Cameraland op Facebook

Cameraland is in minder dan een jaar uitgegroeid tot de meest populaire fotozaak op Facebook. Het is bijna onvoorstelbaar dat we in de zomer van 2012 nog minder dan 1000 fans hadden, nog geen jaar later meer dan 30.000 en anno 2015 meer dan 60.000! Dit is uiteraard niet vanzelf gegaan, we hebben hard gewerkt aan onze Facebook pagina en veel gediscussiëerd over wat mensen nou zoeken en leuk vinden op Facebook. En wat vinden mensen dan leuk? In de eerste plaats mooie foto's die inspireren en aanzetten tot experimenteren met de leukste hobby die er is: FOTOGRAFIE! Wij zijn dan ook constant op zoek naar leuke en interessante berichten over fotografie en delen regelmatig Tips & Tricks waar mensen inspiratie uit kunnen halen. Daarnaast organiseren wij doorlopend fotowedstrijden met uiteenlopende thema's waar iedereen aan mee kan doen en waar ook iedereen kans maakt om in de prijzen te vallen. Tot slot informeren wij over aankomende evenementen, acties en demodagen en hebben wij dagelijks een bijzonder scherpe aanbieding van tweedehands foto-apparatuur; de occasion van de dag!

Veel gestelde vragen over Cameraland op Facebook:

We ontvangen zeer regelmatig vragen van mensen over onze Facebook pagina en hoe bepaalde dingen, zoals bijvoorbeeld foto's delen, precies werkt. Hieronder vind je de meest gestelde vragen en ons antwoord daarop. Lees dit graag eerst even door voordat je ons een vraag over Facebook stelt. Staat jouw vraag hier niet tussen, dan mag je ons altijd een persoonlijk bericht sturen, wij zullen hier dan zo spoedig mogelijk op reageren.

Hoe stuur ik een foto in?

Je kunt foto's insturen door deze zelf op onze Facebook pagina te plaatsen. De manier waarop dit precies gaat, hangt ervan af of je gebruik maakt van een mobiel apparaat (telefoon of tablet) of van een computer. Als je onze Facebookpagina op een computer bekijkt zie je rechtsboven, onder de omslagfoto, een tekstblok 'Schrijf iets...'. Klik in dit blok op het tabblad 'Foto/video' om een fotobestand te selecteren. Wanneer je op 'plaatsen' klikt verschijnt jouw foto direct bij de 'BERICHTEN VAN BEZOEKERS' (te vinden in de linkerkolom).

Foto delen via telefoon of tablet Wanneer je onze Facebookpagina op een mobiel apparaat bekijkt, zul je een stukje naar beneden moeten scrollen tot je een balk ziet met 'Berichten van bezoekers'. In deze balk zie je de mogelijkheid om een bericht te schrijven of om een foto te delen. Wanneer je op 'plaatsen' klikt verschijnt jouw foto direct bij de 'Berichten van bezoekers'.

Ik heb een foto ingestuurd, maar ik zie deze niet terug op jullie tijdlijn?

Wanneer je een foto plaatst, verschijnt deze niet op onze hoofdpagina, maar bij de 'BERICHTEN OP PAGINA'. Je foto wordt dus wel degelijk geplaatst, alleen niet direct op onze hoofdpagina. En dat is maar goed ook, stel je eens voor dat anderen mensen kunnen bepalen wat er op onze tijdlijn wordt geplaatst.... Overigens valt ons op dat er niet heel veel wordt gekeken bij de ingezonden berichten, terwijl hier juist erg veel mooie foto's te zien zijn. Neem dus vooral eens een kijkje en laat anderen weten wat je van hun foto's vindt.

Ik volg jullie, maar ik heb toch een bericht van jullie gemist. Hoe kan dat?

Facebook toont niet alle berichten van ons in jouw 'Nieuwsoverzicht' (de startpagina van Facebook). Dit heeft ermee te maken dat er gebruik wordt gemaakt van een algoritme, EdgeRank, die voor jou bepaalt welke berichten jij te zien krijgt. Je krijgt dus standaard altijd een selectie te zien van alle updates van jouw vrienden en de pagina's die je volgt. En dat is maar goed ook, anders zou je Nieuwsoverzicht constant volstromen met nieuwe berichten. Hierdoor is het dus wel goed mogelijk dat je een bericht van ons niet in je Nieuwsoverzicht krijgt te zien en en je daardoor bepaalde berichten mist. Wat kun je hieraan doen? Twee dingen: Ten eerste kun je om de zoveel tijd even onze pagina bezoeken en kijken wat er allemaal is geplaatst. Je kunt echter ook instellen wat je wel of niet krijgt te zien van een Facebook pagina. Ga hiervoor met je muis over de de knop 'Vind ik leuk' en selecteer 'Meldingen ontvangen' (zie onderstaande afbeelding), je ontvangt nu een melding van elk bericht dat wij plaatsen.

Ik vind jullie wel leuk, maar ik hoef jullie berichten niet te zien in mijn Nieuwsoverzicht. Kan ik dit stopzetten?

Het komt ook voor dat mensen ons wel leuk vinden en ook graag onze Facebook pagina bezoeken, maar geen behoefte hebben om onze berichten terug te zien in hun Nieuwsoverzicht. Geen probleem, je kunt ervoor zorgen dat je ons leuk blijft vinden, zonder dat je onze berichten ontvangt. Ga hiervoor met je muis over de knop 'Vind ik leuk' en deselecteer de optie 'Volgend' (zie bovenstaande afbeelding). Je kunt ons nu blijven volgen en alleen onze berichten zien wanneer dit jou uitkomt.

