Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 09 oktober 2013

Druppels op bloemen fotograferen

We weten allemaal hoe je in die wonderlijke macrowereld terecht komt als je door je lens kijkt en de allerkleinste insecten en bloemen kunt bewonderen. Maar weet je wel hoe prachtig een simpele waterdruppel kan zijn? Ben je klaar voor een nieuwe uitdaging of heb je altijd al willen weten hoe je de perfecte druppel fotografeert? Romy geeft tekst en uitleg, lees verder!

Benodigdheden

  • Camera met macro lens
  • Bloemen
  • Pipet
  • Statief


Zorg voor een mooie bos bloemen of gebruik bloemen uit de tuin. Op de foto zie je gerbera´s. Deze zijn erg geschikt omdat de waterdruppels hier goed op blijven hangen. Je gebruikt een bos bloemen als achtergrond omdat waterdruppels licht zijn, daarom komen ze op natuurlijke kleuren mooi uit. Ook geven bloemen erg mooie bokeh. Neem één of twee bloemen apart waar je straks de waterdruppels op gaat doen.

Zorg dat er een ruimte is van minimaal 10 cm tussen de aparte bloemen op de voorgrond en de bos bloemen op de achtergrond voor een mooie scherpte/diepte en bokeh. Met deze ruimte kan je variëren tot je het gewenste resultaat hebt.

Tip: Als je fotografeert op een zonnige dag zorg dan dat het voorwerp op de voorgrond ( de aparte gerbera´s ) volledig in de schaduw staat. De achtergrond ( de bos gerbera´s ) moet in de zon staan. Dit geeft een nog mooiere lichte bokeh waardoor de waterdruppel nog beter uitkomt.Zet je statief voor de aparte gerbera´s op de voorgrond en zoek een mooie compositie door de bloemen te draaien terwijl je door je lens kijkt. Als je een mooie compositie gevonden hebt hou je deze vast, hier gaan we een druppel opleggen met een pipet.Het scherpstellen doe je handmatig en kan soms lastig zijn omdat water transparant is. Focussen op de bovenkant van de druppel is daarom handig omdat dat iets donkerder is dan de rest. Hierbij gebruik maken van een statief is een aanrader. Deze foto is gemaakt met de volgende instellingen:

EXIF
Lens: Nikon AF Micro-Nikkor 60mm F/2.8D
Diafragma: F/4.5
Sluitertijd: 1/2000 sec
ISO: 400En dit is ons resultaat! Hier zijn de kleuren iets aangepast en de druppel scherper gemaakt in Photoshop, of je dit ook doet is natuurlijk persoonlijk. Variëer ook eens met verschillende ondergronden zoals een veer of cd. Ook geven glitters op de druppel een leuk effect en mooie bokeh.Heel veel succes en plezier gewenst met deze nieuwe uitdaging!

Romy

Wil je meer van mijn werk zien of heb je nog vragen?
Volg mij dan op mijn Facebookpagina

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top