Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Cameraland Blog
 • 31 juli 2018

  Review Sony 400mm f/2.8 G Master door Michael Kooren

  Vandaag was het zover. Ik mocht als een van de eersten de nu al legendarische 400mm f/2.8 Sony G master lens uit proberen. 2 x 45 minuten weliswaar, bij de vriendschappelijke voetbalwedstrijd IJsselmeervogels tegen de Graafschap, maar beter iets dan niets. Het was wel een kans om te kijken of deze lens, in combinatie met de A9 ( het paradepaardje van Sony) de professionele sportfoto markt die tot nog toe beheerst wordt door Canon en Nikon kan openbreken.

  Lees verder »

 • 29 juni 2018

  Canon EF 85mm f/1,2L II USM vs EF 85mm f/1,4L IS USM

  Begin 2017 is een nieuwe portretlens van Canon op de markt gekomen: de EF 85mm f/1,4L IS. Het is een objectief met de bekende rode ring; een L-objectief, en het zou bijna vanzelfsprekend zijn om aan te nemen dat deze de elf jaar oude EF 85mm f/1,2L II ging vervangen. Niets is minder waar, want dat oude, legendarische objectief blijft gewoon naast de nieuwe versie in productie. Dit betekent dat Canon vanaf 2017 de keuze biedt tussen twee 85mm L-objectieven. Het is tijd om ze eens naast elkaar te leggen.

  Lees verder »

 • 26 april 2018

  Review Sony A7 III

  Na het grote succes van diverse Sony modellen, heeft Sony in de laatste dagen van de koude februarimaand de A7 III aangekondigd. Sony pakte groots uit door ons uit te nodigen op een prachtige locatie vlakbij Londen: Pennyhill Park Hotel, een 5-sterren hotel & spa waar je als niet-oliesjeik niet dagelijks komt.
  Lees verder »

 • 12 maart 2018

  Review Panasonic GX9

  Geheel onverwacht kreeg ik het verzoek om een review te schrijven over de nieuwe Panasonic Lumix DC-GX9. Deze camera, die het uiterlijk heeft van een meetzoeker camera, is de opvolger van de GX8 met een aantal belangrijke veranderingen. De camera die ik van Panasonic kreeg was een pre-production model, welke nog niet de uiteindelijk kwaliteit heeft van de productie modellen die vanaf maart in de winkel zullen liggen.

  Lees verder »

 • 27 januari 2018

  Review Sigma 100-400mm

  Daar stond ik dan voor mijn kastje met fotografiespullen en het idee om naar Cuba en Costa Rica af te reizen. Vier weken weg uit Nederland, weg van de winter, weg van het werk. Goed uitrusten en natuurlijk fotograferen! Maar wat neem ik mee? Mijn camera natuurlijk, met extra batterijen en geheugenkaartjes. Maar ook mijn flitser? Nee, laten we dat maar niet doen. Statief? Ja, die wel natuurlijk. En welke objectieven dan? Het liefst zou ik een telelens meenemen, maar heb ik daar wel de ruimte voor?

  Lees verder »

 • 15 januari 2018

  Review Sony A7R III

  De Sony A7R III belooft een topcombinatie van resolutie en snelheid. In mijn optiek is dat de perfecte combinatie voor luchtvaartfotografie. Normaal fotografeer ik luchtvaart met een Canon set: 1Dx en 5D Mark IV met 400mm f/2.8. Bovendien met de converters: 1.4x of 2.0x. Vandaar dat ik sinds de aankondiging deze camera wilde testen. Als medewerker van de mooiste camerawinkel van Nederland, nam ik onlangs de A7R Mark III mee naar Schiphol. Hieronder lezen jullie mijn bevindingen.

  Lees verder »

 • 13 januari 2018

  Is de Sony A9 de juiste keuze voor wildlife, vogel- en natuurfotografie?

  Het vele reizen dat mijn vrouw en ik samen doen stelt ons iedere keer weer voor een uitdaging, met name als het gaat om welke camera we meenemen. Hoe groter hoe beter de kwaliteit, maar al dat gesleep met rugzakken vol gaat je na jaren ook vervelen. Vooral mijn vrouw is het zeulen met de zware camera’s meer dan zat, vandaar dat wij met name voor haar op zoek gingen naar een oplossing. Nu zijn we nogal gewend - en gehecht - aan kwaliteit dus het wordt nog een hele uitdaging om iets te vinden dat eenvoudiger mee te nemen is en toch aan onze kwaliteitseisen voldoet.

  Lees verder »
 • 09 januari 2018

  Review Panasonic G9

  “De Lumix G9 is de ultieme combinatie van hoge beeldkwaliteit, perfecte mobiliteit en ultrasnelle opnames. De perfecte camera voor wildlife en natuur fotografie.”

  Met deze omschrijving op de website van Panasonic wordt de nieuwe Lumix G9, anders dan de op filmen gerichte Lumix GH5, gepresenteerd als een echte fotocamera. Deze Micro-Four-Thirds camera is duidelijk gericht op snelheid. Op de hoogste resolutie van 20,3 mp worden er tot 20 beelden per seconde gemaakt. Wanneer er wordt overgeschakeld naar 4K resolutie (8 mp) is het mogelijk om maar liefst 60 beelden per seconde te maken. Vooral met die laatste snelheidsoptie is geen actie meer te snel, mits 8 megapixels voldoende is, natuurlijk.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top