Ik wil een actie op jullie Facebook pagina promoten, kan dat?

Jazeker, wij staan altijd open voor samenwerkingen met andere partijen en hebben hier ook goede ervaringen mee. Een bericht op onze Facebook pagina wordt door duizenden mensen bekeken en kan zodoende een perfecte manier zijn om een bepaalde actie onder de aandacht te brengen. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met onze social media monkey Jelle Wognum - jelle@cameraland.nl.

Willen jullie mijn foto delen?

Veel mensen vinden het leuk als hun foto op onze hoofdpagina verschijnt en dat is ook zeer begrijpelijk. Foto's op onze Facebook pagina worden door duizenden mensen gezien en dit resulteert vaak in veel likes en reacties. Wij zullen echter nooit beloven een foto te delen. Beloftes maken schuld en wij willen onszelf op dit punt geen verplichtingen opleggen en evenmin willen mij mensen teleurstellen door iets te beloven dat we niet waarmaken. Vraag ons dus alsjeblieft niet of wij een foto van jou willen delen.

Hoe bepalen jullie dan welke foto's worden gedeeld?

Hier zijn geen vaste richtlijnen voor. Natuurlijk moeten wij een foto mooi, leuk of interessant genoeg vinden, maar het heeft ook te maken met wat we die dag eerder al hebben geplaatst en wat voor foto's anderen hebben gedeeld met ons. We willen de berichten en foto's zo divers mogelijk houden en zullen daarom bijvoorbeeld op één dag niet alleen maar landschapsfoto's of alleen maar portretfoto's delen. Maar het heeft tevens te maken met de band die we hebben opgebouwd met degene die de foto instuurt. Als iemand geruime tijd actief foto's met ons deelt, dan vinden wij het uiteraard leuk deze persoon eens in het zonnetje te zetten. We kunnen het tevens zeer waarderen als iemand een mooi verhaal vertelt of een tip met ons deelt waar anderen ook iets aan hebben.

Moet ik tekst bij mijn foto plaatsen?

Nee dat hoeft niet, maar wij (en anderen) vinden dit wel erg prettig. Wanneer wij een ingezonden foto delen, vertellen wij hier graag bij hoe de foto tot stand is gekomen en wat de camera-instellingen zijn (EXIF-gegevens). Vaak wordt in reacties ook gevraagd om de EXIF-gegevens, wanneer de inzender die niet deelt kunnen wij die uiteraard ook niet vermelden, dat is dus jammer. Probeer tevens een gepaste titel bij je foto te vermelden, deze nemen wij graag over als we een foto delen.

Komt mijn naam bij de foto te staan?

Jazeker, wij vermelden altijd de naam van de inzender en, indien mogelijk, ook de Facebook pagina. Helaas is het, in verband met de privacy-instellingen en de opties die je hebt als bedrijfspagina, vaak niet mogelijk door middel van een 'tag' te verwijzen naar een Facebook pagina. Wel mag je als inzender altijd in een reactie je pagina vermelden of jezelf in de betreffende foto 'taggen'.

Hoeveel foto's mag ik delen?

Facebook stelt geen limiet aan het aantal foto's dat je met ons deelt, je kunt dus zoveel foto's plaatsen als je zelf wilt. Wij vinden het echter leuker om elke dag één foto van iemand te zien, dan op één dag tien of meer foto's van dezelfde persoon. Hetzelfde geldt voor de diversiteit aan foto's die je instuurt. Telkens dezelfde paddestoel gaat ook vervelen, wij vinden het leuker als je elke keer een andere foto deelt. Maar nogmaals: Facebook stelt hier geen limiet aan en je bent hier wat ons betreft ook redelijk vrij in.

Zijn er foto's die ik niet mag delen?

Je mag alles met ons delen zolang dit niet door anderen als aanstootgevend of kwetsend kan worden ervaren. Uiteraard is het soms lastig in te schatten hoe andere mensen een foto ervaren. Neem als voorbeeld naaktfoto's. Wat voor de ene persoon een mooie artistieke foto is, vindt een ander misschien wel shockerend. Om het zekere voor het onzeker te nemen, accepteren wij daarom geen naaktfoto's, ook niet als wij deze zelf wel mooi en artistiek vinden. Hetzelfde geldt voor foto's die mogelijk als discriminerend of anderzijds kwetsend kunnen worden ervaren. Wanneer wij van mening zijn dat een foto ongeschikt is voor onze Facebook pagina, zullen wij deze direct verwijderen.

Cameraland
Cameraland is een fotozaak gevestigd in Alkmaar. Je vindt bij ons praktisch alles op het gebied van fotografie en video. High end spiegelreflexcamera's, handige systeemcamera's, compactcamera's, camcorders, action cams, objectieven, filters, fototassen en allerlei accessoires; we hebben alles! Cameraland is echter nog veel meer dan een winkel met een geweldig assortiment aan camera's en aanverwante artikelen. Wij bestaan al sinds 1987 en onze medewerkers hebben jarenlange ervaring in de fotohandel en zijn bijzonder gepassioneerd over fotografie. Wij weten echt waar we het over hebben en delen graag onze kennis en ervaring met onze klanten.