Perfecte autofocus

De sensor is voorzien van niet minder dan 493 scherpstelpunten die 90 % van het beeld beslaan. De hybride AF combineert fasedetectie en contrastdetectie waardoor de autofocus - zelfs bij snelbewegende onderwerpen - extreem snel en precies werkt. In combinatie met de hoge seriesnelheid van 9 bps kun je snelle acties bij sport- en wildlifefotografie probleemloos vastleggen.

Effectieve IBIS beeldstabilisatie

De Z7 beschikt over een ingebouwde IBIS beeldstabilisatie met een 5-assige werking en een theoretisch voordeel van 5 stops. Dit laatste betekent dat je met een 5 stops langere sluitertijd uit de hand kunt fotograferen. Hierdoor kun je vaker werken zonder statief en flitser zodat je gebruik kunt maken van het sfeervolle licht. Omdat de beeldstabilisatie in de camera zit werkt deze ook bij gebruik van (oudere) lenzen die zelf geen stabilisatie hebben.

De optionele FTZ lensadapter biedt de mogelijkheid om alle Nikon-lenzen die (ooit) voor de spiegelreflexen werden ontworpen te gebruiken. Een groot voordeel omdat je hierdoor geen afscheid hoeft te nemen van je geliefde Nikkor-lenzen. Bij recente AF-S lenzen werkt de autofocus snel en precies. Bij oudere objectieven zijn er beperkingen waarbij de focus peaking-functie een handig hulpmiddel is.

Hoogwaardige zoeker

Nikon heeft veel aandacht besteedt aan de elektronische zoeker. De zoeker beschikt over een OLED-paneel met 3,69 miljoen beeldpunten waardoor de scherpte perfect is. De beelddekking is 100 % en de vergroting 0,8x en door het hoogwaardige optische oculair kun je het gehele beeld gemakkelijk overzien en vermoeide ogen komen zelfs bij langdurig gebruik niet voor. Het oculairglas is voorzien van een fluorine-coating die stof, vocht en vingerafdrukken afstoot.

De zoeker biedt natuurgetrouwe kleuren en heeft natuurlijk ook de bekende voordelen van een elektronische zoeker. Zoals de mogelijk om een histogram en ingestelde effecten al voor de opname weer te geven. Het is ook mogelijk om de gemaakte opname en het menu in de zoeker te bekijken, handig als je het scherm minder goed ziet bij invallend zonlicht.


Veelzijdig touchscreen

Het scherm met een diagonaal van 3,2 inch biedt een resolutie van 2,1 miljoen beeldpunten waardoor je je onderwerp of gemaakte opnames perfect kunt bekijken. Het scherm is uitklapbaar voor bijzondere standpunten en perspectieven. Het is hierdoor bijvoorbeeld mogelijk om vlak boven de grond te schieten zonder dat je zelf op de grond hoeft te liggen. Het scherm heeft ook aanraakfunctionaliteit waardoor je de camera in kunt stellen via het scherm, maar je kunt ook het scherpstelpunt verplaatsen met je vinger.

Professionele filmmodus

Nikon heeft de Z7 voorzien van een professionele filmmodus. Je kunt in 4K (3840 x 2160) filmen met een framesnelheid van 24 of 30fps waarbij de gehele sensor wordt benut. In Full HD is de maximale snelheid 120fps voor mooie slow motion effecten. De autofocus werkt met alle 493 AF-punten en je kunt de reactietijd aanpassen voor soepele focus pulls. Je kunt de camera 'stil' bedienen waardoor je geen storende bijgeluiden opneemt tijdens het filmen. Een aantal van de verdere professionele filmfuncties: 10-bit 4:2:2 HDMI output en N-log (bij opslag op externe recorder), focus peaking, zebra en time code.

Intuïtieve bediening

De Z7 is wat bediening en menustructuur betreft gebaseerd op de Nikon D850 spiegelreflex, Nikon gebruikers kunnen er meteen mee werken. Door het elimineren van het spiegelhuis plus optische zoeker is de camera - zoals elke systeemcamera - echter veel kleiner en lichter dan een spiegelreflex. De camera biedt directe knoppen voor belangrijke functies als ISO, lichtmeetcorrectie en serieopname en je kunt je instellingen ook bij fel zonlicht aflezen in het lcd-scherm op de bovenkant.

Licht, sterk en weerbestendig

De bescheiden afmetingen gaan niet ten koste van de handligging omdat er mede dankzij de forse handgreep voldoende ruimte is voor je vingers. De body bestaat uit een hoogwaardige magnesium-legering waardoor een laag gewicht met een hoge sterkte wordt gecombineerd. De camera is voorzien van pro level sealing waarbij ook de onderkant is voorzien van rubberafdichtingen. De camera is hierdoor beschermd tegen spatwater, stof en zand, zodat je door kunt werken als de omstandigheden slechter worden.

Specificaties
Merk Nikon
Breedte 134 mm
Diepte 67 mm
Hoogte 101 mm
Gewicht 675 gram
Inclusief lens Nee
Lensmount Nikon Z
Processor Expeed 6
Type camera Systeemcamera
Bestandsformaat JPG, JPG + RAW, RAW
Beschikbare beeldverhoudingen 1:1, 3:2, 5:4, 16:9
Weersbestendig Stof- en Spatwaterdicht
Type sensor Full Frame
Cropfactor (x) 1
Technologie CMOS
Resolutie (megapixels) 45.7
Formaat sensor (mm) 35.9 x 23.9
Maximale fotoresolutie (pixels) 8256 x 5504
Opties Handmatige belichting
Autofocuspunten 439
Autofocus type Contrast detectie, Fase detectie
Minimale ISO 64
Maximale ISO 25600
Beelden per seconde 9
Langste sluitertijd (sec) 30
Kortste sluitertijd 1/8000 sec
Belichtingscompensatie van -5 tot +5 (in 1/3 EV stappen)
Formaat display (inch) 3.2
Aantal pixels display 2100000
Type display Kantelbaar display, Touchscreen, Viewfinder aanwezig
Type viewfinder Electronisch
Vergroting viewfinder (x) 0.8
Flitsopties Accessoireschoen
Type accessoireschoen Hotshoe
X-syncsnelheid (sec) 1/200
Videofunctie Ja
Video resolutie Full HD, 4K
Maximale videoresolutie 3840 x 2160 pixels
Maximale framerate UHD/4K 30
Maximale framerate 1920x1080 120
Video compressie H.264, MPEG-4
Mogelijkheid filmen in LOG Ja
Maximaal ingangssignaal (bit) 10
Type interne microfoon Stereo
Audio opties Aansluiting externe microfoon
Geheugenkaart XQD Card
Aantal geheugenslots 1
Type verbinding Bluetooth, Wifi
Aansluitingen 3.5mm Koptelefoon, 3.5mm Microfoon, Mini HDMI, Nikon DC2 remote, USB-C
Model Accu EN-EL15, EN-EL15A, EN-EL15B
Eyecup type DK-29
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over Nikon Z7 Body of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice