Fotograferen vanuit een ongewoon perspectief

We zijn gewend de wereld te bekijken vanuit ons perspectief, dat wil zeggen vanaf ooghoogte redelijk recht vooruit. De meeste foto´s worden ook vanuit dit perspectief genomen, dit oogt nu eenmaal het meest natuurlijk voor ons. Er altijd uitzonderingen, denk bijvoorbeeld van fotograferen vanuit een kikker-perspectief (van onder schuin naar boven) of vanuit een vogel-perspectief (van boven schuin naar beneden), maar in beide gevallen lukt het de meeste mensen nog steeds aardig de juiste verhoudingen in te schatten.

De Duitse fotograaf Michael Rohde heeft in zijn serie ´From Below´ vanuit een zeer ongewoon perspectief gefotografeerd, namelijk vanaf de grond recht naar boven. Hiermee probeert hij de kijker te verwarren en daagt deze uit om op een nieuwe manier naar een omgeving te kijken. Hij slaagt daar goed in en bewijst dat het erg leuk kan zijn een ruimte of een specifiek onderwerp vanuit een ongewone hoek te benaderen. Leuk en interessant om eens mee te experimenteren!

Cameraland
Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles! Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.