Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Meer dan 10 duizend producten!
Geplaatst op 06 december 2013

Bloemen en Planten

bloemen en planten


Productfotografie: Bloemen en Planten fotograferen


Voor studiofoto´s van planten en bloemen gelden geen specialistische eisen. In feite zijn alle algemene technieken voor productfotografie geschikt. Voor de basis geldt dat er twee lichtbronnen nodig zijn. Een derde lichtbron kan goed van pas komen voor het lichteffecten op het onderwerp of in de achtergrond. Je kunt de derde lichtbron ook goed gebruiken voor het ophelderen van de achtergrond, zodat daar geen schaduwen zichtbaar zijn.


Verder kan een reflectiescherm nog worden ingezet om plaatselijk wat opheldering te bereiken. Voor de achtergrond is een achtergrondset met achtergrondpapier een ideale basis. Voor variatie kan er met verschillende achtergrondkleuren worden gewerkt, of kunnen er achtergronddoeken worden gebruikt.


Lichtbronnen


Voor het fotograferen van boeketten, bloemstukken en planten is flitslicht de aangewezen lichtbron. Van alle lichtbronnen levert dit de meest exacte kleurweergave. Fluorescentielicht levert wel daglicht, maar kan met heel specifieke kleuren soms moeite hebben. Fluorescentielicht is vooral bedoeld voor basic verlichtingseisen. Voor creatieve opties is flitslicht de beste lichtbron. Voor de door ons aangeboden studiosets zijn talloze verlichtingsaccessoires beschikbaar, zoals softboxen, snoots, filtersets, reflectoren, paraplu´s, discs.

Schrijf je in...
Ontvang de laatste trends, updates
en aanbiedingen!

Producten uit dit artikel
loadingLoading...
To Top