Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 12 augustus 2013

Praktijktest Tamron SP 70-200

Transcontinenta stelt als importeur van Tamron objectieven de nieuwe Tamron SP 70-200mm F/2.8 VC USD beschikbaar. Deze keer was Lenie Doornkamp de gelukkige. Zij hield voor 14 dagen een uitgebreid fotografisch dagboek bij van haar ervaringen met dit objectief.

"Als enthousiaste amateurfotograaf had ik mij aangemeld bij Tamron voor het mogen testen van deze lens. Niet verwacht dat ik er ook voor in aanmerking zou komen (als amateur) dus de verrassing was zeer groot toen ik het bericht kreeg dat ik ook uitgekozen was om dit prachtige objectief te mogen testen. Ik ben een amateur met een hoofdletter, heb een paar cursussen gedaan en via Fotoclub Borger-Odoorn blijf ik ook actief bezig met opdrachten zoals de maandthema′s. Verder ben ik een enorme natuurliefhebber, vogels zijn mijn passie maar eigenlijk heb ik een brede interesse."

Conclusie

"Wat mij betreft is dit een geweldig objectief. Handzaam, goed uit de hand te gebruiken als je dat wilt. De stabilisatie is supersnel en praktisch geluidloos. De foto′s zijn mooi scherp. Tijdens de testperiode heb ik vaak gedacht: dit objectief kon wel eens beter zijn dan mijn eigen Canon 70-200L F2.8 (zonder stabilisatie). Ik denk nu ook zeker te kunnen zeggen dat het zo is. De foto′s zijn nét iets scherper en het werkt allemaal net even sneller en nauwkeuriger. Ter vergelijking heb ik vanmiddag in de tuin onderstaande foto′s gemaakt. Beide zijn onbewerkt. Ik vind het apart dat ik met de 200 mm van Canon iets meer ingezoomd lijk te zijn terwijl het statief niet van z′n plaats is geweest bij het wisselen van de objectieven. Qua prijsverschil is het misschien ook wel logisch dat er een duidelijk verschil merkbaar is, deze Tamronlens is 2x zo duur als mijn Canon 70-200 F2.8 L USM. Maar vergelijken met de Canon 70-200 F2.8 L IS USM is natuurlijk eerlijker gezien de stabilisatie en prijs. Wat mij betreft doet Tamron niets onder voor de topmerken, integendeel: Tamron is met dit objectief een beduchte concurrent!"

Bron: www.transcontinenta.nl
Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Producten uit dit artikel
loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top