Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 04 december 2014

Nikon Photo Challenge

Vrijdag 28 november organiseerden Cameraland en Nikon de Photo Challenge. We stuurden 4 fotografen op pad met 3 foto-opdrachten die binnen 8 uur gerealiseerd moesten worden. Deze fotografen, met totaal verschillende achtergronden, fotografeerden allemaal met de Full Frame Nikon D750 en gaven elkaar vóór elke challenge een lens, zonder dat ze de opdracht hadden gelezen.

The Photo Challenge

Kun je met een telelens een portretfoto maken? Of kun je met een Fish-eye lens een vogel fotograferen? Tijdens de Nikon Photo Challenge op vrijdag 28 november kregen vier fotografen een lens in hun handen gedrukt, nog vóórdat ze wisten wat voor opdracht ze uit moesten voeren. Er kon dus van alles gebeuren en het was aan de creativiteit van de fotografen om de drie verschillende opdrachten goed uit te voeren.


De opdrachten

De fotografen en filmcrew hadden zich om 9 uur 's morgens verzameld bij de NDSM werf in Amsterdam Noord. Na een voorstelrondje en een kopje koffie werden twee koffers tevoorschijn gehaald: Eén koffer was gevuld met vier gloednieuwe Nikon D750's en één koffer zat vol met diverse lenzen. Elke fotograaf kreeg één camera en mocht een lens uitzoeken om aan de fotograaf naast hem of haar te geven. Vervolgens werd de opdracht voorgelezen en konden de fotografen aan de slag. Twee van de drie challenges zijn ingezonden naar aanleiding van een oproep op Facebook, de derde challenge was een speciale verrassing.
Challenge 1:
Fotografeer Amsterdam van een afstand

Deze opdracht is ingezonden door Habe Molenaar en leek ons perfect om mee te starten. Vanaf de ontmoetingsplek bij de NDSM werf heb je een prachtig uitzicht over het IJ op Amsterdam en het Centraal Station. Ideaal voor een groothoeklens, maar wat als iemand je een macrolens geeft...

Michiel Buijse Nikon 45/2.8D ED PC-E

Rick Akkerman Nikon 300/2.8 G AF-S ED VR II

Lisa Muller Nikon 105/2.8 G AF-S VR MICRO IF ED

Aviva Bing Nikon 20/1.8 G ED AF-S FX


Challenge 2:
Zet het EYE Filmmuseum op een originele manier op de foto

Deze opdracht is ingezonden Ingrid van Kuijk en leek ons zeer geschikt om mee verder te gaan. Het EYE gebouw kenmerkt zich door talloze grappige hoekjes en spiegelingen, ideaal om de creativiteit van de fotografen op de proef te stellen. Hoe gaan ze te werk met de lenzen die ze in handen krijgen?

Michiel Buijse Nikon 200-400/4.0 G AF-S ED VR II

Rick Akkerman Nikon 50/1.4 G AF-S

Lisa Muller Nikon 16-35/4.0 G AF-S ED VR

Aviva Bing Nikon 45/2.8D ED PC-E


Challenge 3:
Doe een fashion shoot op de Dam

De derde en laatste opdracht was een speciale verrassing voor de fotografen, want de organisatie had hiervoor een model geregeld die de Dam als haar catwalk zou gebruiken. Met de opvallende Nikon bus, een model en vier fotografen kregen we behoorlijk veel bekijks, voorbijgangers vroegen zich hardop af wat er aan de hand was. Erg leuk, maar ook nu was het natuurlijk weer een uitdaging om de opdracht met een bepaalde lens uit te voeren. Een mooie 50mm portretlens zou ideaal zijn, maar wat doe je als je een 400mm telelens in handen krijgt...

Michiel Buijse Nikon 50/1.4 G AF-S

Rick Akkerman Nikon 45/2.8D ED PC-E

Lisa Muller Nikon 16/2.8 AF FISHEYE ED

Aviva Bing Nikon 300/2.8 G AF-S ED VR II


Behind the scenes

Hoewel deze dag draaide om de Photo Challenges, was er meer dan genoeg tijd en ruimte om ook buiten de opdrachten om met de Nikon D750 te spelen. Onze vier fotografen bleken erg in hun sas met hun nieuwe camera's en waren eigenlijk constant aan het fotograferen, onderstaand een impressie van de dag 'behind the scenes'.Wie zijn de fotografen?

Cameraland en Nikon gingen de Photo Challenge aan met vier verschillende fotografen. Deze fotografen zijn allemaal geselecteerd, omdat ze in staat zijn om vanuit hun eigen specialiteit een creatieve invulling te geven aan de verschillende foto-opdrachten.


