Gratis verzending in de Benelux
Op werkdagen voor 21 uur besteld, morgen in huis
Nieuwe en tweedehands producten
Categorieën
Merken

Wij organiseren regelmatig leuke - en vooral leerzame evenementen over fotografie en fotoapparatuur. Denk aan demodagen over speciale fototechnieken, zoals flitsen of macrofotografie, maar ook lezingen van (inter)nationaal bekende fotografen die uitgebreid vertellen over hun ervaringen. Er is bijna elke week wel iets te doen bij Cameraland!

Februari 2017

Leica M10 Touch & Try

19:00 - 21:30

De Leica M10 wordt gepresenteerd als het meest compacte full frame systeem ter wereld met een ongeëvenaarde kwaliteit. Is dit reclamepraat of is deze nieuwe Leica werkelijk zo goed? Oordeel zelf tijdens de Leica M10 Touch & Try.

Klik hier voor meer informatie


Kleurkalibratie van je monitor

10:00 - 11:30 (2 lessen)

Specialist Fred Hoogervorst legt je alles it over het kalibreren van je computerscherm, laptop en printer. Bij een juiste kleurweergave van je scherm is "What you see is what you get", maar hoe bereik je dat in de praktijk en welke hulpmiddelen heb ik daarvoor nodig?

Klik hier voor meer informatie


Fotograferen met een studio flitsinstallatie

09:30 - 16:00 (3 lessen)

Jose da Silva is een specialist op het gebied van studioflitsinstallaties en zal tijdens deze Open School laten zien hoe je jouw eerste stappen kunt zetten als studiofotograaf. Hij demonstreert hoe je met een eenvoudige studio flitsinstallatie tot mooie resultaten kan komen en neemt je mee in de wereld van de lightshapers. Hoe werkt het? Hoe gebruik je het? En wat zijn de verschillen?

Klik hier voor meer informatie


Lenscalibratie en Hotspot

10:00 - 16:00 (2 lessen)

Heb je met een bepaalde lens last van onscherpe foto's? Mogelijk is er sprake van front - of back focus. Dit betekent dat je lens niet precies scherpstelt waar jij dat wilt, maar net ervoor (front focus) of erachter (back focus). Cameraland medewerker Steven Poldner laat zien hoe je dit probleem kan herkennen en zelf op kan lossen.

Klik hier voor meer informatie


Maart 2017

Lezing landschapsfotografie

19:15 - 21:30

Tijdens deze speciale lezing vertelt Bas Meelker, een van Nederlands bekendste landschapsfotografen, alles over deze tak van fotografie en neemt hij je mee op reis in de wereld van de landschapsfotografie. Bas toont deze avond niet alleen zijn geweldige foto's, maar deelt ook veel tips en technieken.

Klik hier voor meer informatie


Taxatiedag

09:00 - 17:00

Heb je gebruikte apparatuur die je graag wilt verkopen? Je kan via onze website een offerte aanvragen, maar je kunt ook langskomen tijdens een van onze taxatiedagen. Wij taxeren jouw apparatuur en doen op basis daarvan direct een bod.

Klik hier voor meer informatie


Demodag Oude films digitaliseren

10:00 - 16:00

Heb je nog oude films thuis liggen met dierbare momenten van jaren terug? Blaas die herinneringen dan nieuw leven in door ze te laten digitaliseren! Op de Demodag Oude films digitaliseren demonstreren de specialisten van The Transfer Shop hoe ze 8mm smalfilms scannen en overzetten naar een digitaal bestand. Daarnaast ontvang je deze dag 10% korting op het overzetten van jouw bestanden!

Klik hier voor meer informatie


Koopzondag

12:00 - 17:00

Echt scherpe foto's

10:00 - 16:00 (2 lessen)

Voor veel mensen is het best lastig te achterhalen wat precies de oorzaak is als hun foto's onvoldoende scherp zijn. Dat is goed te begrijpen, er zijn namelijk veel soorten onscherpte. Tijdens de Open School 'Mijn foto's zijn niet scherp genoeg' laten we deze zien en geven we aan hoe je scherpteproblemen voorkomt of oplost.

Klik hier voor meer informatie


April 2017

Workshop Compositing

09:00 - 16:00

Tijdens de Workshop Compositing op zaterdag 8 april leer je hoe verschillende foto’s manipuleert tot een geheel nieuw beeld. Deze uitgebreide workshop behandelt zowel het fotograferen van een model en achtergrond als het bewerken van verschillende foto's in Photoshop en deze perfect samen te voegen.

Klik hier voor meer informatie


Schrijf je in en je ontvangt onze laatste trends, updates & aanbiedingen!
loadingLoading...
To Top