Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 13 januari 2014

Culinair

culinair


Productfotografie: Culinair - Hoe fotografeer je eten en drinken


Voor culinaire foto's kun je op twee manieren te werk gaan.

  • Studio
  • Locatie/kookstudio

Studio


Een lichttent geeft voor het fotograferen van gerechten doorgaans een te zachte verlichting. Gebruik liever een opnametafel in combinatie met los opgestelde lichtbronnen. Die kan worden gebruikt voor opnamen van boven, maar ook voor frontale opnamen en alle posities ertussenin. Licht onder/achter de opnametafel kan zorgen voor tekening in de achtergrond. Gebruik één grote lichtbron als hoofdlicht, een tweede lichtbron of een reflectiescherm voor het beheersen van de schaduwen.


Locatie/kookstudio


Veel culinaire foto's worden gemaakt in een natuurlijk aandoende omgeving, zoals op een keukentafel of eettafel, of in een kookstudio. Vaak wordt daarbij de achtergrond bewust onscherp gehouden, dus het is sowieso belangrijk daar een lens met een groot diafragma (lage F/waarde) voor te gebruiken. Voor de verlichting wordt niet gestreefd naar zo weinig mogelijk schaduw, een natuurlijke weergave staat voorop. Gebruik één grote lichtbron als hoofdlicht, een tweede lichtbron of een reflectiescherm voor het beheersen van de schaduwen. Is de omgeving niet geschikt als achtergrond, gebruik dan een groot reflectiescherm als neutrale achtergrond. Van een 5-in-1 reflectiescherm kan de zwarte zijde als achtergrond. Beter is het gebruik van een achtergronddoek in combinatie met een speciaal daarvoor bestemde achtergrondinstallatie.


Lichtbronnen


Led-paneelverlichting is buitengewoon makkelijk in het gebruik. De kleurweergave is goed, er is geen warmte-ontwikkeling en de werking is vergelijkbaar met een softbox. Een goedkoper alternatief is daglicht fluorescentieverlichting in combinatie met softboxen. De meest natuurgetrouwe kleurweergave geeft studioflitslicht. Deze verlichting wordt ook aanbevolen als er creatieve verlichtingstechnieken worden verlangd. De keuze aan softboxen, reflextoren en andere lichtaccessoires is hier enorm. Zo kun je bijvoorbeeld een spot-lichtbon inzetten die de damp van warme gerechten zichtbaar kan maken.

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top