Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 11 december 2013

Review Samsung Galaxy camera

Als Stagiaire bij Cameraland zal ik iedere week een product testen en hier een review over schrijven. Afgelopen week kreeg ik de Samsung Galaxy camera mee. Een compact camera met 16 megapixel en maar liefst 21x optische zoom.

Uitpakken

Bij het uitpakken en eruit halen van de camera merkte ik al snel dat deze camera over een groot LCD touch screen beschikt. Voordat ik verder ging met de camera ben ik via youtube gaan zoeken naar een instructie filmpje, ik moet immers ook zelf de camera beter leren kennen! Al gauw kwam ik erachter dat je veel opties hebt met deze camera, dit maakte het erg interessant voor mij.


Eenmaal opgestart heb je de keuze uit 3 verschillende menu’s. Automode: kijkt naar het beste voor de gekozen situatie en met een simpele touch onderin het scherm heb je keuze uit verschillende filters. Smart mode: deze modus beschikt over 15 verschillende presets, dit maakt een bepaald soort fotografie makkelijker, zo heb je de keuze uit zonsondergang, vuurwerk, beste gezicht en nog veel meer. Als laatste heb je de Expert mode, daarbij verschijnt er op je touch screen een virtuele lens waar je zelf je diafragma, sluitertijden en ISO waarden kan kiezen door middel van een pasm instelwiel.

Preset Smart mode

’s Avonds terug naar huis gelijk maar de mogelijkheid genomen om één van de presets uit de smartmode te testen. Ik heb hier gekozen voor de preset avond opname aangezien het donker was, zodra je de foto wilt maken geeft hij bij bepaalde presets tips om bijvoorbeeld een statief te gebruiken of in het geval van de macro stand om dichterbij te komen. Dit is erg handig en duidelijk vooral voor beginners. Ik vind dat de camera in het donker uitstekend reageert, zowel in smart mode als in automode, waardoor je een mooie avond opname kan maken.


Expert mode

Als je de combinatie van sluitertijden en diafragma nog niet zo goed kent, dan helpt de camera jou. In de expert mode zit een pasm instelwiel. Als je gaat proberen je diafragma en sluitertijd te veranderen, dan zie je via het beeld waar je je camera op richt of je de instelling juist hebt. Zo geeft hij bij bepaalde combinaties aan dat het te donker of te licht is en door middel van je sluitertijden en diafragma aan te passen kom je van zelf op het juiste beeld. Dit is een leuke uitdaging om de expert mode beter te leren kennen.

Fotowizard

Deze foto heb ik oorspronkelijk in kleur genomen alleen was ik niet zo blij met hoe hij geworden was, dit is geen probleem voor de Samsung Galaxy camera, via het home knopje (huisje) links bovenin kom je in een menu wat erg veel lijkt op een adroid telefoon menu. In dit menu kun je verbinden met wi-fi, apps downloaden en zelfs op het internet! Ook heb je via dit menu de Fotowizard, vanaf deze tool kun je direct je foto’s bewerken. Je kunt hierbij gebruik maken van de crop tool, diverse filters maak ook het contrast en belichting is hier aan te passen. En het leuke daarvan is, hij slaat je bewerkte foto op als 2e bestand zo heb je altijd het origineel.

Filters Automode

Nadat ik een paar leuke foto’s had, ben ik via de gallery een mapje aan gaan maken. Daar kun je je mooiste foto’s in slepen, wat super handig is. Zo hou je alle mooie foto’s bij elkaar! De foto die je hierboven ziet heb ik gemaakt op Schiphol. Ik was erg benieuwd naar de filters van de automode en zodoende kreeg ik het idee om hem uit te testen. Deze foto is gemaakt met een ouderwets filter wat ik persoonlijk een erg leuke effect vond, het lijkt net alsof de foto erg oud is en eruit ziet als een kaart.


Eenmaal thuis ging ik binnen ook wat foto’s maken waaronder een leuke foto van het kerststukje bij ons op tafel, mijn moeder vond de zo foto leuk dat ze hem graag op haar mobiel als achtergrond wou hebben. Door middel van bluetooth waar deze camera over beschikt kon ik de foto zo via de camera doorsturen naar mijn moeders mobiel, super handig!

21x optische zoom

Niet te vergeten deze camera heeft ook nog 21x optische zoom, dus ook dat moest ik getest hebben. Ik zelf ben gek op de maan en vind het altijd een uitdaging om deze met mijn spiegelreflex te fotograferen. Aangezien deze camera over een expert mode beschikt kon ik de zelfde instelling hanteren als die op mijn spiegelreflex, waardoor het lukte om de maan te fotograferen! Verder is het zoom bereik geweldig! En in zijn volledige zoom modus is de kwaliteit van de foto nog steeds goed.

Conclusie

Ik vind dit echt een fijne camera die mooie foto’s maakt, hij stelt snel scherp en de kwaliteit van de foto’s zijn uitermate goed! Ik merkte vooral met deze camera dat je hem snel pakt en overal wel iets ziet om een foto van te maken, een typische gadget camera! Daarbij kun je via het menu gelijk je foto’s of gemaakte filmpjes bewerken met verschillende tools. Het menu, dat in het nederlands gezet kan worden, is erg duidelijk en geeft goede tips. Daarmee kun je ook via wi-fi gelijk al je foto’s delen via Facebook, Instagram en andere social media. Zo is iedereen op de hoogte van alle foto’s die je maakt. Verveel je je in de trein? Of ergens anders? Geen probleem als je over wi-fi beschikt kun je spelletjes spelen op de camera door ze te downloaden in de Playstore van Android. Houd er wel rekening mee dat dan de batterij sneller leeg gaat als dat je er alleen maar foto’s mee maakt, ondanks dat allemaal bij elkaar houdt de batterij het aardig lang uit wat het een ideale camera maakt die veel meer mogelijkheden geeft dat alleen foto’s maken.

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top