Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10 duizend producten!
Cameraland Blog
 • 15 januari 2018

  Review Sony A7R III

  De Sony A7R III belooft een topcombinatie van resolutie en snelheid. In mijn optiek is dat de perfecte combinatie voor luchtvaartfotografie. Normaal fotografeer ik luchtvaart met een Canon set: 1Dx en 5D Mark IV met 400mm f/2.8. Bovendien met de converters: 1.4x of 2.0x. Vandaar dat ik sinds de aankondiging deze camera wilde testen. Als medewerker van de mooiste camerawinkel van Nederland, nam ik onlangs de A7R Mark III mee naar Schiphol. Hieronder lezen jullie mijn bevindingen.

  Lees verder »

 • 09 januari 2018

  Review Panasonic G9

  “De Lumix G9 is de ultieme combinatie van hoge beeldkwaliteit, perfecte mobiliteit en ultrasnelle opnames. De perfecte camera voor wildlife en natuur fotografie.”

  Met deze omschrijving op de website van Panasonic wordt de nieuwe Lumix G9, anders dan de op filmen gerichte Lumix GH5, gepresenteerd als een echte fotocamera. Deze Micro-Four-Thirds camera is duidelijk gericht op snelheid. Op de hoogste resolutie van 20,3 mp worden er tot 20 beelden per seconde gemaakt. Wanneer er wordt overgeschakeld naar 4K resolutie (8 mp) is het mogelijk om maar liefst 60 beelden per seconde te maken. Vooral met die laatste snelheidsoptie is geen actie meer te snel, mits 8 megapixels voldoende is, natuurlijk.

  Lees verder »

 • 29 december 2017

  Review Profoto A1

  Profoto is bekend van studioverlichting, waaronder de B2 250 AirTTL die ik vorig jaar met veel plezier mocht testen. Nu heeft deze fabrikant een reportageflitser op de markt gebracht. Het is alleen niet zomaar een reportageflitser, maar een krachtige flitser die naadloos communiceert met het Air TTL systeem. Hierdoor kan de Profoto A1 niet alleen solitair op de camera worden gebruikt, maar ook als losse strobist flitser, al dan niet in samenwerking met de grotere studio flitsers. Tijd om de Profoto A1 onder de loep te nemen.

  Lees verder »

 • 22 december 2017

  Review Canon vs Sony

  Normaal gesproken is er altijd een strijd tussen Canon en Nikon. Nu Sony steeds meer voet aan de grond krijgt leek het mij aardig om een vergelijking te maken tussen de Sony a6500 systeemcamera en de Canon G1X Mark II compactcamera. Voor mijn werk heb ik eerst 6 weken lang door Sri Lanka en India gereisd, hiervoor had ik de Sony a6500 meegenomen. Daarna ben ik een week thuisgebleven om mijn kleren te wassen en de Sony bij Cameraland om te ruilen voor de Canon G1X compactcamera.

  Lees verder »

 • 11 oktober 2017

  Sony A99 Mark II getest door Michael Kooren

  Kun je als serieuze fotograaf een goede sportfoto kan maken met de Sony A99 Mark II? Onlangs mocht ik van Cameraland deze veel besproken aan een test onderwerpen. Niet een test of de camera mooie portretten maakte, of mooie landschapsfoto’s, maar of ik eens wilde kijken of deze camera een serieuze concurrent is voor de Canon 1Dx of de Nikon D5. Sony zet de camera eigenlijk in de markt als tegenwicht voor de Canon 5D Mark IV of de Nikon D810, maar daar kan de A99 II zich mijns inziens moeiteloos mee meten. De camera specificaties zeggen mij dat de A99 Mark II één van de allersnelste auto focus systemen heeft. Met 12 beelden per seconde (in RAW geschoten met Continue AF), ben ik benieuwd.

  Lees verder »

 • 03 oktober 2017

  Review Sony A9

  Sony heeft de eerste serieuze stappen in de wereld van de actiefotografie gezet. De Sony A9 mirrorless camera laat de gevestigde orde van hoge snelheid actie camera’ s in feite zelfs achter zich, dank zij de nieuwste technieken zoals maar liefst twintig beelden per seconde in complete stilte en een snelle en accurate autofocus. En dat alles in een kleine compacte camerabody. Ik heb een maand lang met deze camera en een tweetal objectieven door kunnen brengen. Ik heb in de tijd landschappen in Oostenrijk gefotografeerd, samen met de normale kiekjes uit het leven van een vakantieganger. Dit heeft een goed beeld geschetst van de voor- en nadelen die deze kleine camera heeft. Het fotograferen van landschappen is natuurlijk één ding, maar het belangrijkste voor deze camera is natuurlijk de actiefotografie. Want daar is de camera ten slotte voor bedoeld.

  Lees verder »

 • 16 september 2017

  Review Sony RX10 Serie

  In 2013 verscheen een bijzondere camera; de Sony Cyber-shot RX10. Een compactcamera met louter voordelen, zoals de aanwezigheid van een relatief grote 1 inch beeldsensor met 20 miljoen pixels en een veelzijdig en hoogwaardig Zeiss 24-200mm objectief met een lichtsterkte van F/2.8 over het gehele zoombereik. De RX10 werd als snel populair bij veeleisende hobbyfotografen die de vlijmscherpe lens en de uitstekende beeldkwaliteit wisten te waarderen. De RX10 is door de jaren heen verder ontwikkeld, in oktober 2017 verscheen alweer de vierde versie binnen de populaire serie. Wat zijn de verschillen tussen deze vier modellen?

  Lees verder »

 • 04 augustus 2017

  Review Canon 80D

  De 80D is wellicht de beste Canon koop in APS-C land voor iedereen die wil groeien in een hobby die kan uitmonden in een passie. Passie voor fotografie, mooie beelden en een doel om er op uit te trekken. Voor mij is fotografie de ultieme vorm van ontspanning, jagen met een camera en de voldoening van een geslaagd beeld.

  Lees verder »

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Blog archief
loadingLoading...
To Top