AGM Comanche-22 Night Vision Clip-On GEN2+
AGM Comanche-22 Night Vision Clip-On GEN2+
2.450,00

AGM Comanche-22 Night Vision Clip-On GEN2+

2.450,00

Tijdelijk niet leverbaar

Of 816,67 in 3 termijnen, 0% rente?
Of 52,06 per maand? Let op, Geld lenen kost geld.
* Afhankelijk van de gekozen bezorgoptie
 
Kies je voordeelbundel

Omschrijving AGM Comanche-22 Night Vision Clip-On GEN2+

De Comanche-22 van het Amerikaanse AGM Global Vision is een compacte restlichtversterker die je kunt gebruiken als clip-on, voorzetkijker én vanuit je hand. Met deze kijker verander je jouw conventionele richtkijker in een nachtrichtkijker, zonder dat je deze opnieuw hoeft in te schieten! Bovendien ontvang je bij dit product standaard een rubberen oculair, zodat je de kijker ook als handheld nachtkijker kunt gebruiken.

Je kunt de AGM Comanche-22 aan jouw richtkijker vastmaken met behulp van een adapterring, maar je kunt de scope er ook voor zetten als de rail op jouw wapen voldoende lengte heeft. Voor optimaal gebruik is deze clip-on met name aan te raden als je op jouw optische richtkijker een vergroting van 7x of lager gebruikt. De restlichtversterker bevat zelf geen dradenkruis, je gebruikt die van jouw richtkijker.

Kenmerken van de nachtkijker

De nachtkijker beschikt over een Generatie 2+ beeldbuis (IIT) die de omgeving weergeeft in het herkenbare marinegroene beeld. Dit is ook bekend als Green Phosphor en night vision green. De beeldbuis zorgt ervoor dat het aanwezige omgevingslicht duizenden keren wordt versterkt. Ook biedt de AGM Comanche-22 "manual gain" waardoor je de helderheid geheel naar eigen voorkeur kunt bepalen. Omdat een restlichtversterker zelfs een minimale hoeveelheid omgevingslicht kan omzetten naar zichtbaar beeld heb je ook in donkere nachten helder beeld. Als het te donker wordt kan je gebruik maken van de infraroodstraler.

De kijker heeft een optische 1x vergroting, een groot objectief en een gezichtsveld van 12 graden. Het apparaat is slechts 17 cm lang en weegt nog geen 750 gram. De stroomvoorziening vindt plaats met behulp van de meegeleverde CR123-batterij. Met één batterij kan je de kijker tot maar liefst 60 uur lang gebruiken.

Bevestiging aan jouw richtkijker of op jouw wapen

Je kunt de AGM Comanche-22 op twee manieren gebruiken. Om de restlichtversterker aan de behuizing van jouw richtkijker vast te maken heb je een adapterring nodig. Deze is niet inbegrepen. Bij het selecteren van de juiste adapterring moet je rekenen met de buitenmaat van de behuizing bij het objectief van jouw richtkijker (dus niet de diameter van de lens zelf). Om te bevestigen schroef je de clip-on vast in de adapterring en bevestigt deze vervolgens veilig aan jouw richtkijker. Op deze manier maakt het dus niet uit of jouw wapen een Weaver/Picatinny, Dovetail, Blaser of andere aansluiting heeft omdat je de kijker tenslotte vastmaakt aan jouw richtkijker die zich al op het wapen bevindt.

Als de rail op jouw wapen lang genoeg is kan je de restlichtversterker ook op de Weaver/Picatinny-rail bevestigen. Je positioneert de nachtkijker vervolgens voor jouw eigen richtkijker. Een quick-release Weaver/Picatinny-montage is standaard inbegrepen bij dit artikel.

Toepassing AGM Comanche-22 (NL2i)

De Comanche-22 is geschikt om 's nachts en in schemering met uiterste precisie te kunnen schieten. De kijker leent zich voor schoten op zowel korte als middellange afstanden. Met een restlichtversterker heb je de mooiste, meest realistische kijkervaring én je hoeft je richtkijker niet opnieuw in te schieten. Het is een onmisbare accessoire voor de jager of tactical gebruiker die nachtzicht wil toevoegen aan zijn/haar richtkijker. Je kunt de restlichtversterker ook vanuit je hand gebruiken met behulp van het meegeleverde oculair.

Deze nachtkijker is uitgerust met een restlicht-versterkende beeldbuis, dus je kunt het apparaat niet overdag gebruiken. Het apparaat zal automatisch uitgeschakeld worden wanneer er teveel licht aanwezig is.

Technische gegevens

  • Voorzien van standby-modus en bright light cut-off
  • Gebruiksduur tot wel 60 uur met slechts één CR123-batterij
  • Drie LED-indicators in FOV: IR, batterijstatus en overvloedig licht

In de doos

  • AGM Comanche-22 Clip-On Voorzet Restlichtversterker (Gen2+)
  • Rubber oculair voor handheld gebruik
  • Quick-Release Weaver/Picatinny-montage (let op: clip-on adapterring optioneel verkrijgbaar)
  • Draagtas
  • Lensdoek
  • Handleiding
Specificaties
Merk AGM
Soort Nachtkijker
Lengte 168 mm
Hoogte 80 mm
Breedte 85 mm
Gewicht 750 gram
Kijkeropties Waterbestendig
Vergroting min (x) 1
Vergroting max (x) 1
Lensdiameter (mm) 80
Uittredepupil (mm) 22
Kortste Scherpstelafstand (meter) 10
Productbeoordelingen
0 reviews
Vraag en antwoord

Stel een vraag over AGM Comanche-22 Night Vision Clip-On GEN2+ of lees vragen van andere klanten. Persoonlijke vragen over bijvoorbeeld bestellingen kun je stellen bij de klantenservice