Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Verzendoptie Levertijd
Thuisbezorgd: Volgende werkdag overdag Morgen (volgende werkdag) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Overmorgen overdag Overmorgen (2 werkdagen) in de ochtend of middag.
Thuisbezorgd: Vanavond tussen 18:00 en 22:00 Dezelfde avond nog bezorgd tussen 18:00 en 22:00 uur.
Thuisbezorgd: Morgenavond tussen 18:00 en 22:00 Morgen (volgende werkdag) tussen 18:00 en 22:00 uur.
Pakje gemak locatie 1 á 2 werkdagen
Afhalen in onze winkel in Alkmaar 1 tot 3 werkdagen
Groot materieel 2 tot 3 werkdagen
Cursus Wordt niet verzonden
Meer dan 10.000 producten!
Geplaatst op 09 december 2013

Boeken en Tekeningen

boeken en tekeningen


Productfotografie: Boeken, tekeningen en foto's


Voor het fotograferen van pagina's uit een boek, van tekeningen en van foto's kan een vlakbedscanner worden gebruikt, maar dat is niet altijd een haalbare oplossing. Bij het scannen kunnen boeken beschadigd raken en bij kostbare of onvervangbare boeken is het sowieso geen optie. Verder komt het nogal eens voor dat de objecten deel uitmaken van een collectie en alleen ter plekke mogen worden gefotografeerd.


Voor de opstelling van de camera kan een statief worden gebruikt, waarbij de camera naar beneden (vloer of tafeloppervlak) wordt gericht. Om te zorgen dat de objecten niet vertekend worden weergegeven, is het nodig dat de beeldsensor van de camera absoluut evenwijdig ligt aan het oppervlak van het object. Om een zuiver horizontale positionering te krijgen is een waterpas onmisbaar.


Zij de objecten groot, dan is de kans aanwezig dat de statiefpoten in beeld komen. Gebruik op het statief dan een laterale arm. Voor een vaste opstelling is een reproductiestandaard de handigste oplossing. Die garandeert een zuiver horizontale positionering van de camera. je kunt de hoogte van de camera er snel mee aanpassen.


Lichtbronnen


Voor de verlichting zijn twee identieke lichtbronnen nodig, die op gelijke afstand links en rechts van het object worden opgesteld. Bij grote objecten kan het nodig zijn twee sets van twee lichtbonnen op te stellen. Voor incidenteel reproductiewerk kan worden gewerkt met een fotolampenset van fotografische daglicht fluorescentielichtbronnen. Deze lichtbronnen moeten met een aangepaste witbalansinstelling worden gebruikt. LED-verlichting geeft de meeste zuivere kleurweergave, mits het licht is dat speciaal is ontwikkeld voor foto-toepassingen.

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

loadingLoading...
Om je zo goed mogelijk te helpen maakt cameraland.nl gebruik van cookies Accepteren Weigeren
To Top