Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Geplaatst op 10 januari 2014

Metalen voorwerpen

spiegelend metaal


Productfotografie: Spiegelende metalen voorwerpen


Voor het fotograferen van spiegelende metalen objecten gelden speciale eisen. Het spiegelend oppervlak kan makkelijk de locatie weergeven waar je fotografeert en dat wil je voorkomen. Daarom moet de studio zo goed mogelijk aan het oog worden ontrokken. Dat gaat prima met een opnametent. Om te zorgen dat camera, statief en fotograaf ook niet zichtbaar zijn kan een opnametent helemaal worden afgesloten, waarbij er slecht een kleine opening resteert voor het objectief.


De weergave van het metaal hangt sterk samen met de keuze van achter- en ondergrond. Een witte achter-/ondergrond lijkt voor de hand te liggen, maar chroom en roestvrij staal doen het ook mooi op zwart. De verlopende achtergrond van een table top opnametafel kan goed van pas komen. Kies dan een extra grote opnametent, zodat de opnametafel erin kan worden geplaatst. Om de vorm en metaalglans goed tot uiting te laten komen is het wel belangrijk dat er zwarte vlakken in het metaal reflecteren. Dat is te bereiken door zwarte kartonnen banen in de opnametent te plaatsen.


Lichtbronnen


Gebruikt van continu lichtbronnen is veruit het makkelijkst. Er is keuze uit fluorescentielicht en led-verlichting. Fluorescentielicht is het goedkoopst, led-verlichting heeft de meest natuurgetrouwe kleurweergave van de twee. Is absolute kleurzuiverheid een must, kies dan voor flitslicht.

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Producten uit dit artikel
loadingLoading...
To Top