Michiel Buijse

Michiel Buijse is een fotograaf uit Tilburg die in korte tijd naam heeft gemaakt als specialist op het gebied van HDR-fotografie. Bij deze techniek worden meerdere foto's gemaakt van eenzelfde onderwerp die later worden door middel van software worden samengevoegd tot één afbeelding. "Capture common things, to create awesomeness".


Klik hier voor de website van Michiel Buijse.


Rick Akkerman

Rick Akkerman is een fotograaf uit Alkmaar met een zeer uitgebreid portfolio. Hij houdt zich voornamelijk bezig met zakelijke-, extreme sport-, 360 graden- en locatiefotografie. "Het meest fascinerende van fotografie is voor mij het werken met licht, met name flitslicht. Door te werken met flitsers kan ik zelf bepalen welke emotie ik aan de foto geef."


Klik hier voor de website van Rick Akkerman.


Lisa Muller

Lisa Muller is een fotograaf uit Heerhugowaard die gespecialiseerd is in trouw - en 'beloved' fotografie, maar die zich ook graag bezighoudt met het fotograferen van baby's en kinderen. "Eigenlijk heb je bijna niets nodig behalve een aantal goede, mooie, leuke, lieve & spontane foto’s van bijzondere momenten in je leven. En laat ik die foto’s nou graag voor je maken!"


Klik hier voor de website van Lisa Muller.

De vierde deelnemer

Op 14 november vroegen wij via Facebook welke fotograaf als vierde deelnemer de uitdaging aan durfde te gaan. We hebben hierop veel leuke reacties gekregen en na lang beraad Aviva Bing geselecteerd om ons team compleet te maken. Klik hier om de oproep en alle reacties terug te lezen.


Aviva Bing

Aviva Bing is een fotograaf uit Utrecht die zich voornamelijk bezighoudt met concertfotografie. Door fotografie heeft ze anders naar de wereld leren kijken. "Ik kan in alles iets foto-waardigs vinden en 't dan vervolgens anders vastleggen dan de gemiddelde fotograaf zou doen."


Klik hier voor de website van Aviva Bing.


The Wonderful World of Full Frame Photography

Uiteraard is het wel zo leuk als de deelnemers hun ervaringen tijdens de Nikon Photo Challenge met ons komen delen. Dat gaan dan ook zij doen tijdens de decembermaand van Wonderful World of Full Frame Photography. Elke zondag in december zal één van de deelnemers langskomen bij ons in de winkel om zijn of haar ervaringen te delen en samen met een Nikon specialist in te gaan op de zeer uitgebreide mogelijkheden van de D750 en de overige Nikon full frame camera's en objectieven. Leuk en leerzaam dus!


Touch & Try Nikon full frame

Tijdens de 'Wonderful World of Full Frame Photography' dagen staat de volledige Nikon FX productlijn uitgestald en is er een product expert van Nikon aanwezig die je alle ins en outs kan vertellen. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken met Nikon's full frame producten en te profiteren van geweldige inruilmogelijkheden.

Profiteer van zeer speciale inruilmogelijkheden bij een overstap van DX naar FX!

Wil jij graag de overstap maken naar full frame? Je kunt natuurlijk altijd bij ons terecht voor het inruilen van foto-apparatuur, maar tijdens de Wonderful World of Full Frame Photography dagen wordt het extra aantrekkelijk om over te stappen op een Nikon FX camera!
De Nikon D750

De fotografen gingen tijden de Nikon Photo Challenge aan de slag gaan met Nikons nieuwste full frame camera: de nu al legendarische D750. Dit is de ideale camera voor fotografen die verschillende soorten fotografie willen verkennen en die de kracht en handzaamheid nodig hebben om overal te gaan waar hun inspiratie hen brengt. De Nikon D750 is volgepakt met professionele beeldtechnologie en een uitstekende keuze voor uiteenlopende onderwerpen. De ideale camera dus om mee te nemen tijdens de Photo Challenge!
Op pad met de unieke I Am Different bus!


Bij een speciaal evenement hoort natuurlijk ook een speciaal vervoersmiddel, hiervoor hadden wij een unieke ANWB wegenwacht Volvo Duett P210 uit 1966 geleverd door goldtimer-cars. Deze prachtige bus hebben we voorzien van de nodige stickers om er vervolgens mee op pad te gaan. Tussen elke challenge sprongen de vier fotografen in de bus en werden zij, al dan niet zwaailichten, naar de volgende locatie gebracht. De bus trok natuurlijk heel wat bijkijks, zeker toen we deze voor de laatste opdracht midden op de Dam parkeerden...
Vind je dit leuk? Deel het dan met je vrienden!

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Producten uit dit artikel
loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top