Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 14 augustus 2014

Triggertrap Mobile

De Triggertrap Mobile, inclusief de bijbehorende dongle en kabel, vormen samen een afstandsbediening om via een smartphone (IOS of Android) je spiegelreflex camera te bedienen. De Triggertrap ondersteunt meer dan 300 camera modellen en de App heeft meer functies dan andere smartphone camera afstandsbedienings.

Uitpakken en wegwezen

Wanneer je de Triggertrap uitpakt heb je twee onderdelen in handen. Ten eerste de dongle die de grootte heeft van een puntenslijper met een kabel van ongeveer 20cm en ten tweede de rood gekleurde verbindingskabel tussen de dongle en de camera die kan uitrekken tot ongeveer 100cm. Afhankelijk van welk merk camera je hebt, dien je de juiste verbindingskabel met bijbehorende plug te hebben. Op dit moment worden al meer dan 300 soorten camera's door Triggertrap ondersteund.


Triggertrap kabelsDiverse Triggertrap verbindingskabels


Het derde onderdeel is de TriggerTrap Mobile app zelf, welke gratis in de appstore te verkrijgen is voor zowel android als IOS.

Het aansluiten is heel simpel. Aan de dongle zit een gekrulde kabel met een plug die bij jouw camera hoort. De verbindingskabel van de dongle naar je smartphone is voorzien van een 3,5mm plug die in de koptelefoonuitgang van je smartphone gaat en een kleinere 2,5mm plug die in de dongle gaat. Verbind de dongle met de verbindingskabel en plug daarna de gekrulde kabel in je camera. Nu hoef je alleen nog maar je smartphone aan te sluiten en de app te openen. De dongle vertaalt het audio uitgangssignaal van de smartphone naar een signaal die de camera begrijpt.


Triggertrap kabelsTriggertrap dongle en verbindingskabelWat kan er allemaal met Triggertrap?

In de app zitten verschillende modes ingebouwd om je camera te bedienen zoals:

 • Simple Cable Release
 • Press and Hold
 • Press and Lock
 • Timed Release
 • Timelapse
 • Timewarp
 • DistanceLapse
 • Star Trail
 • Bramping
 • Sound Sensor
 • Vibration Sensor
 • Motion Sensor
 • Peekaboo
 • LE HDR (Long Exposure HDR)
 • LE HDR Timelapse

Zelf gebruik ik de functie LE HDR het meest. Aangezien mijn camera maar drie belichtings brackets kan maken, is deze functie ideaal. Triggertrap stelt me nu in staat om veel meer brackets te maken. Door een goede basisbelichting te kiezen en deze in te stellen in de app, kan ik daarna kiezen hoeveel brackets ik wil met de gewenste belichtingsstops ertussen. Meestal zijn dat er een stuk of 7, zodat ik tijdens het bewerken van mijn foto's een keus kan maken welke brackets ik gebruik.


Triggertrap brackets5 brackets gemaakt met Triggertrap


Zaanse SchansEindresultaat na bewerking


Peekaboo

Een leuke optie in Triggertrap is Peekaboo. Hiermee kan je je eigen photobooth maken. Door gebruik te maken van de gezichtsherkennigsfunctie van je smartphone kan je de camera automatisch een opname laten maken. Door in te stellen hoeveel gezichten er moeten herkend worden, kan je hiermee eindeloos varieren.


Handige weetjes

Een aantal functies van TriggerTrap werken alleen wanneer de camera in bulb-mode is gezet. Dit zijn voornamelijk de functies waarbij er gebruik wordt gemaakt van lange sluitertijden. Aangezien de kortste sluitertijd in bulb-mode bij de meeste camera's 1/16sec is, is dit ook de kortste tijd die instelbaar is in Triggertrap.

Om Triggertrap overdag te kunnen gebruiken met deze functies, moet je de sluitertijd dus verlengen. Dit kan je doen door een kleiner diafragma te kiezen (bv: F/22) of door gebruik te maken van een grijsfilter waardoor je het diafragma niet helemaal hoeft te knijpen en dus een betere kwaliteit behoudt. Nu kan je die waterval ook overdag mooi fotograferen waarbij het stromende water een zijdezacht effect krijgt.


Waterval SonsbeekWaterval bij Sonsbeek


Triggertrap is een veelzijdige afstandsbediening voor weinig geld. Andere afstands-bedieningen kosten het veelvoudige. Als deze andere afstandsbedieningen buiten je budget vallen, is Triggertrap een goede oplossing. We hebben toch al onze smartphone op zak, dus waarom zal je deze dan niet gebruiken om meer met je camera te kunnen doen?


Door Michiel Buijse
Website: www.behindthelenscap.nl
Facebook: www.facebook.com/MichielBuijsePhotography

 

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top